Stugor i Hummingen
Destination

Hummingen

Hummingen

Hyr semesterstuga i Hummingen - Boka här

Stuga i Hummingen, Lolland, Falster och Mön, Danmark till uthyrning!

På semesterorten Hummingen, på den södra delen av Lolland, finns en härlig strand, vacker och rofylld natur med ett rikt djurliv och trevliga sommarstugor bortom stranden och Digestien. Här kan ni vara aktiv i naturen och ta utflykter till Lollands sevärdheter eller städer.

Område

Hummingen på Lollands sydkust ligger i fridfulla omgivningar och är därför ett gott val för dem som föredrar att koppla av, gå och cykla turer eller fiska i den stilla naturen. Det finns ett par matställen i Hummingen och det finns möjlighet till inköp av dagligvaror. Endast några få km härifrån ligger ett annat härligt semesterområde, Kramnitse. Här finns en liten idyllisk hamn där ni kan köpa nyfångad fisk direkt från båtarna. Den närmaste större staden är Rødby, som ligger c:a 13 km österut.

Strande

Hummingen Strand är en av de bästa badstränderna på Sydlolland. Stranden är en barnvänlig sandstrand med klitter och Blå Flagg. En idealisk plats för bad, sol, vandringsturer och andra strandaktiviteter.

Natur

Hummingen ligger i ett lugnt och naturskönt område med ett rikt djur- och fågelliv. Här är landskapet relativt flackt och lämpar sig därför bra till cykelturer. Det finns flera natursköna vandrings- och cykelstigar nära havet, bl.a. den 40 km långa 'Digesti', som tar er från Rødbyhavn till Albuen längs Femeren Bælt. På den nordliga delen av Lolland finns det skogsarealer med ett rikt djurliv. I Naturpark Maribosøerne kan ni vandra i det vackra landskapet eller ta en båttur på sjöarna.

Aktiviteter

Promenader i det fridfulla området längs de många stigarna i sommarstugeområdet eller på Diget kan rekommenderas. Längs cykel- och vandringsstigen 'Digestien' får ni en fin utsikt över Femeren Bælt. För fritidsfiskare finns här oanade möjligheter, antingen ni föredrar kust- eller havsfiske från en kutter. Men förutom havet kan Lolland också bjuda på flera Put & Take-fiskeparker. För golfspelare finns det flera bra banor att välja mellan.

Attraktioner

Besök ev. den lilla byn Kramnitse, som ligger 2-3 km från Hummingen. Kramnitse har en liten idyllisk hamn, där det fortfarande bedrivs fiske. Här finns det möjlighet att köpa fisk direkt från båtarna. I området kring Hummingen finns flera herrgårdar. På Jack-Stone Ravsliberi (bärnstenssliperi) och Museum i Rødby kan ni uppleva bärnsten - havets guld - i alla former och nyanser (13 km). På Polakkasernen i Tågerup, nu ett museum, kan ni få en inblick i de polska roddarflickornas liv och arbete (18 km).

Utflykter

Ta ev. en tur till Nakskov och upplev några av byns många sevärdheter: Danmarks Sukkermuseum berättar om sockrets historia under 130 år. Herrgården Pederstrup ligger c:a 25 km norr om Hummingen. Här finns Reventlow-Museet och en stor park från 1870-talet med flera sällsynta och mycket gamla träd. Besök den vackra, gamla handelsstaden Maribo. Här kan ni uppleva den mysiga stämningen, musik, marknadsdagar, spännande butiker, sightseeing och matställen (29 km). I Knuthenborg Safaripark vid Maribo rör sig de vilda djuren i naturliga omgivningar - alldeles kring er bil eller buss. Giraffer och noshörningar på den ena sidan, strutsar, antiloper och zebror på den andra.