Stugor i Kandestederne
Destination

Kandestederne

Kandestederne

Hyr semesterstuga i Kandestederne - Boka här

Stuga i Kandestederne, Nordvästjylland, Danmark till uthyrning!

Kandestederne är ett vackert rekreationsområde vid Västerhavet längst upp i Danmark.

Område

Stugområdet Kandestederne ligger mellan Gl. Skagen och Bunken på den västra sidan av Skagen Udde. Området erbjuder ett fantastiskt landskap med höga sanddyner, den största öknen och en härlig badstrand. Området är ett gammalt fiske- och jordbrukssamhälle, som har utvecklats till en charmig semesterort med en trevlig och lugn atmosfär. Här befinner ni er i en lugn miljö, en bit bort från det mer livliga Skagen, där ni kan shoppa, äta på café och restaurang och besöka sevärdheter.

Strande

Vid Kandestederne kan ni utnyttja en bred sandstrand med höga sanddyner, varifrån ni har en fantastisk utsikt över havet och inlandet i sanddynerna. Det är tillåtet att köra på stranden, och här finns det gott om plats för att bada, leka och koppla av. Missa inte den vackra solnedgången över havet här.

Natur

Rekreationsområdet ligger i ett ofördärvat område med sanddyner, längst upp i norr vid Danmarks största vandrande sanddyn. Den imponerande Råbjerg Mile täcker en yta på cirka 2 kvadratkilometer och är på sin högsta punkt 35 meter hög. Sandmilen flyttar sig varje år flera meter åt nordost på grund av sandflykten. På andra sidan av Skagen Udde ligger den vackra Bunken Klittplantage, där ni kan vandra på sandhedar bland odlingar med gran och furor.

Aktiviteter

Det vackra naturområdet inbjuder till promenader bland sanddyner och odlingar, vid Råbjerg Mile och utmed stranden. Om ni har cyklar med, har området också bra cykelvägar hela vägen upp till Skagen. Ni kan också testa er uthållighet på den 15 km långa MTB-rutten i Skagen Klittplantage. Strax söder om Bunken Klittplantage ligger den utmanande, 18-håls golfbanan Hvide Klit. Här kan ni även utnyttja en övningsbunker och en par 3-bana med 6 hål. Det finns också bra möjligheter för att rida i Kandestederne. Från den lokala Langagergaard kan ni följa med på en ridtur på islandshästar med ledare i odlingarna eller på stranden.

Attraktioner

Råbjerg Mile är Danmarks största vandrande sanddyn och har under årens lopp bildat en miniöken bortanför kusten. Den vandrande sanddynen är ca 35 m hög och från toppen kan ni njuta av en enastående utsikt över havet och området. Besök Farm Fun i Ålbæk - en familjevänlig djurpark med lekplatser och roliga lekredskap, som hoppborgar, labyrint, linbana och mycket mer. Här kan du komma tätt intill farmens djur, klappa dem och rida på ponnyer bland mycket annat (12 km) . Den Tillsandade Kyrkan, Sct . Laurenii Kirke, ligger i odlingen, söder om Skagen. Många års drivande sand i området har orsakat, att ni idag endast kan se kyrktornet som sticker upp ovanför sanden (14 km). I Skagen kan ni uppleva vackra stadsmiljöer med de idylliska gula Skagenhusen och njuta av stämningen i småbåtshamnen. Skagen har en gågata med många specialbutiker, trevliga värdshus och restauranger samt flera gallerier och museer . Missa heller inte en tur till det idylliska och mondäna Gl. Skagen, 15 km norrut.

Utflykter

I Ørnereservatet i Tuen kan ni uppleva några av världens största arter av örnar och se på när de matas in i luften. Se t.ex. när pilgrimsfalk, jaktfalk, duvhök, kungsörn och havsörn visar sina färdigheter (19 km). I Nordsjömuseet i Hirtshals kan ni uppleva det stora saltvattensakvariet Oceanariet med många olika fiskarter från Nordsjön. Här kan ni t.ex. se stor klumpfisk och små hajar. Vissa fiskar och havsdjur kan ni även ta på (41 km). I nöjesparken Fårup Sommarland kan ni prova över 50 spännande nöjesaktiviteter för hela familjen, inklusive Danmarks största vattenland, Orkanen - norra Europas enda berg- och dalbana, som också kör under vattnet, Lynet - en av Danmarks vildaste berg- och dalbanor och Falken - en jättestor trärutschbana. Fårup Sommarland har utsetts till Nordens bästa sommarland 2012 och 2013 (85 km).