Stugor i Kärsgård Strand
Destination

Kärsgård Strand

Kärsgård Strand

Hyr semesterstuga i Kärsgård Strand - Boka här

Stuga i Kärsgård Strand, Nordvästjylland, Danmark till uthyrning!

Kærsgård Strand ligger i Jammerbugten, ute vid Västerhavet och mitt emellan Skallerup Klit och Tronby Strand.

Område

Omgivet av en enastående natur med bred strand, sanddyner, Västerhavet, Liver Å och inlands dyner, ligger sommarhusområdet Kærsgård Strand. Här hittar Ni härlig natur, fred och ro och massor av frisk luft och ändå är det inte långt härifrån till städer och sevärdheter för hela familjen. Området är känt för alla de många konstnärer som gärna vill ha besök i sina verkstäder och gallerier. De närmaste större städerna är Hirtshals och Hjørring, som bägge ligger 12 km från Kærsgård Strand.

Strande

Kærsgård Strand är en vacker, bred, ostörd och barnvänlig sandstrand med härliga sanddyner som ger Er skydd mot vinden. Oavsett årstid, inbjuder stranden till promenader. Solnedgången över Västerhavet är en upplevelse, som Ni inte bör gå mist om.

Natur

Inåt landet ligger sommarhusområdet i ett fantastiskt och kuperat område med sanddyner och ljung, nyponbuskar och lite skog. Det är fin utsikt härifrån ända till Tornby Klitplantage. Den fiskrika. Det är också ett rikt fågelliv här. Bortom området med sanddyner ligger ett slätt landskap med åkrar. Vackra skogsområden omgärdar Nørlev, som ligger 4 km utanför Kærsgård Strand. Havet och vinden har skapat inlands dynerna bortom Skallerup och detta landskap som ofta rör på sig är numera fridlyst. Det är offentligt tillträde till området - men det är endast tillåtet att färdas på de markerade stigarna (5 km). Tornby Bjerg ligger 88 m över havets yta i ett område med vacker natur och med en vidunderlig utsikt över landskapet. Tornby Klitplantage är en högt belägen västkustodling, som innehåller en särpräglad och frodig värld av plantor (8 km).

Aktiviteter

Från Nørlev Strand leder en vacker cykelväg till Skallerup, Harrerenden och genom Lønstrup till området omkring Rubjerg Knude. Det finns flera Put&Take fiskesjöar i närheten. Det finns också möjlighet för kustfiske. För golfspelare ligger de närmaste banorna i Hjørring, Hirtshals, Brønderslev och Løkken.

Attraktioner

I Skallerup ligger en 200 år gammal köpmansgård, som fortfarande driver handel (5 km). Vennebjerg Mølle är en, ända tills för 30 år sedan, en funktionsduglig väderkvarn. Från kvarnen är det en storslagen utsikt över Rubjerg Knude, Lønstrup och Västerhavet (11 km). Besök t ex. Det närliggande, idylliska fiskeläget Lønstrup, som är en pittoresk semesterort med mysiga gator med gallerier, affärer, restauranger osv. (11 km). På Nordsømuseet i Hirtshals kan Ni uppleva hajar, fiskar och utställningar om fisk och fiske (12 km).

Utflykter

Rubjerg Knude är en 90 m hög ö, som anses bildad av inlandsisen under den senaste istiden. Det är goda förutsättningar för att få se rovfåglar här. Rubjerg Knude Fyr är en fyr, delvis begravd i sand som byggdes år 1900 och togs ur drift 1968 p gr a att sanden blåste bort. Det är en storslagen utsikt över hav och land härifrån (24 km). I Tversted ligger Ørnereservatet, där Ni kan komma tätt inpå några av världens största arter av örnar och se hur de matads i luften (28 km). I Fårup Sommarland & Aquapark, i badorten Blokhus, kan Ni prova mer än 50 spännande nöjen för hela familjen. När entréavgiften är betald, är det gratis tillträde till alla aktiviteter (38 km).