Stugor i Saltum
Destination

Saltum

Saltum

Hyr semesterstuga i Saltum - Boka här

Stuga i Saltum, Nordvästjylland, Danmark till uthyrning!

I det trevliga fritidsområdet Saltum, finns det en bred sandstrand med höga sanddyner och vackra sommarstugor bland sanddynerna bortom stranden, många av dem med ett helt ostört läge. När ni tillbringar semestern i en stuga i Saltum, är ni i närheten av attraktioner och aktiviteter för hela familjen.

Område

Saltum Strand är ett vackert och trevligt område med skogsbruk beläget i Jammerbugten. Området är mycket populärt, bl. a på grund av naturen, den fantastiska sandstranden, de fina sommarhusen och det perfekta läget i förhållande till semesterorter, nöjen, fiskeparker och golfbanor. Det fridfulla och mycket familjevänliga området har dessutom ett antal aktivitetsmöjligheter för hela familjen. I Saltum, som ligger ett par kim bortom kusten, finns det butiker och ett par restauranger.

Strande

Saltum Strand är en bred och härlig sandstrand, som ligger i förlängningen av Blockhus. Den rena och barnvänliga stranden har ¿Blå Flagga¿ (av myndigheterna godkänt badvatten). Här kan Ni bada, sola, vandra, vindsurfa, spela beachvolley, bygga sandslott mm. Österut avgränsas stranden av de höga sanddynerna med strandråg. Här finns det alltid möjlighet att hitta en plats i lä. Det är tillåtet att köra bil på stranden.

Natur

Bortom sanddynerna präglas området av stora, kuperade odlingar med sanddyner, skog och stigar. Landskapet i Saltum är rogivande, mycket vackert och stimulerande. Mellan Saltum och Grønhøj ligger reservatet Lille Norge. De vackra, fridlysta skog- och naturarealerna går ända ned till Västerhavet och inbjuder till promenader. Från utsiktsplatsen Guldagerhøj i Lille Norge kan Ni njuta av utsikten över hela Jammerbugten.

Aktiviteter

I området av odlingar bortom strandens klitter finns flera markerade stigar, som lämpar sig för promenader och ridning. Det finns möjlighet att hyra ridhästar i området. Det finns flera golfbanor i Saltum. Ni kan spela på den vackert belägna 18-håls banan på Blokhus Klit Golf Center (10 km) eller på Løkken Golfklubbs 18-hålsbana mellan åkermarker och odlingar (17 km). Sportfiskare finner här också bra möjligheter, eftersom det finns möjlighet att fiska direkt från kusten och i områdets Put & Take fiskeparker, bl. a Saltum Fiskepark, Blokhus Fiskepark och Løkken Fiskepark. I Blokhus kan Ni besöka ett subtropiskt badland, där Ni bl. a finner en 40 m lång vattenrutschbana, barnpool, bubbelbad, bastu och relax center (5 km via stranden). Action House i Løkken har bl. a bowling, lasergame, paintball, gokart, spelhall, bollhall, el-bilar, Internet café, restaurang och diskotek (16 km).

Attraktioner

Galleri Saltum Strand i Saltum, finns i ett tidigare mejeri och ställer bl. a ut skulpturer, konst och krukor. I nöjesparken Fårup Sommerland & Aquapark kan Ni roa Er med mer än 50 spännande aktiviteter för hela familjen, inkl. Danmarks största äventyrsbad och Danmarks största rutschbana, Falken. När entréavgiften är betald, kan Ni prova alla attraktionerna på Fårup Sommerland (2 km). Trädgården i Hune är en 6 500 m2 stor vacker, färgsprakande och inspirerande trädgård med bl. a växtförsäljning, försäljning av konst o. dyl. samt ett café (13 km). Den trevliga och populära semesterorten Blokhus har butiker, restauranger, värdshus, glasskiosker, bowlingcenter, underhållning och stämning (14 km). På badorten Løkken finns ett karamellfabrik, ett antal butiker, restauranger och värdshus, fiskekuttrar på stranden och underhållning på sommaren (16 km).

Utflykter

Utanför Løkken kan Ni besöka Børglum Kloster - ett vackert, gammalt munkkloster från 1180-talet med karaktär, utställningar, kyrka och parkliknande omgivningar (22 km). Titta på Rubjerg Knude - en 90 m hög ö, som tros ha bildats under istiden samt Rubjerg Knude Fyr - en delvis tillsandad fyr, som uppfördes 1900 och togs ur drift 1968 p g a sandflykten. Njut där av den storslagna utsikten över land och hav (25 km). Nordsjömuseet i Hirtshals är berömt för att ha Europas största saltvattenakvarium, Oceanariet med 4,5 milj. liter vatten i. På Nordsjömuseet kan Ni se ca. 60 olika arter av fisk från hela Nordsjön, varav några Ni även kan ta på (46 km).