Stugor i Rödby
Destination

Rödby

Rödby

Hyr semesterstuga i Rödby - Boka här

Stuga i Rödby, Lolland, Falster och Mön, Danmark till uthyrning!

Rødby og Rødbyhavn är lugnt belägna på Lollands sydkust. Området erbjuder vacker natur, badstränder, aktivitetsmöjligheter och sevärdheter för hela familjen.

Område

Rødby ligger 5 km inåt landet bakom hamn- och färjestaden Rødbyhavn , som har färjetrafik till Fehmarn och Puttgarden. Rødbyhavn erbjuder också en trevlig småbåtshamn, en härlig strand, shopping och restauranger. Här befinner ni er nästan på gångavstånd till Lalandia med ett stort antal aktiviteter för hela familjen . Från Rødbyhavn kan ni följa en stig utmed den 20 km långa järnvägen, som leder er till Maribo, till fots, till häst eller på cykel. Den lilla staden Rødby har flera gamla köpmansgårdar, en kyrka från medeltiden, butiker, restauranger och bärnstenssliperi. Denna stillsamma semesterort är perfekt, om ni vill cykla, fiska, bada, spela golf eller på annat sätt vill vara aktiva tillsammans.

Strande

I Rødby Hamn kan ni bada från en härlig och barnvänlig sandstrand med sanddyner och bra badvatten. Från stranden kan ni se färjehamnen och följa de stora färjorna när de seglar in till eller avgår från staden. I Kramnitse, 10 km västerut, kan ni hitta en annan bra badstrand med en badbrygga och god tillgänglighet för rullstolsburna och familjer med barnvagnar.

Natur

Landskapet runt Rødby och Rødby Strand är platt och kännetecknas av åkermarker, strand, sanddyner och ängar. Ni kan hitta natursköna promenadstigar och cykelleder i området - både i inlandet och längs havet. Den 40 km långa Digesti tar er från Rødby Hamn till Albuen längs Fehmarn Bält och det 20 km långa järnvägsspåret, som förbinder Rødby Hamn med Maribo. Naturparken Maribosøerne erbjuder vackra landskap, fyra sjöar och ett rikt fågelliv. Ni kan vandra i området eller ta en båttur på sjöarna .

Aktiviteter

I Rødby kan ni bowla, köra go-kart , vandra , cykla och rida. Lalandia erbjuder också ett stort antal aktiviteter för hela familjen. Prova till exempel det stora, tropiska badlandet Aquadome med vattenrutschbanor, vågor och bubbelpooler. Ni kan också följa med på en trevlig båttur på sjöarna i Maribo eller en tur med museitåget från Maribo till Bandholm. På Lolland finns det 2 utmärkta golfbanor på Golfklubben Maribo sjö i Maribo och Vestlollands Golfkklubb i Nakskov. Lolland är också en idealisk semesterort för sportfiskare, eftersom ni kan fiska från land eller från en kutter på havet. Ni kan fiska från flera stränder och i Rødby färjehamn och området är särskilt rik på plattfisk och torsk. Ni kan också prova en av områdets Put & Take fiskesjöar.

Attraktioner

På museet Polakkasernen i Tågerup kan ni få en inblick i, hur de polska arbetarna, som kom till Danmark för att arbeta med sockerproduktionen, levde och arbetade (5 km ). Besök även den lilla staden Kramnitse, som ligger 11 km västerut. Staden har en liten, idyllisk hamn, där ni kan köpa färskfångad fisk direkt från båtarna. Nära Maribo ligger det gula Engestofte Gods och det vackra, vita Søholt Gods, där ni kan uppleva en unik barockträdgård.

Utflykter

Den vackra och pittoreska handelsstaden Maribo bjuder på marknadsdagar, intressanta butiker, museer, gallerier och flera restauranger (14 km). I Knuthenborg Safaripark i Maribo kan ni njuta av att se på vilda djur i naturliga omgivningar. Upplev bland annat giraffer, noshörningar, zebror och tigrar precis runt er bil . Frilandsmuseet i Maribo sjö består av hus, en bondgård, en 'stubbamölla' och en skola, som ger er möjlighet att känna hur livet på landet föregick på 1800-talet . Prova på en tur med Museitåget Maribo-Bandholm, som dras av det äldsta, fungerande ånglokomotivet i Danmark . Besök det intressanta Fuglsang Kunstmuseum i Toreby, där ni kan uppleva olika föreställningar och varierande utställningar (38 km). Njut av de vackra trädgårdarna och djuren på Falster Zoo och Botaniska Trädgård i Nykøbing F (45 km). Upplev krokodiler från hela världen på Krokodil Zoo i Eskildstrup på Falster (46 km).