Stugor i Slettestrand
Destination

Slettestrand

Slettestrand

Hyr semesterstuga i Slettestrand - Boka här

Stuga i Slettestrand, Nordvästjylland, Danmark till uthyrning!

Sommarstugorna i Slettestrand ligger i ett vackert landskap med sanddyner och skog, strax bortom Västerhavet och de höga sanddynerna. När ni tillbringar er semester i en sommarstuga i Slettestrand, är ni omgiven av unik natur, som lockar er att cykla och rida i de vackra omgivningarna. På stranden kan ni se fiskebåtarna vid landningsplatsen.

Område

Slettestrand är ett rekreativt område med något av den vackraste och mest varierande naturen, som Danmark har att bjuda på. Vid den härliga badstranden finns en nedlagd räddningsstation och inte långt ifrån den drar fiskarna fortfarande upp båtarna på stranden vid hemkomsten. I Slettestrand finns en affär och flera restauranger. 10 km bortom kusten finns Fjerritslev med bra inköpsmöjligheter, restauranger och sevärdheter. Den vackra naturen har lockat till sig många konsthantverkare, som i dag har sina bostäder, ateljéer och gallerier här. För den som älskar naturen, är Slettestrand det perfekta resmålet. Här finns härliga badstränder och rogivande och natursköna omgivningar precis utanför dörren. Inom kort avstånd med bil finns områdets semesterorter, shopping, golfbanor, fiskesjöar, attraktioner och nöjen.

Strande

Slettestrand har en härligt, bred sandstrand med endast några få stenar och 'Blå Flagga' (av myndigheterna godkänt badvatten). Stranden avskärmas av låga sanddyner och är bilfri. Den vidsträckta Västerhavsstranden lockar till alla typer av strand- och vattensportsaktiviteter. Bl. a finns det riktigt bra möjligheter för att surfa här. Denna strand är även välbesökt bland ortsbefolkningen.

Natur

Naturen omkring Slettestrand präglas av kontraster. Här finns det härlig sandstrand med sanddyner, kuperad skogsterräng, hedar, ängar och frodig jordbruksmark. Här läggs det i hög grad, stor vikt på lugn och ro, som finns i baklandets natur. Naturen bildar de bästa ramarna för rekreativa utmaningar och naturupplevelser. Svinkløv Plantage i Slettestrand har många bra vandringsleder, där Ni har chans för att möta rådjur längs stigarna. I plantagen kan Ni följa en gammal, tysk betongväg, som leder Er genom skogen och ut till 'Sømærket'. Här befinner Ni Er högt över havet och Ni kan njuta av den flotta utsikten över Västerhavet och området, så långt ögat når. Slette å rinner igenom plantagen. Fosdalen är en stor, kuperad och mycket vacker dal med ett vattendrag. Dalen mynnar ut i landets största inlandsskränt, Lien. Skränten är 66 m hög och går från Tranum till Grønne Strand (5 km).

Aktiviteter

Den vackra naturen lockar till promenader och vandring. De fina, markerade stigarna i området mellan Slettestrand, Svinkløv och Grønne Strand, sörjer för att Ni leds genom de allra vackraste områdena. I området runt Slettestrand kan ni köra på en 22 km lång och mycket naturskön väg för mountainbikes, som ligger i något av Danmarks bästa mbt-terräng. Vindsurfare har goda förutsättningar här, p g a vinden. Det går att fiska direkt från stranden eller i en av områdets Put & Take fiskesjöar, bl. a den närliggande och mycket vackra Gøttrup Fiskepark. Ni kan också segla med på en fisketur på havet med kutter från Hanstholm (57 km). Golfspelare kan bl. a prova att spela på banorna hos Jammerbugtens Golfklub i Fjerritslev, där 18-håls banan är naturligt anlagd (10 km) eller Blokhus Klitt Golfklubb med både en 18-håls och en 9-håls bana (23 km).

Attraktioner

Detta område är fullt av konsthantverkare och i deras ateljéer och gallerier visas bl. a keramik, stengods, målningar, raku och glaskonst. Det karaktäristiska och flott restaurerade Svinkløv Badehotel är mycket vackert beläget på Svinkløv Strand (2 km). Grønne Strand har Danmarks enda bevarade väderkvarn, som är täckt av ljung runt om (7 km). Fjerritslev Bryggeri- och Egnsmuseum är Nordeuropas bäst bevarade lantbryggeri. Bryggeriet ser ut som förr i tiden med 100 år gamla bryggarkittlar, jäskar och öltunnor. Bryggerigården, som nu är inrett till museum, omfattar även ett mälteri och en tapphall (10 km). I Fjerritslev kan Ni dessutom besöka Han Herred Naturcenter och få mera information om området, naturen och djurlivet.

Utflykter

Fästningsanläggningen Aggersborg i Aggersund visar spår av 48 långhus. Vid ringborgen kan Ni se en utställning om borgens uppbyggnad (20 km). Kokkedal Slott i Brovst är ett imponerande slott med 3 flyglar i 2 våningar med en mycket spännande historia (21 km). Dentrevliga och populära semesterorten Blokhus har butiker, resturanger, värdshus, glasskiosker, bowlingcenter, underhållning och atmosfär (26 km). Den 47 m höga kalkklinten i Bulbjerg bebos av havsfåglar och från klinten kan Ni se på en enastående utsikt över hela Jammerbukten. En liten utställning finns i bunkern på toppen av klinten, som är Danmarks enda fågelfjäll (29 km). I nöjesparken, Fårup Sommerland & Aquapark, kan Ni testa mer än 50 spännande attraktioner för hela familjen, inkl. Danmarks största äventyrsbad och Danmarks största rutschbana, Falken. När entréavgiften är betald, kan Ni fritt utnyttja alla attraktionerna på Fårup Sommerland (46 km).