Stugor i Skagen, Nordby
Destination

Skagen, Nordby

Skagen, Nordby

Hyr semesterstuga i Skagen, Nordby - Boka här

Stuga i Skagen, Nordby, Nordvästjylland, Danmark till uthyrning!

Ta semester i en sommarstuga mellan Kattegatt och Västerhavet - i närheten av Grenen i Skagen. På den populära semesterorten Skagen, Nordby finns mysiga sommarstugor, flotta stränder, vacker natur, charmiga Skagenhus, ett aktivt stadsliv och många intressanta sevärdheter.

Område

Skagen Nordby är stadsdelen mitt emellan kusterna med centralt läge med tanke på alla Skagens attraktioner och stränder. Stadsdelen består framför allt av året runt bostäder och ligger nära de vackra stadsmiljöerna med de karaktäristiska Skagen husen, stadslivet i centrum med massor av butiker, caféer, restauranger och värdshus och den livliga fiske- och småbåtshamnen med de berömda, röda fiskemagasinen. Njut av en fiskrätt från ett av magasinen eller följ aktiviteterna i och runt omkring hamnen. Upplev Grenen, där Kattegatt och Skagerack möts. Gå inte miste om en tur till det idylliska Gl. Skagen - njut t. ex av solnedgången från bänken på stranden. Se på vad som inspirerade de berömda Skagenmålarna. Skagen erbjuder massor av sevärdheter för hela familjen - allt i från konst - till framlandsmuseer. Skagen är en populär semesterort hela året om p g a de fina badstränderna, den fantastiska naturen, de spännande attraktionerna, det myllrande stadslivet och den trevliga hamnen.

Strande

Skagen Sønderstrand är jättefin och familjevänlig och är en stadsnära sandstrand med Vippefyret som ett vackert kännemärke. Stranden ligger strax norr om Skagen Hamn och här finns sanddyner, sanddiken och 'Blå Flagga' (av myndigheterna godkänt badvatten). Det var här som Skagenmålarna fick sin inspiration till många av sina berömda målningar. Varje år tänds midsommarbrasan (Skt. Hans bål) här på stranden. Strax söder om hamnen ligger en af Kattegatts barnvänliga sandstränder, Damstederne. Här kan Ni njuta av det grunda, rena vattnet och de blida böljande vågorna. Stranden har 'Blå Flagga' och är känd för den höga sanddynen ¿Stokmilen¿. Højen Strand i Gl. Skagen är en härlig strand med grovkornig sand, 'Blå Flagga' (av myndigheterna godkänt badvatten), sanddyner mer strandråg, bra vågor och perfekta möjligheter för vindsurfing och bad. Från stranden kan Ni se på de färgsprakande surfarna ute på havet. Härifrån kan Ni också varje kväll, njuta av den vackra solnedgången.

Natur

Den säregna och storslagna naturen, som omger Skagen, karaktäriseras av välbevarade hedar med skog och sanddyner och det milda Kattegatt och det livligare Västerhavet. De två haven möts vid Grenen, som är Danmarks nordligaste punkt och är en imponerande syn när som helst på året! Skagen Odde är ett mycket välbesökt utflyktsmål för fågelentusiaster p g a flyttfåglarna. Skagen Klittplantage har en vacker och varierande terräng. Här kan Ni bl. a se på den vandrande sanddynen, Sandmilen. Råbjerg Mile är en av Europas största vandrande sanddyn. Klitten är ca 40 m hög, rör sig upp till 15 m mot nordöst varje år och bildar en mini öken på ca 1 km2 sydväst om Skagen. Från klittens högsta punkt, kan Ni se ända bort till Skagens Gren (16 km).

Aktiviteter

Skagens stränder inbjuder till att bada, sola, promenera och till strand- och vattensportsaktiviteter. Ni kan promenera, rida eller cykla bland de vackra hedarna och klittplantagen. Sporfiskare kan fiska från kusten, från piren i hamnen eller från en båt. Ni kan också följa med på havsfiske med kutter från hamnen. Följ med på segeltur från hamnen till Grenen i den snabba och kraftfulla båten Vandormen och upplev Danmarks nordligaste punkt från sjösidan. Skagen Kultur och Fritidscenter har bl. a en simbassäng med vattenrutschbana. Besök Skagen Bryghus på Kirkevej och gå med på en visning i bryggeriet, så får Ni veta mer om produktionen av öl på ett mikrobryggeri. Från Langagergaard i Kandestederne arrangeras det dagligen ridturer på isländska hästar i plantagen och på stranden (17 km). Golfspelare kan prova den vackra banan på Hvide Klit Golfklubb i Bunken i Ålbæk, som bl. a har en 18-håls bana samt en Par 3 bana med 6 hål (19 km).

Attraktioner

Skagen Bamsemuseum på Oddevej visar nallebjörnar i alla storlekar och åldrar - ofta med en historisk bakgrund. På Skagens museum på Brøndumsvej, visas målningar, som målats av Skagens 'Guldåldersmålare'. I Michael och Anna Anchers hus på Markvej, kan Ni se hur de två Skagenmålarna levde och arbetade. Skagen stads- och bygdemuseum på P.K. Nielsensvej är ett frilandsmuseum med historiska byggnader från Skagen samt utställningar om fiskeri och sjöfart. Grenen Kunstmuseum på Fyrvej har permanenta utställningar med bl. a konstverk av samtida Skagenmålare samt en skulptursamling. Skagen Odde Naturcenter på Batterivej koncentrerar sig på naturfenomen och här kan Ni se på interaktiva utställningar med naturens element; vind, vatten, ljus och sand. Skagen har dessutom både glashytta och ljusstöpningsverkstad.

Utflykter

Den Tillsandade Kyrkan, vars torn sträcker sig upp ovan sanden, är belägen i ett vackert plantageområde. Den enorma sandflykten i området, är orsaken till att kyrkan begravdes (5 km). Farm Fun i Ålbæk är en djurpark med lekland. Kom tätt inpå gårdens djur, bl. a grisar, kor, får, kängurur, emuer, ponnyer, hängbuksvin, kaniner, getter, marsvin, påfåglar och lamor, eller kör de roliga månbilarna, gunga och hoppa på hoppkudden (21 km). I Ålbæk kan Ni också besöka museet Simons Raalling. Museet är inrett i ett hus från 1780, som ser likadant ut som då det var nybyggt. Se på den spännande samlingen av redskap, leksaker och räddningsutrustning. Besök Örnereservatet i Tuen vid Tversted. Under sommarsäsongen går det att komma ganska nära inpå några av världens största örnar och se hur de fodras i flykten. Se bl. a pilgrimsfalk, jaktfalk, duvhök, kungsörn och havsörn (29 km).