Stugor i Bunken
Destination

Bunken

Bunken

Hyr semesterstuga i Bunken - Boka här

Stuga i Bunken, Nordvästjylland, Danmark till uthyrning!

Bunken ligger ända ute vid Kattegatts härliga, barnvänliga badstränder.

Område

Bunken är ett lugnt och trevligt sommarstugeområde, som ligger i omgivningar med vacker natur med sandstrand, hav, klitter, dynvegetation och den vandrade klitten Råbjerg Mile på den nordligaste delen av Jyllands östkust. Bunken är ett perfekt semestermål om Ni vill vara i fredliga och vackra omgivningar men ändå vara nära fritidsaktiviteter, intressanta naturområden och sevärdheter för hela familjen. Det finns möjligheter för inköp av dagligvaror i området och 19 km från Bunken kan Skagen erbjuda ett antal butiker, restauranger, aktiviteter, museer och attraktioner.

Strande

Bunken Strand är en härlig och barnvänlig sandstrand enstaka stenar och snäckskal. Östkust stranden delas av med höga sanddyner. Vattnet är rent och vågorna är små. Stranden har 'Blå Flagga' (av myndigheterna godkänt badvatten) och är dessutom bilfri. Här har Ni bra möjligheter för att bada, sola, surfa, vandra och fiska.

Natur

Den vackra Bunken Klitplantage, som omger Bunken, präglas av klitthedar och vegetation med sitkagran, tall, bergstall och klipptall. Plantagen ligger ända upp mot den imponerande och enorma vandrande sanddynen Råbjerg Mile. Milen består av omkring 4 miljoner kubikmeter sand och förflyttar sig varme år flera meter mot nordöst på grund av sandflykten. Landskapet omkring Bunken är dessutom karaktäriserat av dynvegetation, klittlandskap, hedar, Skagerak och Kattegatt. Det underbara omgivningarna ger goda levnadsbetingelser för många djur, som Ni kan observera i området.

Aktiviteter

Bara 3 km från Bunken kan golfspelare spela på den utmanande, 18-håls banan med många granar på golfklubben 'Hvide Klit'. Bl. a finns här också en driving range, putting green, övningsbunker og en par-3-banae med 6 hål. Det är bra möjligheter för att fiska, bada, surfa, spela tennis och minigolf, vandra, cykla och rida i området. En cykelstig leder direkt från Bunken och ända upp till Skagen. På flera ställen i området kan Ni åka med på en segeltur där Ni kan titta på det allting från vattnet. Skagen Strand Badeland i Hulsig är ett 500 m2 stort subtropiskt äventyrs med bl.a. vattenrutschbanor, vattenkanoner, grottor och turkiskt bad (7 km).

Attraktioner

Råbjerg Mile i Bunken är Danmarks största vandrande klitt. 'Vandreklitten' är ca 40 m hög, rör sig upp till 15 m varje år och bildar en mini öken sydväst om Skagen. Sandflykten vid klitten har efterlämnat Råbjerg Stenene - en stenslätt, som har bildats p g a, att bara den fina sanden från Råbjerg Mile flyttas medan de större stenarna ligger kvar (2 km). Farm Fun i Ålbæk är en djurpark med lekland. Gå nära inpå gårdens djur, bl. a grisar, kor, får, kängurur, strutsar, ponnyer, kaniner, getter, marsvin, påfåglar och lamadjur, eller använd de roliga månbilarna, gungorna och hoppkudden (5km). Besök Ørnereservatet i Tuen i Tversted. Under sommarsäsongen finns det möjlighet att komma helt nära inpå några av världens största örnar och se dem matas i luften. Se pilgrimsfalk, jaktfalk, duvhök, kungsörn och havsörn (12 km). 'Den Tilsandede Kirke', vars torn räcker upp över sanden, ligger söder om Skagen. Den enorma sandflykten i området är orsaken till att kyrkan begravdes (14 km).

Utflykter

I Skagen kan Ni bl. a se vackra stadsmiljöer med de idylliska gula husen med röda tegeltak och vita knutar, njuta av stämningen i den levande fiskehamnen och i småbåtshamnen, med de berömda röda husen, se vad som inspirerade de berömda Skagenmålarna och besöka Grenen, där Kattegatt och Skagerack möts (19 km). Lura Er inte själva på en tur till det idylliska och trevliga Gl. Skagen - njut t. ex av solnedgången från bänken på stranden (17 km). Norsjömuseet i Hirtshals är berömt för att ha Europas största saltvattensakvarium, Oceanariet på 4,5 milj. liter vatten. På Nordsjömuseet kan Ni se ca 60 olika arter av fisk från hela Nordsjön, och några kan Ni även ta på (33 km). I nöjesparken Fårup Sommerland & Aquapark kan Ni prova mer än 50 spännande attraktioner för hela familjen, inkl. Danmarks största äventyrsbad och Danmarks största rutschbana, Falken. När inträdet är betalt kan Ni prova allt hos Fårup Sommerland (77 km).