Stugor i Ulvshale
Destination

Ulvshale

Ulvshale

Hyr semesterstuga i Ulvshale - Boka här

Stuga i Ulvshale, Lolland, Falster och Mön, Danmark till uthyrning!

Ulvshale ligger på halvön Ulvshale på Møn, vackert omgiven av skog och strand.

Område

Sommarstugeområdet vid Ulvshale är beläget mitt i några av Danmarks vackraste naturområden med skog, hed, strandäng, fågelreservat och skön barnvänlig badstrand. Området är idealiskt för naturälskare, fritidsfiskare, surfare och barnfamiljer. Det finns möjlighet till inköp av dagligvaror i Ulvshale, och det finns många matställen i närheten. Møn är förbunden med Sjælland och Falster via broar, och färjerutterna till Tyskland och Sverige ligger endast en timmes väg härifrån.

Strande

Ulvshale Strand är en av Møns bästa badstränder, och stranden mottog för några år sedan ett europeiskt pris för att vara en av Europas bästa badstränder. Stranden är en bred, vit sandstrand med grunt vatten och klitter. Det bildas ofta små laguner vid vattenkanten som barnen tycker om att leka i. Stranden är tillgänglig för rullstolsburna.

Natur

Ulvshale är präglat av skog, strand, mossar, ängar och hedlandskap. Ulvshale Skov består i huvudsak av naturskog, och skogen har många stigar som inbjuder till vandringsturer. Söder om Ulvshaleskoven ligger ett stort ljungområde med hedljung och enbär. Här kan många spännande fågelarter observeras under vår- och höstsäsongen. Mellan Stege och Ulvshale ligger Hegnede Bugt med sina stora vass-skogar. Ön Nyord ligger nästan i halvön Ulvshales förlängning. Landskapet på Nyord är präglat av strandängar och vassmyrar, och området är en viktig häcknings- och rastplats för simfåglar.

Aktiviteter

Møn Golfklubs 18-hålsbana är vackert belägen ned till Stege Nor, 6 km från Ulvshale. Med det omgivande vattnet är Møn som skapt för vattensportaktiviteter som segling, vindsurfing och fritidsfiske, och med sin överkomliga storlek är ön idealisk för cykel-, rid- och vandringsturer. Båten Discovery seglar ut från Klintholm Havn (21 km), och det är också möjligt att fiska från båten.

Attraktioner

Överallt på Møn hittar ni många gravar från forntiden: stendösar, gånggrifter och bronsåldershögar. Besök medeltidsstaden Stege, 6 km söder om Ulvshale, där stadens 1 000-åriga historia kan utläsas av byggnaderna, gatorna och torgen. Stadens vallanläggning från medeltiden är Danmarks äldsta, bevarade befästningsanläggning. Fanefjord Kyrka är från 1250 och invändigt kan ni se de fantastiska kalkmålningarna från 13-1400-talet av den berömde Elmelunde-mästaren. I de närliggande Elmelunde och Keldby Kyrkor finns det flera vackra kalkmålningar (c:a 15 km).

Utflykter

Liselund Slott, lite norr om Møns Klint, är världens enda slott med halmtak. Slottet ligger vackert placerat i en romantisk parkanläggning och fungerar idag som museum (22 km). Møns Klint med de höga kritklinterna och den gamla bokskogen, som växer ända ut på klipporna, är ett av de mest kända och besökta naturområdena i Danmark. De imponerande vita kritklinterna reser sig ur havet och är en svindlande syn både från stranden och från klinten (25 km). I Nykøbing Falster Zoo (Folkeparken) kan ni uppleva hela 500 djur fördelade på 94 arter (60 km). Middelaldercentret är ett friluftsmuseum vid Sundby, där en autentisk 1300-talsmiljö är uppbyggd med hus, verkstäder, skepp, fartyg och en kastmaskin (61 km). Bonbonland vid Holme Olstrup har mer än 70 aktiviteter för hela familjen - i vattnet, på land och i luften (68 km).