Stugor i Göttrup
Destination

Göttrup

Göttrup

Hyr semesterstuga i Göttrup - Boka här

Stuga i Göttrup, Nordvästjylland, Danmark till uthyrning!

Semester i ostörd natur med många aktivitetsmöjligheter - bara 10 km från Västerhavet.

Område

Om Ni verkligen har lust för att koppla av, bör Ni ta semester i de vackra omgivningarna kring Gøttrup. Stugan ligger mellan Västerhavets underbara stränder, den milda Limfjorden och bara 57 km från den spännande medeltidsstaden Aalborg, där det finns massor av bra shoppingmöjligheter och många intressanta museer, med utställningar om vikingar, sjöfarare och munkar. Upplev ett stugområde som präglas av en fantastisk natur, fiska i havet eller i de många fiskesjöarna och njut av fångsten till middag. Prova en av Danmarks bästa golfbanor och ta med barnen till en nöjespark med vilda rutschbanor och ett spännande äventyrsbad. Stugans läge gör detta helt möjligt. Om Ni vill ha en totalt ostörd semester, kan Ni handla dagligvaror endast tre km längre bort från stugan och på det sättet köpa allt som Ni behöver för ett par ostörda dagar.

Strande

Norr om Er stuga, som ligger vid det fantastiska Västerhavet, finns det många vackra stränder, som lockar till bad och simning, fiske och ett flertal strandaktiviteter. Den Grønne Strand är en bred, vit sandstrand med bara några stenar, där det inte är tillåtet att köra bil. På grusvägen till stranden står det ett flertal traktorer med dragkärra för båt. De tillhör de många sportfiskarna, som har lagt ut sina nät i havet. Det mondäna och vackert bevarade Svinkløv Badehotel ligger 16 km från stugan. Det kända hotellet är ett av Danmarks största bevarade trähus, som har funnits där sedan 1925 och det har ett fantastiskt läge i Svinkløv Plantage. Från Svinkløv Badehotel går det en stig till Svinkløv Strand, som är en sandstrand, som har fått Blå Flagga. Det går att parkera vid hotellet och vid toalettbyggnaderna.

Natur

Svinkløv Klitplantage är ett 700 ha stort naturområde, öppet för allmänheten. Här kan Ni följa märkta vandringsleder genom en omväxlande odling med sanddyner, hedar, doftande barrträd och frodiga skogsbranter som Faldet och Kaprifoliedalen. Fosdalen är en stor vacker dal med vattendrag. Fosdalen går in i Lien, som är en ca. 7 km lång inlandsskränt med en höjd på upp till 66 m. Lien sträcker sig från Tranum till Grønne Strand (15 km). Bulbjerg är Danmarks enda fågelfjäll, där måsarten Riden häckar och ofta ses hängande i blåsten över skränten. Njut av den vackra utsikten över hav och land, när Ni går omkring på Bulbjerg (15 km). Det 6 000 ha stora naturområdet Vejlerne ligger mellan Lønnerup Fjord i väster, Lund Fjord i norr, Bygholm Vejle i öster och Limfjorden i söder. I detta fridlysta fågelparadis kan Ni uppleva många typer av natur. t. ex ängar med betande boskap, strandängar, vass, bräckt vatten, mossar och fjord och alla drar till sig änder, gäss, vadare och rovfåglar (19 km).

Aktiviteter

Njut av en uppfriskande promenad genom det vackra naturområdet, som omger Er stuga, eller lägg Er i solen på en av de många inbjudande stränderna i området. Ni har möjligheter för att fiska från stranden eller i de närliggande Put & Take sjöarna, som t. ex i Gøttrup Fiskepark, som bara ligger 3 km bort från stugan. Gøttrup Fiskepark är en av Danmarks största och vackraste Put & Take fiskeparker. I det 100 000 m2 stora området finns det en jättestor sjö, som är omgiven av skog, en dalgång och betesmarker. Varje dag sätts öring ut på en storlek mellan 0,8-10 kg. Golfare kan bl. a prova den närliggande Jammerbugtens Golfklubb nära Fjerritslev, där 18-håls banan har byggts för att följa naturen i dess kuperade terräng (8 km), eller Himmerland Golf & Country Club med de tre utmanande 18-håls banorna, PGA New Course, Old Course och Bette Course (31 km).

Attraktioner

7 km norr om stugan ligger staden Fjerritslev med intressanta aktivitetsmöjligheter. Besök t. ex Han Herred Bolchekogeri & Lysstøberi och smaka på de sockerfria karamellerna. Fjerritslev Bryggeri- og Egnsmuseum är Nordeuropas bäst bevarade lantbryggeri. Bryggeriet står intakt med sina över 100 år gamla bryggkittlar, jäskar och oljefat - som om det precis hade blivit övergivet av bryggeriarbetarna. I Fjerritslev har Ni även möjligheter för att besöka Han Herred Naturcenter där Ni kan lära Er mer om områdets växt- och djurliv. Den gamle Købmandsgården har ett stort sortiment av färdiga lapptäcken, konst och lappverk såväl som tyg och sytillbehör. Det f. d. stallet är omgjort till butik med ett omfångsrikt urval av bl. a brukskonst och frostsäkra figurer och krukor för trädgården och terrassen. Här kan Ni gå och strosa omkring i lugn och ro.

Utflykter

Røgegård Naturreservat erbjuder Er massor av skog, hedar och sjöar och Ni kan komma väldigt nära djuren. Naturreservatet har ett stort bestånd av hjort, mufflonfår och vildsvin, som rör sig fritt runt omkring på det stora området. Här kan Ni även besöka ett jaktmuseum, som har ett av landets största, privata samlingar av jaktvapen (9 km). Ved Aggersund norr om Limfjorden ligger ringborgen Aggersborg, Danmarks största vikingaborg. Borgen har en inre diameter på 240 meter och fästningsvallen är 750 meter lång (15 km). Bunkermuseet nära Bulbjerg är en del av fästningsanläggningen från 2:a Världskriget. Här finns en liten utställning, som informerar om invasionen, men även om omgivningarnas geologi och fågelliv (15 km). Nöjesparken Fårup Sommerland har mer än 50 spännande aktiviteter för hela familjen, bl. a en stor Aquapark (vattenland) och Falken, den snabba rutschbanan i trä (52 km).