Stugor i Errindlev Havn
Destination

Errindlev Havn

Errindlev Havn

Hyr semesterstuga i Errindlev Havn - Boka här

Stuga i Errindlev Havn, Lolland, Falster och Mön, Danmark till uthyrning!

Tillbringa er semester i den idylliska fiskebyn Errindlev Havn på Lollands sydkust.

Område

Det charmiga fiskeläget Errindlev Havn ligger i ostörd miljö mitt emellan Nysted och Rødbyhavn. Fiskeläget har anor ända från början av 1900-talet. I hamnområdet, som ligger på utsidan av vallen, finns det en unik atmosfär mellan båtarna och små husen. Hamnens grunda vatten lämpar sig väl för fritidsfiske och lockar en mängd intressanta fåglar. Errindlev Havn är omgiven av hav, södra Lollands platta moränslätter, åkrar och grönområden. I området kan ni också njuta av åsynen av de vackra kastanjealléerna mellan Lungholm och Holeby och mellan Kærstrup och Fuglse. Ni kan köpa dagligvaror i den lilla, pittoreska byn Errindlev, som också har en damm. Dessutom finns det goda shoppingmöjligheter i Holeby och Rødby. Om ni vill ha semestra i lugn och orörd miljö, är Errindlev hamn ett helt perfekt semestermål för er.

Strande

Stranden vid Saksfjed, 11 km väster om Errindlev Havn, är en bra och barnvänlig sandstrand med höga sanddyner. Nysted erbjuder också en härlig och mycket barnvänlig sandstrand - Skansen. Stranden ligger i ett parkområde i skogsliknande omgivningar, där vattnet alltid är varmare än på andra håll. Det är också fina möjligheter för att surfa här. Skansen är belägen ca 20 km öster om Errindlev Havn.

Natur

Errindlev Havn är omgiven av grunt vatten, som lockar till sig många fåglar. Ovanför kusten är landskapet dominerat av södra Lollands platta moränslätter med åkrar och grönområden. Det finns också flera lövskogar i området, bland annat i Bremersvold och Kærstrup. Hyllekrog fyr är belägen på ett smalt, 5 km långt näs, 12 km öster om Errindlev Havn. På näset kan ni njuta av den lugna och ostörda naturen och från fyren kan ni titta på ett stort antal änder och vadare. Bakom sandstranden och vallen i Saksfjed kan ni njuta av det vackra landskapet med små skogar, sanka områden och gräsängar. Strax väster om Nysted ligger Nysted Nor Viltreservat - ett stort område med skog, ängsmarker och bestånd av kärrvegetation. Området är en del av ett EU-skyddsområde för fåglar.

Aktiviteter

Den mysiga, lilla hamnen är perfekt för segling och fiske. Det grunda vattnet vid Errindlev Havn lockar till sig många fåglar, som ni kan följa från land. Ni kan ta en biltur på landet och se på herrgårdar och njuta av åsynen av de vackra byggnaderna och kastanjealléerna, eller vandra och cykla längs kusten vallar. Försök till exempel att följa vandrings- och cykelleden 'Paradise trail' - en naturskön stig, som leder förbi Nysted Havn, genom vackra landskap och förbi små byar och välbevarade gamla korsvirkeshus. På vägen kommer ni också att uppleva flera kulturhistoriska minnesmärken. Lolland har också flera bra golfbanor.

Attraktioner

I byn Errindlev kan ni gå upp i kyrktornet och njuta av den fina utsikten över det platta landskapet. Den gamla kasernen i Hyldtofte 'Polackkasernen' fungerar i dag som ett museum, som berättar historien om de många polska lantarbetarna, som åkte till Lolland för att hjälpa till med skörden av betor i fälten (9 km). Besök det imponerande Lungholm Slott i Rødby. Den vackra byggnaden med en krenelerade flyglar härstammar från 1639 (17 km).

Utflykter

Utforska Nysted gamla gator med de vackra husen och utsiktstornet, som är inrett i det gamla vattentornet. Besök den vackra, gamla köpstaden Maribo. Här kan ni uppleva den mysiga stämningen, musik, marknader, spännande butiker, sightseeing och matställen (24 km). Friluftsmuseet i Maribo ligger nere vid sjön Maribo och består av några hus, en bondgård, en stubbväderkvarn och en skola, som ger intrycket av platsens bondekultur och traditionella byggstil omkring år 1800. I Knuthenborg Safaripark nära Maribo rör sig de vilda djuren i naturliga omgivningar - precis runt er bil eller buss. Upplev till exempel. giraffer, noshörningar, strutsar, antiloper, zebror och sibiriska tigrar på nära håll. Middelaldercentret är ett friluftsmuseum i Sundby, där en autentisk medeltida 1300-talsmiljö är uppbyggd med hus, verkstäder, båtar, fartyg och en kastmaskin (34 km).