Stugor i Vangså
Destination

Vangså

Vangså

Hyr semesterstuga i Vangså - Boka här

Stuga i Vangså, Nordvästjylland, Danmark till uthyrning!

Vangså är ett litet, trevligt fiskeläge på Jyllands västkust - alldeles söder om vindsurfarnas paradis Klitmöller.

Område

Med bara 6 km till surfingområdet Klitmøller och 10 km till semesterorten Vorupør ligger det fina fritidshusområdet Vangså, som är mycket attraktivt och vetter mot Västerhavet. Här finns en fin badstrand, lugn och ro, frisk havsluft och vacker natur. Stranden och de bakomliggande odlingarna lockar till promenader och vistelser i det fria. Odlingarna har ett rikt fågelliv och har bl. a flera gravar från bronsåldern. Vangså är den perfekta semesterorten för fågel- och naturälskare och kulturellt intresserade. Här är Ni nära naturen och inte långt bort från andra semesterorter och sevärdheter. Det finns inköpsmöjligheter och restauranger i området och den närmaste större staden är Thisted, som ligger 22 km österut.

Strande

Den härliga sandstranden i Vangså är c 100 m bred. Badvattnet är klart och det finns barnvänlig sandbotten. Stranden avskärmas av sanddyner, som kan ge lä, lugn och ro och skugga. Det är bra förutsättningar för vindsurfare omkring Vangså - speciellt norrut. Efter storm finns här ofta chanser för att hitta bärnsten vid vattenbrynet.

Natur

Här finns det frisk luft, mycket plats och ren natur. Bortom kusten i Vangså, ligger det fridlysta fågelreservatet, Vangså Klitthede. Härifrån kan Ni se den speciella naturen och det rika fågellivet. Bland havsklitterna, sanddynerna på hedarna, inlandsdynerna och mossarna och det stora beståndet av orkidéer, finns ett antal markerade vandringsleder. De närliggande Vandet Sø och Nors Sø är bland de renaste sjöarna i landet och de karaktäriseras av gropiga vägar, forntidsgravar, vacker skog och flera vandringsleder.

Aktiviteter

Naturen omkring Vangså inbjuder till vandring, t. ex längs Västerhavet, bland odlingarna bortom kusten eller runt en av de vackra skogssjöarna. Stranden lockar till att bada, sola och diverse strandaktiviteter. Klitmøller ligger 6 km norr om Vangså och är känt som ett av Europas bästa vindsurfingområde. Här är det bra förutsättningar för såväl tränade som nybörjare. Sportfiskare kan prova lyckan längs med kusten, i områdets naturliga sjöar, bl. a i Nors Sø och i Vandet Sø och i baklandets Put & Take fiskeparker. Golfentusiaster kan prova en trevlig golfanläggning i Nystrup Plantage (6 km), eller en av Danmarks mest utmanande banor på Nordvestjysk Golfklubb i Thisted (22 km).

Attraktioner

Området är rikt på gravar från bronsåldern, som speciellt finns att se i Vandet Plantage och Nystrup Klitplantage. Vorupør Museum är inrett i det gamla båtvarvet, som har byggt båtar till ortens fiskare. Museet illustrerar den historiska bakgrunden om Vorupør och om kustbefolkningens speciella levnadsvillkor (10 km). På Nordsjöakvariet i Vorupør kan Ni se fisk och havsdjur, som har fångats av fiskarna i Vorupør. Besök t. ex Museumscenter Hanstholm med Museumsbunkern - Nordeuropas största fästning med bunker. Inom museets område kan Ni även se utställningar, kanoner, uniformer, vapen osv. (18 km).

Utflykter

Thisted har affärer, restauranger, gallerier, keramikerverkstäder, Thisted Kyrka, Thisted Bryghus och Thisted Museum, som ligger i en gammal villa. Här finns ett rum till minne av författaren J. P. Jacobsen och utställningar om Thys bondekultur och Thisteds historia (22 km). Kystcentret i Thyborøn är ett spännande upplevelse- och informationscenter för hela familjen. Få mer information om kusten, som omger Danmark. På JyllandsAkvariet i Thyborøn kan Ni hålla en krabba i handen, klappa en haj på huvudet och stryka en plattfisk över ryggen - en spännande och annorlunda upplevelse för både vuxna och barn (44 km). Jesperhus Blomsterpark är Nordens största blomsterpark med färgrika blomsterarrangemang, djungel zoo med bl.a. vackra tropiska fåglar, pirat-, lek- och vattenland med diverse aktiviteter (49 km).