Stugor i Lild Strand
Destination

Lild Strand

Lild Strand

Hyr semesterstuga i Lild Strand - Boka här

Stuga i Lild Strand, Nordvästjylland, Danmark till uthyrning!

Semesterorten Lild Strand är omgiven av en helt unik natur, som ni kan njuta av, när ni har semester i en sommarstuga här. Sandstranden inbjuder till bad och promenader, och på stranden kan ni även se när fiskebåtarna dras upp på land. På grund av den oförstörda naturen är uthyrning av sommarstugor populärt i Lild Strand.

Område

Lild Strand ligger ut mot Jammerbugten, mellan Hanstholm och Fjerritslev, och några få km från fågelfjället Bulbjerg. Lild Strand är en av de få platser längs kusten där det fortfarande bedrivs yrkesfiske med kutter och småbåtar direkt från stranden. Då och då finns det möjlighet att köpa nyfångad fisk på stranden när båtarna dras upp på land efter en tur på havet. Det gamla packhuset vid vattnet används idag till boende och kyrka. Det har gjorts stor ansträngning att placera sommarstugorna lämpligt, på så vis att de passar in i området, som präglas av natursköna, fridlysta, hed- och klittarealer. Lild Strand är en idealisk semesterdestination för dem som vill ha lugn, mys, härlig och oförstörd natur, fin strand, ett rikt fågel- och djurliv samt frisk luft. Det finns möjlighet till inköp av dagligvaror i området och i Fjerritslev (22 km) och Hanstholm (37 km) hittar ni ett stort urval butiker samt flera matställen.

Strande

Stranden vid Lild är omkring 50 meter bred, 30 km lång och avskärmad av en klittrad. Stranden är en sandstrand med enstaka stenar och vattnet är klart och grunt inne vid kanten. Det blir dock snabbt djupt och strömmen kan ibland vara stark. Vid Lild Strand kan ni bada, sola, spela boll, surfa, fiska eller följa aktiviteterna när fiskebåtarna kommer iland. Alldeles norr om Lild Strand ligger två bunkrar som ni kan klättra på.

Natur

Lild Strand är omgiven av ett stort, öppet och fridlyst landskap med klitter, hed, skog och sjöar. Lild Klitplantage sträcker sig längs kusten bakom klitterna och präglas av ljung, hedmossar, ängar, barrträd, lövträd, små sjöar med vass-skog och idylliska vandringsstigar. Vejlerne, Nordeuropas största fågelreservat, ligger också bakom Lild Strand, och här kan ni följa fågellivet från de många utsiktstornen. Bulbjerg är Danmarks enda fågelfjäll, och här häckar den tretåiga måsen på klintens branta sidor. Från klinten kan ni njuta av den storslagna utsikten över havet och området (6 km).

Aktiviteter

Fritidsfiskare kan fiska direkt från kusten eller i en av områdets Put & Take-sjöar. Därutöver finns det möjlighet att åka på havsfiske med fiskekutter till Det Gule Rev, som ligger 2 timmars båtfärd från Hanstholm. Lild Klitplantage innehåller inte mindre än sju markerade vandringsleder i den varierande naturen. Det är även tillåtet att cykla på grusvägarna överallt i plantagen. Vill ni spela golf, kan ni prova banorna hos Jammerbugtens Golfklub vid Fjerritslev där 18-hålsbanan är naturligt anlagd (9 km), Blokhus Klit Golfklub med både en 18-håls och en 9-hålsbana (22 km) eller Nordvestjysk Golfklub vid Klitmøller, som bjuder på en av landets mest utmanande och vackert belägna banor (47 km). Skulle vädret svika, kan ni besöka Vigsø Tropisk Badeland med swimmingpool, rutschbana, spa, uppvärmd barnbassäng, bastu, solarium och fitnessrum (31 km).

Attraktioner

Kyrkan vid Lild Strand huserar en före detta räddningsstation från 1886, som byggdes om till kyrka 1950. Bulbjerg är en 47 m hög kalkstensklint, som vänder ut mot Skagerrak. Klinten är en stor naturattraktion, som reser sig rakt upp i det flacka kustlandskapet. Här häckar den tretåiga måsen ¿ Danmarks enda havsfågel. Längst ut på klinten finns en bunker från andra världskriget med en liten utställning om de tyska anläggningarna och om platsens natur- och kulturförhållanden (6 km). Fjerritslev Bryggeri- och Egnsmuseum är Nordeuropas bäst bevarade lantbryggeri. Bryggeriet ser ut som förr i tiden med 100 år gamla bryggkittlar, jäskar och öltunnor. Bryggargården, som nu inrättats som museum innefattar också ett mälteri och en tapphall (22 km). I Fjerritslev kan ni dessutom besöka Han Herred Naturcenter och lära er mer om områdets natur och djurliv.

Utflykter

Fästningsanläggningen Aggersborg vid Aggersund innehåller spår efter 48 långhus. Vid ringborgen kan ni se en utställning om borgens uppbyggnad (34 km). Besök Museumscenter Hanstholm med Museumsbunkeren - Nordeuropas största fästning med bunker. På museiområdet kan ni se utställningar, kanoner uniformer, vapen osv. (37 km). På Nordsøakvariet i Vorupør kan ni uppleva fisk och havsdjur som fångats av de lokala fiskarna (54 km). Vorupør Museum är inrättat i det gamla båtvarvet, som har byggt fartyg till kustens fiskare. Museet illustrerar Vorupørs historiska bakgrund och kustbefolkningens speciella levnadssätt. På nöjesfältet Fårup Sommerland & Aquapark kan ni prova mer än 50 spännande attraktioner för hela familjen inkl. Danmarks största vattenland och största bergochdalbana, Falken (65 km). Jesperhus Blomsterpark är nordens största blomsterpark med färgrika blomsterarrangemang, djungelzoo med bl.a. vackra tropiska fåglar samt pirat-, lek- och vattenland med diverse aktiviteter (66 km).