Stugor i Nordlunde
Destination

Nordlunde

Nordlunde

Hyr semesterstuga i Nordlunde - Boka här

Stuga i Nordlunde, Lolland, Falster och Mön, Danmark till uthyrning!

Lugn och ro och idyll på landet utanför Nakskov på Lolland - nära till herrgård och golfbana.

Område

Nordlunde är ett litet samhälle, som består av några få hus och bondgårdar samt en liten, kyrka utan torn från 1100-talet. Byn ligger ca. 8 km utanför Nakskov i rogivande, lantliga omgivningar. Här är det verkligen lugn och ro, men ändå är det bara en kort biltur till både golfbana, sevärdheter, stränder och större städer. Ni kommer att hitta bra shopping i Horslunde (5 km) och i Nakskov (8 km) finns det dessutom bra restauranger och intressanta sevärdheter.

Strande

Det finns ingen strand i själva Nordlunde, men det finns flera badstränder i området. Den härliga sandstranden vid Ravnsholt Strand (10 km norr ut) är mycket barnvänlig, eftersom det klara och stillsamma vattnet bara är långgrunt. På stranden finns det mindre sanddyner som är täckta med strandråg. Här finns det bra möjligheter för att bada i alldeles speciellt vackra omgivningar. Ni kan även bada vid Kragenæs Strand, från vilken färjorna går ut till Fejø och Femø. Här finns det en bra badstrand och en badbrygga (11 km mot nordöst). Onsevig Strand (14 km mot nordväst) erbjuder också den en härlig badstrand, där Ni kan bada, sola och idka strandaktiviteter.

Natur

Nordlunde är belägen i gröna, rekreativa omgivningar med frodiga åkermarker, odlad jord, ängar och växande vegetation. Det finns flera små och trevliga skogar i omnejden och i Nybølle kan Ni besöka skogen Nybølle Lunder, som har omkring 40 gravkullar (7 km). En bit från kusten mot norr ligger Smålandsfarvandet, som är ett europeiskt fågelreservat (Ramsar området) och här kan Ni, förutom fåglar också se marsvin (10 km).

Aktiviteter

Golfspelare kan prova den närliggande, 18-håls banan på Vestlollands Golfklubb i Halsted (4 km). Sportfiskare kan fiska i t. ex Lyngmose Put & Take nära Birket (10 km), vid kusten eller på havet - ombord på en kutter, som seglar ut från hamnen i Nakskov. Ni kan även ta en segeltur från hamnen i Kragenæs till Fejø eller Femø, eller bara njuta av en kvällsseglats. I Nakskov kan Ni utmana varandra på bowlingcentrets banor.

Attraktioner

På den vackra herrgården Pederstrup kan Ni besöka konstmuseet Reventlow-Museet med både permanenta samlingar och varierande utställningar, samt en stor park från 1870-talet med flera sällsynta och mycket gamla träd (3 km). I den historiskt intressanta staden Nakskov finns det bl. a sevärdheter som Danmarks Sukkermuseum, som berättar om sockrets historia under 130 år och den botaniska trädgården Købelevhaven. Ta¿ en tur till Fejø - den största av öarna i Smålandsfarvandet. Här kan Ni uppleva äkta landsortsidyll, fruktodlingar, små bodar längs vägarna, en vacker kyrka, keramikverkstäder, ljusstöperi, restauranger, frisk havsluft, små stränder, lugn, ro och vacker natur. Färjan går från Kragenæs (11 km).

Utflykter

Besök den vackra gamla småstaden Maribo. Här får Ni uppleva den mysiga stämningen med musik, marknadsdagar, spännande butiker, sightseeing och restauranger (24 km). Frilandsmuseet i Maribo ligger ända nere vid Maribo Sø och består av några hus, en bondgård, en stolpkvarn och en skola, som visar hur orten en gång var en bondekultur och dess byggnadsteknik från omkring år 1800. I Knuthenborg Safaripark nära Maribo går de vilda djuren omkring fritt i naturliga omgivningar - precis omkring Er bil eller buss. Giraffer och noshörningar på den ena sidan, strutsar, antiloper och zebror på den andra (25 km) Det medeltida centret, Middelaldercentret är ett frilandsmuseum nära Sundby, där en autentisk 1300-tals miljö har byggts upp med hus, verkstäder, skepp, fartyg och en katapult (48 km). I Nykøbing Falster Zoo (Folkeparken) kan Ni se inte mindre än 500 djur fördelade på 94 arter (50 km).