Stugor i Marielyst
Destination

Marielyst

Marielyst

Hyr semesterstuga i Marielyst - Boka här

Stuga i Marielyst, Lolland, Falster och Mön, Danmark till uthyrning!

På den populära fritidsorten Marielyst på Falster, finns det kilometervis av vackra, barnvänliga stränder, ett aktivt stadsliv och gott om vackra stugor för alla smaker. Marielyst är ett av Danmarks största områden för uthyrning av sommarstugor, och här hittar ni allt ni kan önska er av en trevlig badsemester i en sommarstuga.

Område

Semesterorten Marielyst ligger på Falster, i den sydliga delen av Danmark, vid 20 km fantastisk, vit sandstrand vid Östersjön. Marielyst har allt ni kan önska av ett semesterställe; massor med aktivitetsmöjligheter för hela familjen, sevärdheter - både kulturella och underhållande, ett stort utval av affärer med livsmedel, kläder, konsthantverk osv., många bra restauranger och ett livligt nattliv. Dessutom omges orten av härlig strand, skog och ett fågelreservat.

Strande

Här hittar ni Danmarks längsta strand med plats för alla. Marielyst Strand är en bred, barnvänlig strand med rent vatten, små dyner och Blå Flagga. En ideel plats för att bada, sola, promenera samt olika strandaktiviteter. Det är möjligt att hitta bärnsten överallt på Falsters kust - speciellt vid Gedser Odde.

Natur

Bakom den långa stranden vid Marielyst och längs med Falsters östkust ligger Bøtøskogen, som är en tall- och granskog. Skogen är perfekt till vandringsturer på alla årstider. Fågelreservatet Bøtø Nor har två fågeltorn, varifrån man har utsikt över det rika fågellivet, den stora sjön, åkrarna och de gröna ängarna.

Aktiviteter

I Marielyst och området runt omkring finns massor med aktivitetsmöjligheter för hela familjen. Precis utanför orten finns ridcenter, gokartbana, bowlingcenter, golfbana, minigolfbana, dykcenter, badland och petanquebanor. För den hästsportintresserade ligger Nykøbin Falster Travbana få km från Marielyst. På Lolland-Falster finns inte mindre än 6 golfbanor, varav 4 är av internationell standard. Golfklubben Östersjön ligger vid Marielyst, och den tillhörande golfbana har just nu 9 hål, men blir snart en 18-håls bana. Falster är ett Eldorado för sportfiskare; det är bra möjligheter vid Östersjökusten och Guldborgsund samt i Grønsund och Storstrømmen. Dessutom finns det ett flertal Put&Take-sjöar nära Marielyst. Det är också möjligt att komma på fisketur på Langelandsbæltet från Onsevig på Vestlolland. Vill ni på egen utflykt, kan ni hyra båt i Stubbekøbing.

Attraktioner

Stubkvarnen i Stovby är den ända av sitt slag i Danmark. Kvarnen är från 1668 och har brunnit ner och byggts upp igen. Kvarnen är nu restaurerad och öppen för besökande. Den restaurerade och fortfarande fungerande holländska kvarnen Gedesby Mølle är också värd ett besök. På travbanan i Nykøbing Falster arrangeras det trav- hund- och stockcarlopp hela sommaren. I området kring Marielyst finns många keramikverstäder, glasblåserier, gallerier, konsthus och museer.

Utflykter

Det Svarta Museet visar fynd från Falsters kust i form av fossiler, bergarter, mineraler, bärnsten och insekter. Den lilla skogen Halskov Vænge gömmer på ett flertal forntidsminnen, i form av bl.a. 6 stendösar och 72 gravhögar. BonBonland, 83 km från Marielyst, har mer än 70 aktiviteter för hela familjen. I Knuthenborg Safaripark på Lolland kan ni uppleva vilda djur i naturliga omgivningar - helt nära er bil eller buss. Ni hittar Knuthenborg 46 km från Marielyst.