Stugor i Dannemare
Destination

Dannemare

Dannemare

Hyr semesterstuga i Dannemare - Boka här

Stuga i Dannemare, Lolland, Falster och Mön, Danmark till uthyrning!

Sommarstugeområdet vid Dannemare ligger i fridfulla och natursköna omgivningar på Lollands sydvästkust.

Område

Semesterområdet Dannemare Høje ligger nära Östersjön, och är mycket attraktivt för bl.a. barnfamiljer, fritidsfiskare och naturälskare. Byn Dannemare ligger c:a 4 km inne i landet bakom sommarstugeområdet. Här finns det möjlighet till inköp av dagligvaror. I Kramnitse, några få km österut, hittar ni en liten idyllisk hamn, där ni kan köpa nyfångad fisk direkt från båtarna. Den närmaste större staden är Nakskov, som ligger c:a 16 km norrut.

Strande

Stranden vid Dannemare Høje är en härlig och barnvänlig sandbadstrand med klitter. Från Dannemare är det endast några få km till Hummingen Strand, som räknas som en av de bästa badstränderna på Sydlolland. Stranden är en barnvänlig sandstrand med klitter och Blå Flagg. En idealisk plats att bada, sola, vandra och utöva andra strandaktiviteter på.

Natur

Dannemare är omgiven av fridfulla, natursköna och öppna arealer med ett rikt djur och fågelliv. Här är landskapet relativt flackt, och lämpar sig därför väl för cykelturer. Det finns flera natursköna vandrings- och cykelstigar nära havet, bl.a. den 40 km långa 'Digesti', som tar er från Rødbyhavn till Albuen längs Femeren Bælt. På den nordliga delen av Lolland finns det skogsarealer med ett rikt djurliv. I Naturpark Maribosøerne kan ni vandra i det vackra landskapet eller ta en båttur på sjöarna.

Aktiviteter

Promenader i det fridfulla området längs de många stigarna i sommarstugeområdet eller på Diget kan rekommenderas. Längs cykel- och vandringsstigen 'Digestien' får ni en fin utsikt över Femeren Bælt. För fritidsfiskare finns här oanade möjligheter, antingen ni föredrar kust- eller havsfiske från en kutter. Men förutom havet kan Lolland också bjuda på flera Put & Take-fiskeparker, bl.a. vid Dannemare, där ni kan prova fiskesjön Holy Put & Take. För golfspelare finns det flera bra banor att välja mellan. De närmaste hittar ni hos Vestlollands Golfklub vid Halsted (24 km).

Attraktioner

Besök ev. den lilla byn Kramnitse, som ligger c:a 6 km från Dannemare (fågelvägen). Kramnitse har en liten idyllisk hamn, där det fortfarande bedrivs fiske. Här finns det möjlighet att köpa fisk direkt från båtarna. Ta ev. en tur till Nakskov och upplev några av byns många sevärdheter. Danmarks Sukkermuseum berättar om sockrets historia under 130 år.

Utflykter

På Jack-Stone Ravsliberi (bärnstenssliperi) och Museum i Rødby kan ni uppleva bärnsten - havets guld - i alla former och nyanser (28 km). På Polakkasernen i Tågerup, nu ett museum, kan ni få en inblick i de polska roddarflickornas liv och arbete (31 km). I Knuthenborg Safaripark vid Maribo rör sig de vilda djuren i naturliga omgivningar - alldeles kring er bil eller buss. Giraffer och noshörningar på den ena sidan, strutsar, antiloper och zebror på den andra sidan (37 km). Besök den vackra, gamla handelsstaden Maribo. Här kan ni uppleva den mysiga stämningen, musik, marknadsdagar, spännande butiker, sightseeing och matställen (37 km).