Stugor i Næsby Strand
Destination

Næsby Strand

Næsby Strand

Hyr semesterstuga i Næsby Strand - Boka här

Stuga i Næsby Strand, Lolland, Falster och Mön, Danmark till uthyrning!

Næsby Strand ligger naturskönt på Lollands sydkust mellan Rødby och Nakskov.

Område

Det mysiga sommarstugeområdet vid Næsby Strand är omgivet av härlig, fridfull och ostörd natur med ett rikt djurliv. Ett idealiskt område för bl.a. fritidsfiskare och naturälskare. Det finns möjlighet till inköp av dagligvaror i området, och inte långt från Næsby Strand ligger semesterområdet Hummingen, där det finns matställen. Det är 15 km till Nakskov, där ni kan shoppa, äta och bl.a. uppleva den gamla hamnen.

Strande

Næsby Strand är en härlig barnvänlig sandstrand med badbrygga. 15 km österut ligger Hummingen Strand, som är en av de bästa badstränderna på Sydlolland. Stranden är en barnvänlig sandstrand med klitter och Blå Flagg. En idealisk plats för bad, sol, vandringsturer och andra strandaktiviteter.

Natur

Næsby Strand är omgiven av fält, skog och strand. Området är lugnt och här finns ett rikt djur- och fågelliv. Landskapet är flackt och lämpar sig därför bra till cykelturer. Det finns flera natursköna vandrings- och cykelstigar nära havet, bl.a. den 40 km långa 'Digesti', som tar er från Rødbyhavn till Albuen längs Femeren Bælt. På den nordliga delen av Lolland finns det skogsarealer med ett rikt djurliv. I Naturparken Maribosøerne kan ni vandra i det vackra landskapet eller ta en båttur på en av de fyra sjöarna, där ni kan uppleva ett rikt fågelliv.

Aktiviteter

Det finns bra fiskemöjligheter längs kusten vid Næsby Strand. Vill ni fiska på havet, kan ni hyra roddbåtar i området. Här finns också flera Put & Take-sjöar. På Lolland finns två golfklubbar; Vestlollands Golfklub vid Nakskov och Golfklubben Maribo Sø vid Maribo. Längs cykel- och vandringsstigen 'Digestien' får ni en fin utsikt över Femeren Bælt.

Attraktioner

Besök ev. den lilla byn Kramnitse, som ligger 15 km österut. Här finns bl.a. en liten idyllisk hamn, där ni kan köpa nyfångad fisk direkt från båtarna. Ta ev. en tur till Nakskov och upplev några av byns många sevärdheter. Danmarks Sukkermuseum berättar om sockrets historia under 130 år. Peter Hansens Have är en spännande botanisk trädgård (15 km).

Utflykter

På Herrgården Pederstrup vid Horslunde finns Reventlow-Museet och en stor park från 1870-talet med flera sällsynta och mycket gamla träd (25 km). På Jack-Stone Ravsliberi (bärnstenssliperi) och Museum i Rødby kan ni uppleva bärnsten - havets guld - i alla former och nyanser (34 km). På Polakkasernen i Tågerup, nu ett museum, kan ni få en inblick i de polska roddarflickornas liv och arbete (37 km). I Knuthenborg Safaripark vid Maribo rör sig de vilda djuren i naturliga omgivningar - alldeles kring er bil eller buss. Giraffer och noshörningar på den ena sidan, strutsar, antiloper och zebror på den andra (42 km). Vid Nysted ligger Aalholm Slott och Aalholm Skog.