Stugor i Råbylille Strand
Destination

Råbylille Strand

Råbylille Strand

Hyr semesterstuga i Råbylille Strand - Boka här

Stuga i Råbylille Strand, Lolland, Falster och Mön, Danmark till uthyrning!

Trevligt, grönt stugområde med naturstrand på Møns sydkust.

Område

Råbylille Strand är ett familjevänligt och trevligt stugområde på södra Jyllands kust, bara 9 km från den medeltida staden Stege - Møns största stad och 13 km från den spektakulära Møns Klint. Området är grönt och frodigt med grönska hela vägen ner till den fina naturstranden med vågbrytare. Här kan ni koppla av, njuta av naturen, bada och fiska från stranden eller åka på utflykter till närliggande städer och sevärdheter. Møn är förknippad med både Själland och Falster via broar och är därför lätt att nå. En timmas bilresa tar er också till färjelägena till Tyskland och Sverige.

Strande

I Råbylille finns det små, vackra sandstränder och sträckor med sten. Sandstranden har grunt vatten och är lämplig för bad, strandaktiviteter, avkoppling och kustnära fiske. På flera platser längs stranden kan ni njuta av solnedgången från en bänk. Møn har flera fina och rena stränder. Besök även gärna Ulvshale Strand, 7 km norr om Stege, som har utsetts till en av Europas bästa stränder. Stranden är en bred, vit sandstrand med grunt vatten och sanddyner. På flera av Møns stränder finns det också goda förutsättningar för både seglare och surfare.

Natur

Detta område på Møn är mycket grönt och den frodiga grönskan i Råbylille Strand sträcker sig ända ner till stranden. Den berömda Møns Klint med de 128 meter höga kritbranterna är ett av de mest kända och besökta naturområdena i Danmark. De imponerande, vita klipporna stiger direkt upp ur havet och är en fantastisk syn från både stranden och stigen längs klinten. Vid Møns Klint växer den gamla bokskogen Klinteskoven - ända ut till skränten. Här kan ni se vackra orkidéer som inte växer någon annanstans i Danmark (13 km). I Ulvshale finns det även vacker natur med skog, hedar, kärr, fågelreservat och vacker, barnvänlig baddstrand (17 km). Ön Nyord i Ulvshale är en viktig häcknings- och rastplats för sjöfåglar.

Aktiviteter

Sportfiskare har goda förutsättningar till fiske längs Møns varierande kustlinje. I Råbylille Strand är vattnet grunt och fisken befinner sig ofta nära land. Ni kan också följa med på havsfiske från Klintholm Hamn (11 km öster ut) eller besök en Put & Take fiskesjö. Golfare kan testa Møns Golfklubbs öppna och kuperade 18-håls par 72 bana, som är vackert belägen ner mot på Stege Nor. Vindsurfare och seglare kan verkligen njuta av vinden i Stege Bukt. På grund av sin rimliga storlek, är ön perfekt för cykling, ridning och promenader.

Attraktioner

Møn är full av konstnärer och konsthantverkare och ni kan besöka deras ateljéer och utställningar över hela ön. Här finns det också många gravar från forntiden i form av dösar, gånggrifter och bronsåldershögar. Den medeltida staden Stege är en charmig och historiskt intressant stad. Se de gamla köpmansgårdarna, gatorna, torgen och stadens fästningsanläggning med anor från medeltiden. I staden finns även museer som Møns Museum, Empiregården och Stege Borg (9 km).

Utflykter

Den närliggande hamnen, Klintholm Hamn, är ett charmigt fiskeläge med rökeri och fiskrestaurang och härifrån kan ni ta en båttur till Møns Klint (11 km). Vid Møns Klint ligger upplevelsecentret, GeoCenter Møns Klint. Här kan ni se på interaktiva utställningar och filmer eller följa med på en expedition i naturen. Prova även det 267 meter långa trädäcket (the boardwalk), som leder ut till flera utsiktsplatser (13 km). Besök även det idylliska lustslottet Liselund, som är Danmarks enda slott med halmtak. Slottet omges av en romantisk park och ligger nära Møns Klint (13 km).