Stugor i Skagen, Østerby
Destination

Skagen, Østerby

Skagen, Østerby

Hyr semesterstuga i Skagen, Østerby - Boka här

Stuga i Skagen, Østerby, Nordvästjylland, Danmark till uthyrning!

Skagen, Österby är en fridfull och mycket naturskön semesterort mellan Skagens centrum och Grenen. I Skagen, Österby kan ni bada vid den populära Sönderstrand, njuta av den unika naturen och besöka de många sevärdheterna. I Skagen, Österby kan ni välja mellan många attraktiva sommarstugor.

Område

Det gamla konstnärskvarteret norr om hamnen uppvisar samma charm och atmosfär som på 1800-talet med de smala gatorna, de karaktäristiska, gula Skagen husen och Vippefyret vid stranden. Konstnärerna inspirerades av ljuset och motiven vid Skagen Sønderstrand, som ligger precis mitt emot den historiskt intressanta och trevliga stadsdelen. Centralt läge med gångavstånd till badstrand, centrum, fiske- och småbåtshamn och spännande sevärdheter. I Skagens centrum kan Ni njuta av stämningen i hamnen vid de berömda röda fiskemagasinen, shoppa i många intressanta butiker på gågatan eller låta Er uppehållas av stans caféer, fiske- restauranger, värdshus osv. Inte fullt 3 km härifrån möts Kattegatt och Skagerack på Grenen. Skagen är ett attraktivt och populärt semestermål för hela familjen - hela året om. Det beror inte minst på de härliga stränderna, den fantastiska naturen, de spännande attraktionerna, det trevliga stadslivet och den livliga hamnmiljön.

Strande

Skagen Sønderstrand i Østerby är en inbjudande och familjevänlig sandstrand med sandbotten, mindre vågor och rent vatten. Vippefyret står på sanddynen Fyrbakken som ett vackert kännemärke för stranden, som har sanddyner, sanddiken och 'Blå Flagga' (av myndigheterna godkänt badvatten). Det var här som de berömda Skagenmålarna fick sin inspiration till många av sina berömda målningar. Varje år tänds midsommarbrasan (Skt. Hans bål) här på stranden.

Natur

Skagerrack och Kattegatt stöter samman vid Grenen, på den yttersta spetsen av Jylland. Mötet mellan de två haven är en imponerande syn när som helst på året! Vid Grenen kan fågelentusiaster också besöka Skagen Odde, där de kan njuta av att titta på flyttfåglarna. Direkt söder om Skagen kan Ni se Skagen Klittplantage, som präglas av en vacker och varierande natur. Här kan Ni bl. a se skogsområden med barrträd, den stora, vandrande sanddynen, Sandmilen, utsiktsplatser, ett rikt fågelliv och den Tillsandade Kyrkan. En av Europas största vandrande sanddyner, Råbjerg Mile, är ca 40 m hög, rör sig upp till 15 m mot nordöst varje år och bildar en mini öken på ca 1 km2 sydväst om Skagen. Sandflykten vid klitten har lämnat kvar Råbjerg Stenene - en stenslätt som bildades, då bara den fina sanden från Råbjerg Mile flyttades och därmed lämnade kvar de större stenarna. Från klittens högsta punkt, kan Ni se ända bort till Skagens Gren (16 km).

Aktiviteter

Sønderstrand lockar Er till att vilja promenera, cykla och rida i den vackra naturen med sanddyner eller till att använda simhallen, bowlingbanorna eller minigolfbanorna i Skagen. Sporfiskare kan fiska från kusten, från piren i hamnen eller från en båt. Ni kan också följa med på havsfiske med kutter från hamnen. Har Ni dykarcertifikat, kan Ni följa med Skagens sportdykarklubb Skawdyk på dykning. Följ med på segeltur från hamnen till Grenen i den snabba och kraftfulla båten Vandormen och upplev Danmarks nordligaste punkt från sjösidan. Besök Skagen Bryghus på Kirkevej och gå med på en visning i bryggeriet, så får Ni veta mer om produktionen av öl på ett mikrobryggeri. Golfspelare kan prova den vackra banan på Hvide Klit Golfklubb i Bunken i Ålbæk, som bl. a har en 18-håls bana samt en Par 3 bana med 6 hål (19 km). Varje sommar i juli, arrangeras en visfestival i Skagen och under det veckoslut, som festivalen går av stapeln, festas det överallt i staden.

Attraktioner

En rekonstruktion av Danmarks första Vippefyr med järnkorg till stenkol kan ses på Sønderstrand i Østerby. Här finns också Det Hvide Fyr, där det anordnas varierande konstutställningar. Grenen Kunstmuseum på Fyrvej har permanenta utställningar med bl. a konstverk av samtida Skagenmålare samt en skulptursamling Skagen Odde Naturcenter på Batterivej är ett spännande naturcenter, som koncentrerar sig på naturfenomen. Här visas interaktiva utställningar med naturens element; vind, vatten, ljus och sand. Skagen stads- och bygdemuseum på P.K. Nielsensvej är ett frilandsmuseum med historiska byggnader från Skagen samt utställningar om fiskeri och sjöfart. På Skagens museum på Brøndumsvej, visas målningar, som målats av Skagens 'Guldåldersmålare'. I Michael och Anna Anchers hus på Markvej, kan Ni se hur de två Skagenmålarna levde och arbetade. I ¿Villa Pax¿ på Hans Baghs Vej finns Drachmanns Hus och här får Ni veta mer om konstnärens och författarens liv.

Utflykter

Den Tillsandade Kyrkan, vars torn sträcker sig upp ovan sanden, är belägen i ett vackert plantageområde. Den enorma sandflykten i området, är orsaken till att kyrkan begravdes (5 km). Farm Fun i Ålbæk är en djurpark med lekland. Kom tätt inpå gårdens djur, bl. a grisar, kor, får, kängurur, emuer, ponnyer, hängbuksvin, kaniner, getter, marsvin, påfåglar och lamor, eller kör de roliga månbilarna, gunga och hoppa på hoppkudden (21 km). Besök Örnereservatet i Tuen vid Tversted. Under sommarsäsongen går det att komma rätt nära inpå några av världens största örnar och se hur de fodras i flykten. Se bl. a pilgrimsfalk, jaktfalk, duvhök, kungsörn och havsörn (29 km).