Stugor i Nørre Alslev
Destination

Nørre Alslev

Nørre Alslev

Hyr semesterstuga i Nørre Alslev - Boka här

Stuga i Nørre Alslev, Lolland, Falster och Mön, Danmark till uthyrning!

Nørre Alslev på Falster är ett perfekt resmål för sportfiskare, golfare och andra, som vill ha en trevlig och fridfull semester i vacker natur.

Område

Området kring Nørre Alslev inbjuder till semester i lugna och natursköna omgivningar. Nørre Alslev är Falsters näst största stad. Den ligger på den norra delen av ön, och där finns ett stort badcenter, restauranger och flera livsmedels- och specialbutiker. Runt Nørre Alslev finns det idylliska skogsområden, åkermarker, pittoreska kustområden med små båtar och inte minst lugn och ro. Detta område är idealiskt för sportfiskare, naturälskare och kanske även för golfare.

Strande

Ni kan bada i Gåbense Havnebad, 6 km norr om Nørre Alslev. Hamnbadet ligger i förbindelse med den moderna småbåtshamnen i Gåbense. Vattendjupet är mellan 2 till 3 meter - men bara på 1 till 1½ meters djup inne vid klubbhuset. Vill ni bada vid en lång, vit sandstrand med sanddyner och barnvänliga vågor, kan ni köra till Marielyst Strand, 31 km söderut.

Natur

Naturen runt Nørre Alslev präglas av åkermarker, grönområden och kust. Ni kan bland annat gå på promenad i de två härliga skogarna Vålse Vesterskov och Resle Skov, som båda ligger ända nere vid vattnet. 7 km öster ut ligger fågelreservatet Barup sjö i en lång dal. En naturstig leder er till utsiktstornet, där ni kan se både sjö- och kärrfåglar i vassen och på sjön. Den lilla, fridfulla skogen Halskov Vænge har inte mindre än 72 gravhögar och 6 dösar. Och i närheten ligger Bavnehøj, som med sina 44 meters höjd utgör Falsters högsta punkt. Den vackra skogen, Corselitzeskov, sträcker sig över 16 km på den östra delen av Falster. Här kan ni njuta av den vackra bokskogen, som går ända ner till vattnet, hitta sällsynta orkidéer, se gånggrifter och dösar och några av skogens vilda djur, om ni har tur.

Aktiviteter

Besök den lokala simhallen Nordfalster Svømmecenter i Nørre Alslev. Här finns det en härlig swimmingpool och faciliteter för alla åldrar, och en underbar hälsoavdelning med bastu, spa och turkiskt bad. Sportfiskare kan njuta av bra fiske hela vägen längs Guldborgsundkusten. Ni kan också hyra båtar i området och gå ut med ett fiskespö på egen hand. I området finns också flera Put & Take fiskesjöar. Falster Golfklubb ligger några kilometer söder om Nørre Alslev och här kan ni spela på en mycket vacker, 30 år gammal bana, som är omgiven av skog. De många skogs- och kustområdena på Falster inbjuder till cykelturer och vandring.

Attraktioner

Den gamla, charmiga köpingen Stubbekøbing är vackert belägen vid vattnet. Här kan ni njuta av den livliga miljön i småbåtshamnen, från vilken ni också kan segla till Bogo. Stubbekøbing har gamla torg, ett par museer, bra butiker och flera restauranger (10 km). Stubbekøbing Motorcykel- och Radiomusum visar en unik samling av gamla motorcyklar samt objekt som sällsynta radioapparater, högtalare och TV-apparater. På Krokodille Zoo i Eskilstrup kan ni uppleva alla världens 23 nu levande krokodilarter och andra intressanta djur, som trädleoparder, varaner, leguaner, sköldpaddor och ormar (11 km).

Utflykter

På Guldborgsund Zoo & Botanisk Have, finns det mer än 90 djurarter och ett otal plantor, blommor och buskar. Prova på en djungelsafari i grönområdet, kom helt tätt inpå djuren och lek på den stora naturlekplatsen (20 km). Medeltidscentret vid Sundby är ett intressant friluftsmuseum med en autentisk 1300-talsmiljö. Här kan ni uppleva en stad med hus, verkstäder, skepp och en kastmaskin. Varje år anordnas spännande tornerspel och en trevlig julmarknad på platsen (23 km). I Knuthenborg Safaripark på Lolland kan ni komma helt nära inpå de vilda djuren, som lever i naturliga omgivningar. Ni kan röra er runtomkring i parken i egen bil, med buss, på cykel eller till fots och uppleva norra Europas största safaripark (36 km).