Stugor i Kärgården, Vestervig
Destination

Kärgården, Vestervig

Kärgården, Vestervig

Hyr semesterstuga i Kärgården, Vestervig - Boka här

Stuga i Kärgården, Vestervig, Nordvästjylland, Danmark till uthyrning!

Den trevliga semesterorten Kærgården vid Vestervig omges av fjord, odlingar och skog.

Område

Kærgården ligger vid Vestervig och Krig Vig i Nissum Bredning vid den milda Limfjorden. Härifrån är det bara några få kilometer till Västerhavet och staden Agger. Vestervig stad, ligger strax bakom sommarstugeområdet Kærgården och här finns det butiker, ett par restauranger, flera gamla, vackra byggnader, bl. a Skandinaviens största landsortskyrka och en klosterpark, som lämpar sig för picknick. I Kærgården finns det stora vidder och långsträckta vyer. Här finns badstrand, stora sjöar och laguner med ett fantastiskt fågelliv och gamla fiskarmiljöer. Området omkring Kærgården och Vestervig karaktäriseras av stora, gamla kreatursgårdar. Detta område är ett perfekt semestermål för bl. a sportfiskare, naturälskare och fågelentusiaster. De närmaste större städerna är Hurup (11 km) och Thisted (36 km).

Strande

Det går att bada i fjorden vid Krik Vig, där det finns en badbrygga. 8 km från Kærgården ligger Västerhavet och Agger Strand. Här kan Ni bada i Västerhavets blå vågor. Den barnvänliga stranden har 'Blå Flagga' (av myndigheterna godkänt badvatten), är ca 100 m bred och består av sand och sten. Vattnet är klart och det är sandbotten med sten. Vågbrytarna på platsen sörjer för lä när Ni badar och leker i vattnet.

Natur

Naturen, som omger Kærgården och Vestervig, karaktäriseras av granodlingar, ängar, fält med växtlighet och betande djur samt fjord och sjöar. Ett par km norrut ligger den 750 ha stora insjön Flade sjö. Lodbjerg Klitplantage är ett 1 050 ha stort område med skog, sjöar samt hedar och sanddyner. Det finns 5 olika markerade vandringsleder i det natursköna området (9 km). Se den flotta naturen, fridlysta och fågelrika Agger Tange. De sanka områdena, det stora lagunsjöarna och vadarna på näsets östsida, ger bra häcknings- och matsöknings möjligheter för många vattenfåglar. Näset är dessutom en viktig rastplats för många fågelarter under deras vår- och höstflytt. Agger Tange är helt enkelt ett paradis för naturälskare (10 km). I farvattnet mellan Agger Tange och Thyborøn kan Ni se en sälkoloni. Rønhede Plantage vid Bedsted har förutom skog, också vandringsleder, bålplatser och mindre sjöar (10 km).

Aktiviteter

Ni kan bada och sola längs Krik Vigs kust. Det vackra hedarna och landskapet med sanddyner som omger Kærgården och Vestervig, lockar till att vandra och cykla längs de många markerade lederna. Sportfiskare kan kasta ut linan i fjorden, i Västerhavet, i områdets åar och naturliga sjöar, bl. a insjöarna Flade Sjö och Ørum Sjö, samt i Put & Take fiskeparkerna Har Ni lust att spela golf, kan Ni prova flera natursköna banor i området och de närmaste finner Ni hos Nordvestjysk Golfklubb i Thisted (36 km) och lemvig Golfklubb 39 km) På Agger Tange kan fågelentusiaster se hur fåglar beter sig inom det fridlysta reservatet.

Attraktioner

Vestervig Kirke är ett viktigt monument i Thys historia och den imponerande landsortskyrkan har bl. a en av landets finaste orglar. Vid Vestervigs gamla apotek kan Ni se en apoteksträdgård med kryddor och läkeörter. 'Klostermøllen' mellan Vestervig och Krik är en vackert restaurerad, holländsk väderkvarn, som vittnar om utnyttjandet av vindens krafter förr i tiden (2 km). Vid kvarnen kan Ni även besöka utställningen 'Æ Beeshus', som belyser hur kreaturshandeln gick till. Kreatursgården Bubbel är en av de mest intressanta och välbevarade gårdarna i området. I Agger finns en utställning om kustbevakningens historia och varierande konstutställningar i 'De sorte huse'. I den 200 år gamla fiskarstugan i Agger kan Ni se hur en fiskarfamilj levde förr i tiden (8 km). Limfjordscentret i Doverodde är en 150 år gammal, mycket välbevarad köpmansgård. Här får Ni ett realistiskt intryck av köpmansgårdens roll förr i tiden. På 2:a våningen i byggnaden finns varierande utställningar (14 km).

Utflykter

Kystcentret i Thyborøn är ett spännande upplevelse- och informationscentrum för hela familjen. Få mer information om den 7 000 km långa kusten, som omger Danmark. På JyllandsAkvariet i Thyborøn kan Ni hålla en krabba i handen, klappa en haj på huvudet och stryka en plattfisk över ryggen - en spännande och annorlunda upplevelse för både vuxna och barn (17 km). Kom tätt inpå havet och dess fascinerande invånare. Nordsjö Akvariet i Vorupør har bl. a fisk och havsdjur, som har fångats av ortens fiskare (24 km ). Jesperhus Blomsterpark är Nordens största blomsterpark med färgrika blomsterarrangemang, djungel zoo med bl. a vackra tropiska fåglar, pirat-, lek- och vattenland med diverse aktiviteter (41 km). Hjerl Hede Friluftsmuseum i Vinderup är ett spännande och levande museum för hela familjen. Gå bl. a och titta på hur utställningen levandegör hur folk på landet levde sitt dagliga liv för 150 år sedan (62 km).