Stugor i Skagen, Vesterby
Destination

Skagen, Vesterby

Skagen, Vesterby

Hyr semesterstuga i Skagen, Vesterby - Boka här

Stuga i Skagen, Vesterby, Nordvästjylland, Danmark till uthyrning!

Tillbringa semestern i en stuga i Skagens Vesterby, som är ett idylliskt fritidsområde med sommarstugor, stadsliv och ett imponerande område med sanddyner ut mot Kattegatt. I Skagen, Vesterby finns det natur, kultur och charm i en skön förening, och därför är uthyrning av sommarstugor populärt här.

Område

Skagen, Vesterby är stadsdelen i den södra delen av hamnområdet. Härifrån är det kort gångavstånd till den mysiga hamnen, stadens livliga centrum, Skagen Plantage och Damstederne Strand. I Vesterby kan Ni njuta av den karaktäristiska stadsmiljön och de traditionella, gula Skagen husen med röda tegeltak och vita knutar och alldeles i närheten finns butiker, caféer, glasskiosker, värdshus och restauranger, där Ni kan bli serverade välsmakande fiskrätter. Skagen Klitplantage går ända upp till stan och vid kanten av plantagen ligger den anmärkningsvärda, f. d kungliga sommarresidenset, Klitgården. Den vackra byggnaden byggdes i traditionsenlig Skagensstil och fungerar i dag som tillhåll för konstnärer och forskare. Under hela året är Skagen ett attraktivt semestermål p g a sina stränder, naturen, attraktionerna, stadslivet och hamnmiljön.

Strande

Damstederne Strand i Vesterby är en härlig, barnvänlig sandstrand vid Kattegatt. Den breda sandstranden med grunt, rent vatten och blida böljande vågor, inbjuder till att bada, sola och diverse andra strandaktiviteter. Stranden har 'Blå Flagga' och är känd för den höga sanddynen 'Stokmilen'. Det är utsikt till Den Tillsandade Kyrkan från den här stranden. 3 km norr ut ligger Skagen Sønderstrand. Denna sandstrand är även den jättefin, familjevänlig och stadsnära och har det karaktäristiska Vippefyr som ett vackert varumärke. Här finns sanddyner, sanddiken och 'Blå Flagga' (av myndigheterna godkänt badvatten). Det var här som Skagenmålarna fick sin inspiration till många av sina berömda målningar. Varje år tänds midsommarbrasan (Skt. Hans bål) här på stranden.

Natur

Skagen Klittplantage går ända upp till Skagen, Vesterby och har med sitt läge mellan Kattegatt och Västerhavet, en vacker och varierande terräng. Här kan Ni bl. a se skogsområden med barrträd, den stora vandrande sanddynen, Sandmilen, utsiktsplatser, ett rikt fågelliv och Den Tillsandade Kyrkan. Det milda Kattegatt och det livligare Västerhavet möts vid Grenen, som är Danmarks nordligaste punkt och är en imponerande syn när som helst på året! Flyttfåglarna lockar många fågelentusiaster till Skagen Odde. En av Europas största vandrande sanddyn, Råbjerg Mile är, ca 40 m hög, rör sig upp till 15 m mot nordöst varje år och bildar en mini öken på ca 1 km2 sydväst om Skagen. Sandflykten vid klitten har lämnat kvar Råbjerg Stenene - en stenslätt som bildades, då bara den fina sanden från Råbjerg Mile flyttades och därmed lämnade kvar de större stenarna. Från klittens högsta punkt, kan Ni se ända bort till Skagens Gren (16 km).

Aktiviteter

De vackra områdena med hedar och sanddyner, som omger Skagen, Vesterby, inbjuder till att promenera, rida och cykla. Skagen Kultur och Fritidscenter har bl. a en simbassäng med vattenrutschbana. Sporfiskare kan fiska från kusten, från piren i hamnen eller från en båt. Ni kan också följa med på havsfiske med kutter från hamnen. Har Ni dykarcertifikat, kan Ni följa med Skagens sportdykarklubb Skawdyk på dykning. Följ med på segeltur från hamnen till Grenen i den snabba och kraftfulla båten Vandormen och upplev Danmarks nordligaste punkt från sjösidan. Varje sommar i juli, arrangeras en visfestival i Skagen och under det veckoslut, som festivalen går av stapeln, festas det överallt i staden. Från Langagergaard i Kandestederne arrangeras det dagligen ridturer på isländska hästar i plantagen och på stranden (16 km). Golfspelare kan prova den vackra banan på Hvide Klit Golfklubb i Bunken i Ålbæk, som bl. a har en 18-håls bana samt en Par 3 bana med 6 hål (19 km).

Attraktioner

Besök Skagen Bryghus på Kirkevej och gå med på en visning i bryggeriet, så får Ni veta mer om produktionen av öl på ett mikrobryggeri. I Michael och Anna Anchers hus på Markvej, kan Ni se hur de två Skagenmålarna levde och arbetade. På Skagens museum på Brøndumsvej, visas målningar, som målats av Skagens 'Guldåldersmålare'. I 'Villa Pax' på Hans Baghs Vej finns Drachmanns Hus och här får Ni veta mer om konstnärens och författarens liv. Skagen stads- och bygdemuseum på P.K. Nielsensvej är ett frilandsmuseum med historiska byggnader från Skagen samt utställningar om fiskeri och sjöfart. Skagen Bamsemuseum på Oddevej visar nallebjörnar i alla storlekar och åldrar ¿ ofta med en historisk bakgrund. Se Danmarks första Vippefyr i Sønderstrand. Här finns också Det Hvide Fyr, där det anordnas varierande konstutställningar (3 km). Skagen Odde Naturcenter på Batterivej är ett spännande naturcenter, som koncentrerar sig på naturfenomen (4 km).

Utflykter

Den Tillsandade Kyrkan, vars torn sträcker sig upp ovan sanden, är belägen i det vackra Skagen Klitplantage, som gränsar upp mot Vesterby. Den enorma sandflykten i området, är orsaken till att kyrkan begravdes (3 km). Farm Fun i Ålbæk är en djurpark med lekland. Kom nära inpå gårdens djur, bl. a grisar, kor, får, kängurur, emuer, ponnyer, hängbuksvin, kaniner, getter, marsvin, påfåglar och lamor, eller kör de roliga månbilarna, gunga och hoppa på hoppkudden (20 km). Besök Örnereservatet i Tuen vid Tversted. Under sommarsäsongen går det att komma ganska nära inpå några av världens största örnar och se hur de fodras i flykten. Titta bl. a på pilgrimsfalk, jaktfalk, duvhök, kungsörn och havsörn (28 km). Nordsjömuseet i Hirtshals är känt för att ha Europas största saltvattenakvarium, Oceanariet med 4,5 milj. liter vatten. På Nordsjömuseet kan Ni se ca. 60 olika arter fisk från hela Nordsjön och några kan Ni även ta på (49 km).