Stugor i Thorup Strand
Destination

Thorup Strand

Thorup Strand

Hyr semesterstuga i Thorup Strand - Boka här

Stuga i Thorup Strand, Nordvästjylland, Danmark till uthyrning!

När ni tillbringar semestern i en sommarstuga i fiskeläget Thorup Strand på Nordjyllands västkust, kan ni njuta av stranden, de natursköna omgivningarna och aktiviteterna vid landningsområdet för båtar. Thorup Strand är en av de få platserna i Danmark, där fiskarna seglar ut från stranden varje dag. Här hittar ni sommarstugor för alla smaker.

Område

Fiskeläget Thorup Strand ligger i den södra delen av Jammerbukten. Här finns det ingen fiskehamn och därför dras fiskebåtarna upp på stranden efter dagens arbete. Därmed är Thorup Strand, Danmarks största angörningsplats med strax under 20 kuttrar. Ni kan följa aktiviteterna på stranden och kanske köpa nyfånga fisk med hem. Thorup Strand är omgiven av odlingar i ett naturskönt område och precis i närheten ligger Lund Fjord - en del av fågelreservatet Vejlerne, samt Bulbjerg - Danmarks enda fågelfjäll. Det går att handla dagligvaror i området och i Fjerritslev (12 km) finns det bra shopping, restauranger och flera sevärdheter. Thorup Strand är en lugn och trevlig semesterort för dem, som önskar att semestra i avkopplande och mycket vackra omgivningar.

Strande

Den härliga badstranden i Thorup är vetter mot norr och har grovkornig sand med några stenar. Stranden avskärmas av sanddyner, som är bevuxna med strandråg. Stranden lockar till bad, solbad och strandaktiviteter. Dessutom kan Ni följa de spännande aktiviteterna när fiskebåtarna kommer i land och eventuellt köpa med fisk direkt från båtarna.

Natur

Thorup Strand omges av Västerhavet och natursköna odlingar med ett rikt djurliv. Bl. a bor kronhjortar och rådjur här. 6 km ovanför kusten ligger Lund Fjord - en del av naturreservatet Vejlerne och här kan Ni se vass, strandängar och ett rikt fågelliv. Fågelfjället Bulbjerg är en 47 m hög kalkstensbrant, som vetter ut mot Skagerack. Branten är en stor naturattraktion, som sträcker sig högt upp i det flata kustlandskapet. Längst ut på klinten, finns en bunker från 2:a världskriget med en liten utställning om de tyska anläggningarna och om platsens natur- och kulturförhållanden (8 km). Svinkløv Plantage i Slettestrand har många bra vandringsleder och chanser att träffa på rådjur under vandringen finns också. I plantagen kan Ni följa en gammal, tysk betongväg, som leder Er genom skogen och ut till 'Sømærket'. Här befinner Ni Er högt över havet och Ni kan njuta av den fantastiska utsikten över Västerhavet och området, så långt ögat når. Slette å rinner rätt igenom plantagen (16 km).

Aktiviteter

De natursköna områdena lockar till att både vandra, rida och vistas i naturen. Golfspelare kan bl. a prova banorna på Han Jammerbugtens Golfklub i Fjerritslev, där den vackra, lätt kuperade, 18-håls banan är naturligt anlagd (12 km). Det går att fiska direkt från stranden, i områdets Put & Take fiskeparker och på havet. Bl. a anordnas det fisketurer med kutter till Det Gule Rev, som ligger 2 timmars segling från Hanstholm (44 km ). Skulle badvädret svika, eller har Ni lust för att skämma bort Er själv lite grann, kan Ni besöka Vigsø Badeland med swimmingpool, rutschbana, spa, uppvärmd barnbassäng, babybassäng, bastu, solarium och fitnessrum (38 km).

Attraktioner

Strax bortom Thorup Strands sanddyner kan Ni besöka Kystudstillingen, som finns i en liten museibyggnad. I Klim kan Ni se på en av Danmarks två bevarade kalkugnar. Klim Kalkugn är en kulturhistorisk sevärdhet med en utställning om arbetet i kalkbrottet och ugnen (4 km). Vid fågelfjället Bulbjerg finns en liten utställning i bunkern på toppen av klinten (8 km ). Fjerritslev Bryggeri- och Egnsmuseum är Nordeuropas bäst bevarade lantbryggeri. Bryggeriet ser ut som förr i tiden med 100 år gamla bryggkar, jäskar och öltunnor. Bryggerigården, som nu är omgjord till museum, omfattar också ett mälteri och en tapphall (12 km). I Fjerritslev kan Ni dessutom besöka Han Herred Naturcenter och få mera information om området, naturen och djurlivet. Området är allmänt rikt på konsthantverkare, som har ateljéer, gallerier och utställningar med bl. a konst, keramik, stengods, raku og glaskonst.

Utflykter

Fästningsanläggningen Aggersborg i Aggersund har spår efter 48 långhus. Vid ringborgen kan Ni se en utställning om borgens uppbyggnad (23 km). Kokkedal Slott i Brovst är ett imponerande slott med 3 flyglar i 2 våningar med en mycket spännande historia (28 km). Besök Museumscenter Hanstholm med Museumsbunkern - Nordeuropas största fästning med bunker. På museets område kan Ni även se på utställningar, kanoner, uniformer, vapen osv. (44 km). I nöjesparken, Fårup Sommerland & Aquapark, kan Ni testa mer än 50 spännande attraktioner för hela familjen, inkl. Danmarks största äventyrsbad och Danmarks största rutschbana, Falken (59 km). Jesperhus Blomsterpark är Nordens största blomsterpark med färgrika blomsterarrangemang, junglezoo med bl. a vackra tropiska fåglar samt pirat-, lek- och vattenland med diverse aktiviteter (75 km).