Stugor i Stavreby, Falster
Destination

Stavreby, Falster

Stavreby, Falster

Hyr semesterstuga i Stavreby, Falster - Boka här

Stuga i Stavreby, Falster, Lolland, Falster och Mön, Danmark till uthyrning!

Stavreby på Sydfalster omges av åkermarker, frisk luft, skog, sjöar, kuster, fågelreservat och trevliga städer.

Område

Stavreby är en liten, trevlig by på Sydfalster med ganska få hus. Stavreby ligger i fredliga omgivningar, mitt emellan det trevliga färjeläget Gedser och den vackra, populära badorten Marielyst - med 10 km till båda platserna. Orten omges av åkermarker och det är inte långt till kuster, städer, sevärdheter och aktiviteter för hela familjen. I Marielyst och Gedser finns det butiker, restauranger, barer, sevärdheter och aktiviteter.

Strande

På kusten utanför Stavreby kan ni fiska, promenera och njuta av utsikten ut över Lolland. Om ni vill bada vid en av Danmarks vackraste sandstränder, kan ni besöka Marielyst, som med sin långa, breda, barnvänliga, sandstrand med sanddyner, rent badvatten och Blå Flagga (som garanterar rent vatten, säkerhet och bra förhållande på stränderna) och erbjuder särskilt fina badmöjligheter. Det går att hitta bärnsten överallt längs Falsters kust - efter en storm finns det särskilt goda chanser vid Gedser Odde.

Natur

Stavreby omges av åkermarker och ängar. Här är det lugn och ro. Precis bakom den långa stranden vid Marielyst och längs Falsters östkust ligger Bøtøskoven, som är en furu- och granskog. Skogen gränsar mot norr till Bøtø Nor och mot söder mot Gedesby. Skogen är utmärkt för promenader under alla årstider. Fågelreservatet Bøtø Nor har 2 fågeltorn, från vilka det är utsikt över det rika fågellivet, den stora sjön, åkrarna, vassrör och de gröna ängarna. Vid Gedser Odde, Skandinaviens sydligaste punkt, kan ni uppleva en helt speciell natur. På sydsidan av uddens lerslänt är det lugnt och lä, men däremot är nordsidan mycket blåsig. Här finns det goda chanser att hitta bärnsten och sjöborrar. Vid udden kan ni observera rovfåglar och stora grupper flyttfåglar med bl. a finkar, svalor, änder och gäss.

Aktiviteter

Falsters östkust är mycket lämplig för kustfiske. Utanför Stavreby har ni möjligheter för att fånga havsöring, hornfisk, ål och tånglake. Det finns dessutom flera Put & Take fiskesjöar på Sydfalster. Ni kan även följa med på fisketur med kutter från Gedser Hamn. Sydfalsters stränder, skogar och fågelområden inbjuder till underbara naturupplevelser. Marielyst Golf Klubb har en vacker, 18-håls bana med skog, kanaler och sjöar (8 km). Svømmecenter Falster i Nykøbing erbjuder 3 bassänger i subtropisk omgivning. Här kan ni utnyttja er av en bassäng med 35 gradigt varmt vatten, trampoliner och en 66 m lång vattenrutschbana (16 km). Hästsportsintresserade kan titta på spännande lopp på Nykøbing Falster Travbana.

Attraktioner

Se den vackert restaurerade och ännu funktionsdugliga väderkvarnen i Gedesby (7 km). Kvarnen i Stovby är den enda av denna typ i Danmark. Kvarnen är ursprungligen från 1668, men brann ned och är nu återuppbyggd och öppen för besök (10 km). Det Sorte Museum i Gedser är ett geologiskt museum och här kan ni se på fynd från kusterna kring Falster i form av t. ex fossiler, bergarter, mineraler och bärnsten (10 km). Gedser Remise är ett aktivt järnvägsmuseum, där ni kan titta på gamla tåg och spårvagnar. På Gedser Redningsstation kan ni se en extremt snabb båt, som går med en hastighet av omkr. 70 km i timman och på modern räddningsutrustning.

Utflykter

I Nykøbing Falster Zoo (Folkeparken) kan ni titta på hela 500 djur uppdelade på 94 arter (15 km). Middelaldercentret i Sundby i Nykøbing är ett frilandsmuseum om medeltiden, där en autentisk 1300-tals miljö har byggts upp med hus, verkstäder, skepp, fartyg och en kastmaskin (19 km). Krokodille Zoo i Eskilstrup har Europas största samling av olika arter av krokodiler. Dessutom kan ni här se sköldpaddor, varaner och en anakonda (27 km). De imponerande skogarna, Corselitze-skove täcker en yta av 3.000 tunnland på den nordöstliga delen av Falster. Här finns, förutom vacker bokskog och andra natursköna landskap, också flera forntidsfynd. Den lilla skogen, Halskov Vænge är en del av Corselitze-skovene och har 6 stendösar och 72 gravhögar (40 km). I Knuthenborg Park & Safari på Lolland kommer ni helt inpå djuren, som lever i naturliga omgivningar - precis omkring er bil eller buss (42 km).