Stugor i Ore Strand
Destination

Ore Strand

Ore Strand

Hyr semesterstuga i Ore Strand - Boka här

Stuga i Ore Strand, Lolland, Falster och Mön, Danmark till uthyrning!

Det fridfulla och natursköna semesterområdet Ore Strand ligger på Falsters nordostkust, två km från Stubbekøbing.

Område

Den lilla byn Ore ligger en bit in i landet bakom sommarstugeområdet vid Ore Strand, som är en fridfull och mysig semesterort i härliga naturomgivningar med ett rikt djurliv och härliga stränder. Skogarna och kusten mot Grønsund och Östersjön bjuder på stora naturupplevelser, utflykts- och badmöjligheter. I handelsstaden Stubbekøbing hittar ni en mysig småbåtshamn, härliga grönområden, bra inköpsmöjligheter och matställen.

Strande

Ore Strand är en härlig badstrand med fin sand, som ligger ända ut mot Grønsund. En idealisk plats för bad, sol, vandringsturer och diverse strandaktiviteter.

Natur

De imponerande Corselitze-skogarna täcker c:a 3 000 tunnland på nordöstra Falster, endast några få km från Ore Strand. Här hittar ni, förutom vacker bokskog och andra natursköna landskap, också flera forntidsminnen. Vid Falsters sydligaste östkust, ligger Bøtøskoven, som är en tall- och granskog. Mot norr gränsar skogen upp mot Bøtø Nor och mot söder mot Gedesby. Skogen lämpar sig väl för vandringsturer året om. Fågelreservatet Bøtø Nor har två fågeltorn, från vilka det är utsikt över det rika fågellivet, den stora sjön, fälten, vass-skogen och de gröna ängarna.

Aktiviteter

På Lolland-Falster finns det inte mindre än sex golfbanor, varav fyra med internationell standard. Faster Golf Klub och Golfklubben Storstrømmen ligger närmast Ore Strand och båda har 18 hål. Falster är ett eldorado för fritidsfiskare. Det finns goda möjligheter vid Östersjökusten och Guldborgsund samt i Grønsund och Storstrømmen. Dessutom finns det ett par Put & Take-sjöar på Falster. Det är också möjligt att åka på havsfisketurer på Langelandsbæltet från Onsevig på Vestlolland. Vill ni ut på egen hand kan ni hyra en båt i Stubbekøbing. Härliga naturupplevelser väntar längs de många cykel- och vandringsstigarna i bl.a. skogarna på Falster.

Attraktioner

Hos Stubbekøbing Motorcykel- och Radiomuseum kan ni uppleva en enastående samling av gamla motorcyklar samt sällsynta radioapparater, högtalare, TV osv. De stora Corselitze-skogarna innefattar flera historiska minnesmärken, bl.a. gånggrifter och dösar. Krokodille Zoo i Eskilstrup är Europas största samling av olika krokodilarter. Här kan ni dessutom uppleva sköldpaddor, varaner och en anakonda (19 km).

Utflykter

I Nykøbing Falster Zoo (Folkeparken) kan ni uppleva hela 500 djur fördelade på 94 arter (22 km). Middelaldercentret är ett friluftsmuseum vid Sundby, där en autentisk 1300-talsmiljö är uppbyggd med hus, verkstäder, skepp, fartyg och en kastmaskin (24 km). Møns Klint är ett spektakulärt hörn av Danmark. De imponerande vita kritklinterna reser sig ur havet och är en svindlande syn både från stranden och från klinten (41 km). I Knuthenborg Safaripark på Lolland rör sig de vilda djuren i naturliga omgivningar - alldeles kring er bil eller buss (50 km). Bonbonland har mer än 70 aktiviteter för hela familjen - i vattnet, på land och i luften (64 km).