Stugor i Grönne Strand
Destination

Grönne Strand

Grönne Strand

Hyr semesterstuga i Grönne Strand - Boka här

Stuga i Grönne Strand, Nordvästjylland, Danmark till uthyrning!

Grønne Strand ligger längst in i Jammerbugten och mitt i helt orörd natur.

Område

Grønne Strand är ett storslaget, fridlyst område med inlandsklitter, ljung och tallar, beläget direkt vid det brusande Vesterhavet med de långa vita sandstränderna och de betagande klitterna. Grønne Strand har Danmarks enda bevarade väderkvarn som är täckt med ljung runt om och som ligger nära det vackra restaurerade Svinkløv Badehotel. Det finns möjlighet till inköp av dagligvaror i Slettestrand och närmaste större stad är Fjerritslev som bjuder på fina inköpsmöjligheter och flera matställen (9 km). Grønne Strand är en idealisk semesterort för dem som gärna vill bada, koppla av och njuta av de natursköna omgivningarna, men vill ni ha mer, kan en kort biltur ta er till semesterbyar, golfbanor, nöjesfält och sevärdheter för hela familjen.

Strande

Stranden vid Grønne Strand är en bred vit sandstrand med enstaka stenar. Bilen får inte tas med på stranden. På grusvägen ned mot stranden kan ni träffa på traktorer med båttrailers. Detta är nutidens kustfiskare, fritidsfiskare, som går ut och vittjar sina garn från den öppna stranden.

Natur

Grønne Strand är ett stort, orört och kuperat naturområde med skog och hedarealer med ljung. I den södra delen av området finns några sjöar som uppstått genom rullstensgrävning. Grønne Strand ligger nära Svinkløv, som bl.a. är känd för sitt vackra och välskötta badhotell samt Svinkløv Plantage. En bit ifrån kusten ligger 'Svinklovene'; en gammal tysk betongväg går genom skogen ut till 'Sømærket' med rester från tyska befästningar. Här befinner ni er högt över havet och ni kan njuta av en praktfull utsikt över Vesterhavet och hedarealerna vid Grønne Strand. Fosdalen är en stor, kuperad och mycket naturskön dal med ett vattendrag vid botten och dalen mynnar ut i landets största inlandsbrant Lien. Branten är 66 m hög och leder från Tranum till Grønne Strand (11 km). Bulbjerg är Danmarks enda fågelfjäll, och tretåig mås häckar på klintens branta sidor. Från klinten kan ni njuta av den storslagna utsikten över havet och området (27 km).

Aktiviteter

För vandringsentusiaster har området massor att erbjuda. De fina, markerade vandringsstigarna i området mellan Grønne Strand och Svinkløv/Slette Strand ser till att ni leds runt i de mest natursköna områden. Det finns möjlighet att fiska direkt från stranden eller i en av områdets Put & Take-sjöar. Vill ni fiska på djupare vatten kan ni åka på havsfiske med fiskekutter från Hanstholm (55 km) till Det Gule Rev, som ligger 2 timmars båtfärd från land. Golfspelare kan prova banorna hos Jammerbugtens Golfklub vid Fjerritslev där 18-hålsbanan är naturligt anlagd (9 km), Blokhus Klit Golfklub med både en 18-håls och en 9-hålsbana (28 km) eller Nordvestjysk Golfklub vid Klitmøller, som bjuder på en av landets mest utmanande och vackert belägna banor (64 km).

Attraktioner

Besök det fint restaurerade Svinkløv Badehotel, som är mycket naturskönt beläget på stranden nära Grønne Strand. Området kring Grønne Strand är rikt på konsthantverkare som har verkstäder och utställningar med keramik, stengods, raku och glaskonst. Fjerritslev Bryggeri- och Egnsmuseum är Nordeuropas bäst bevarade lantbryggeri. Bryggeriet ser ut som förr i tiden med 100 år gamla bryggkittlar, jäskar och öltunnor. Bryggargården, som nu inrättats som museum innefattar också ett mälteri och en tapphall (9 km). I Fjerritslev kan ni dessutom besöka Han Herred Naturcenter och lära er mer om områdets natur och djurliv.

Utflykter

Fästningsanläggningen Aggersborg vid Aggersund innehåller spår efter 48 långhus. Vid ringborgen kan ni se en utställning om borgens uppbyggnad (20 km). Kokkedal Slott vid Brovst är ett imponerande slott med tre flyglar och två våningar samt en mycket spännande historia (25 km). Den 47 m höga kalkklinten vid Bulbjerg bebos av havsfåglar och från klinten kan ni uppleva en enastående utsikt över Jammerbugten. Det har inrättats en liten utställning i bunkern på toppen av klinten som är Danmarks enda fågelfjäll (27 km). På nöjesfältet Fårup Sommerland & Aquapark kan ni prova mer än 50 spännande attraktioner för hela familjen inkl. Danmarks största vattenland och Danmarks största bergochdalbana, Falken (52 km). På Museumscenter Hanstholm kan ni uppleva Museumsbunkeren ¿ Nordeuropas största fästning med bunker. På museiområdet kan ni även se utställningar, kanoner uniformer, vapen osv. (55 km).