Stugor i Svinklöv
Destination

Svinklöv

Svinklöv

Hyr semesterstuga i Svinklöv - Boka här

Stuga i Svinklöv, Nordvästjylland, Danmark till uthyrning!

Semestermål nära Västerhavet - mellan Jammerbugten och Limfjorden, omgivet av naturområden och vackra stränder.

Område

Ert fritidsområde är perfekt för att titta på fåglar i, promenera, fiska och simma i eller bara för att koppla av i. Svinkløv är bl. a känt för naturen i Svinkløv Klitplantage och det mondäna och vackert bevarade Svinkløv Badehotel, som har funnits där sedan 1925. Hotellets fantastiska läge i det isolerade fridlysta området med sanddyner, är ett av Danmarks största, bevarade trähus. I direkt anslutning till denna idyll ligger Er stuga placerad, mitt bland vackra naturområden - inte långt från Västerhavets härliga sandstränder. Det finns möjligheter för inköp av dagligvaror, endast 1 km bort och om Ni får riktigt lust för att shoppa, gå på museer och flanera ned för Jomfru Ane Gade, bör Ni besöka den livliga medeltida staden Aalborg (52 km).

Strande

Från Svinkløv Badehotel går det en stig till Svinkløv Strand, som är en sandstrand, som har fått Blå Flagga. Det går att parkera vid hotellet och vid toalettbyggnaderna. Den Grønne Strand, där det inte är tillåtet köra bil, är en bred, vit sandstrand med bara några stenar. På grusvägen till stranden står det ett flertal traktorer med dragkärra för båt. De tillhör de många sportfiskarna, så att de kan dra upp sina nät ur havet.

Natur

Svinkløv Klitplantage är ett 700 ha stort naturområde, öppet för allmänheten. Här kan Ni följa märkta vandringsleder genom en omväxlande odling med sanddyner, hedar, doftande barrträd och frodiga skogsbranter som Faldet och Kaprifoliedalen. Fosdalen är en stor vacker dal med vattendrag. Fosdalen går in i Lien, som är en ca. 7 km lång inlandsskränt med en höjd på upp till 66 m. Lien sträcker sig från Tranum till Grønne Strand (11 km). Bulbjerg är Danmarks enda fågelfjäll, där måsarten Riden häckar och ofta ses hängande i blåsten över skränten. Njut av den vackra utsikten över hav och land, när Ni går omkring på Bulbjerg (26 km). Det 6 000 ha stora naturområdet Vejlerne ligger mellan Lønnerup Fjord i väster, Lund Fjord i norr, Bygholm Vejle i öster och Limfjorden i söder. I detta fridlysta fågelparadis kan Ni uppleva många typer av natur. t. ex ängar med betande boskap, strandängar, vass, bräckt vatten, mossar och fjord och alla drar till sig änder, gäss, vadare och rovfåglar (33 km).

Aktiviteter

Området har mycket att erbjuda för dem som älskar att vandra. De markerade vandringslederna för Er tryggt genom den vackra landskapet. I området runt Svinkløv kan ni köra på en 22 km lång och mycket naturskön väg för mountainbikes, som ligger i något av Danmarks bästa mbt-terräng.Här finns möjligheter att fiska från stranden eller i de närliggande Put & Take sjöarna, som t. ex Gøttrup Fiskepark. Om Ni helst vill fiska i djupare vatten, kan Ni gå ut med en fiskekutter från Hanstholm (55 km) till Det Gule Rev, som ligger två timmars seglats från kusten. Golfare kan bl. a prova Øland Golfklubb (20 km) och Jammerbugtens Golfklubb nära Fjerritslev, där 18-håls banan har byggts för att följa naturen i dess kuperade terräng. Banan har 18 hål och ligger i ett vackert naturområde med fina möjligheter för upplevelser i naturen (10 km).

Attraktioner

På en nedlagd och restaurerad lantegendom nära Er stuga, ligger Galleri KC. Här finner Ni modern konst och skulpturer, internationell glaskonst och smycken. Hos Han Herred Bolchekogeri & Lysstøberi kokas det sockerfria karameller och Ni får naturligtvis provsmaka de ännu ljumna läckerheterna. Fjerritslev Bryggeri- og Egnsmuseum ligger mitt i Fjerritslev och är Nordeuropas bäst bevarade lantbryggeri. Bryggeriet står intakt med sina över 100 år gamla bryggkittlar, jäskar och oljefat - som om det precis hade blivit övergivet av bryggeriarbetarna. I dag är byggnaden ett sockenmuseum, där man även kan se ett mälteri och en avtappningshall. Från 1897 till 1968 bryggdes det här tusentals liter öl och bayerskt öl tappades till Carlsbergs Bryggerier (9 km). Fjerritslev har Ni även möjligheter för att besöka Han Herred Naturcenter där Ni kan lära Er mer om områdets växt- och djurliv.

Utflykter

Vid Aggersund norr om Limfjorden ligger ringborgen Aggersborg, Danmarks största vikingaborg. Borgen har en inre diameter på 240 meter och fästningsvallen är 750 meter lång. I Røgegård Naturreservat kan Ni se skog, hedar och sjöar och Ni kan komma väldigt nära djuren. Naturreservatet har ett stort bestånd av hjort, mufflonfår och vildsvin, som rör sig fritt runt omkring på det stora området. Här kan Ni även besöka ett jaktmuseum, som har ett av landets största, privata samlingar av jaktvapen (20 km). Bunkermuseet nära Bulbjerg är en del av fästningsanläggning från 2:a världskriget. Här finns en liten utställning, där Ni kan få information om ockupationen, men Ni kan också få vetskap om geologin och fågellivet i området (26 km). I nöjesparken Fårup Sommerland kan Ni prova mer än 50 spännande attraktioner för hela familjen, bl. a en stor Aquapark (äventyrsbad) och den snabbaste rutschbanan i trä, Falken (52 km).