Stugor i Gedser
Destination

Gedser

Gedser

Hyr semesterstuga i Gedser - Boka här

Stuga i Gedser, Lolland, Falster och Mön, Danmark till uthyrning!

Semestra i en sommarstuga i Gedser, Danmarks sydligaste stad. Här är ni omgiven av Östersjön, en trevlig småbåtshamn, en aktiv stad och ett underbart landskap. På semesterorten Gedser och resten av Falster finns det aktiviteter och sevärdheter för hela familjen.

Område

Danmarks sydligaste stad Gedser är en livlig handelsstad med en stor mysig småbåtshamn, som är omgiven av gröna rekreativa områden med bl.a. grillplats, samt en färjehamn med förbindelse till Tyskland. Det lilla samhället bjuder på karaktäristiska byggnader, som t ex ett lotshus, en räddningsstation och en gammal tågstation, flera sevärdheter samt en mysig bymiljö med bra inköpsmöjligheter och flera matställen. Från Gedser Fyr kan ni njuta av utsikten mot Lolland och Tyskland samt över landskapet på Sydfalster. Gedser är omgiven av en fridfull och skön natur. Söderut ligger Skandinaviens sydligaste punkt; den spektakulära Gedser Odde. På östsidan av udden kan ni se rester av tyska bunkrar från andra världskriget.

Strande

Mellan Gedser och Gedser Odde hittar ni en härlig bred sandstrand med inbjudande vatten. Norrut hittar ni också bra badstränder. Längs Falsters östkust ligger en 25 km lång vit sandstrand med klitter. Denna strand har blivit tilldelad Blå Flagg för sitt rena vatten. Alla stränderna i området lämpar sig väl till bad, sol, vandringsturer samt diverse strandaktiviteter. Det finns möjlighet att hitta bärnsten överallt längs Falsters kust ¿ i synnerhet är det goda chanser vid Gedser Odde efter en storm.

Natur

Vid Gedser Odde, Skandinaviens sydligaste punkt, kan ni uppleva en helt speciell natur. På sydsidan av uddens lerklint är det vindskyddat och lugnt, nordsidan däremot är mycket stormig. Här finns det goda chanser att hitta bärnsten, sjöborrar osv. Vid udden kan ni observera rovfåglar samt stora fågelsträck med bl.a. finkar, svalor, änder och gäss. Områdets rika fågelliv illustreras på Gedser Fågelstation vid Gedser Fyr. Söder om Gedser By ligger Kroghave - ännu ett fågelrikt område med sjöar, vass-skog och gräsområden. Ett par km norr om Gedser ligger Bøtøskogen - en stor tall- och granskog som är lämplig för vandringsturer under alla årstider. Fågelreservatet Bøtø Nor har två fågeltorn, varifrån det är utsikt över det rika fågellivet, den stora sjön, fälten, vass-skogarna och de gröna ängarna. De imponerande Corselitzeskogarna täcker c:a 3 000 tunnland på nordöstra Falster. Här hittar ni, förutom vacker bokskog och andra natursköna landskap, även flera forntidsminnen.

Aktiviteter

De härliga badstränderna som omger Gedser, inbjuder till bad och strandaktiviteter. Skulle vädret svika, kan ni besöka Svømmecenter Falster i Nykøbing, som bjuder på tre bassänger i subtropiska omgivningar. Här kan ni bl.a. använda er av en bassäng med 35 grader varmt vatten, trampoliner och en 66 m lång vattenrutschbana samt låna utrustning till barnen (23 km). Fritidsfiskare hittar idealiska betingelser på Falster, då det finns möjlighet att fiska direkt vid Östersjökusten, Guldborgsund, Grønsund samt i Storstrømmen. Därutöver finns det ett par Put & Take-sjöar i området och det arrangeras fisketurer på havet med kuttern M/S Amigo från Gedser Hamn. Det finns tre golfbanor på Falster varav Golfklubben Østersøen vid Marielyst (20 km) och Golfklubben Storstrømmen vid Nykøbing Falster (23 km) är de närmaste. Hästsportintresserade kan uppleva spännande lopp på Nykøbing Falster Travbana.

Attraktioner

Det Sorte Museum i Gedser är ett geologiskt museum och här kan ni uppleva fynd från Falsters kuster i form av t ex fossiler, bergarter, mineraler och bärnsten. Gedser Remise är ett levande järnvägsmuseum där ni kan se gamla tåg och spårvagnar i vagnhallen. Gedser Vandtårn är Danmarks sydligaste vattentorn och här kan ni uppleva skiftande utställningar samt en storslagen utsikt över Gedser. På Gedser Redningsstation kan ni se en extremt snabb båt, som kör i c:a 70 km/t, samt modern räddningsutrustning. Gedesby Mølle är en restaurerad, holländsk kvarn från 1911, som idag är fullt funktionsduglig (3 km). På Sydfalster finns dessutom en mängd keramikverkstäder, glashyttor, gallerier, konsthus och museer.

Utflykter

Medeltidscentret vid Nykøbing Falster är ett friluftsmuseum, där en autentisk 1300-talsmiljö är uppbyggd med hus, verkstäder, skepp, fartyg och en kastmaskin (23 km). På travbanan i Nykøbing arrangeras hela sommaren trav- och hundkapplöpningar samt stockcartävlingar. I Nykøbing Falster Zoo (Folkparken) kan ni uppleva hela 500 djur fördelade på 94 arter. Krokodille Zoo i Eskilstrup har Europas största samling av olika krokodilarter. Här hittar ni också sköldpaddor, varaner och en anakonda (34 km). I Knuthenborg Safaripark vid Maribo rör sig de vilda djuren i naturliga omgivningar - alldeles kring er bil eller buss. Giraffer och noshörningar på den ena sidan, strutsar, antiloper och zebror på den andra (49 km).