Stugor i Bredfjed
Destination

Bredfjed

Bredfjed

Hyr semesterstuga i Bredfjed - Boka här

Stuga i Bredfjed, Lolland, Falster och Mön, Danmark till uthyrning!

Bredfjed ligger på Lollands sydkust i härliga naturomgivningar. Här är frid och ro, men inte långt till öns sevärdheter.

Område

Sommarstugeområdet vid Bredfjed är en lugn och mysig semesterort för hela familjen. Här finns det möjlighet att både koppla av i den fridfulla naturen och att vara aktiv på stranden, i det närliggande vattenlandet eller med fiskespöet och golfklubban. Lite väster om Bredfjed ligger det lilla semesterområdet Kramnitse, som har en liten hamn, varifrån det fortfarande bedrivs fiske. Här finns det möjlighet att köpa fisk direkt från båtarna. Några få km österut ligger Rødby Havn, där det finns bra inköpsmöjligheter och flera matställen.

Strande

Bredfjed har en bra och barnvänlig badstrand med grov sand, lägivande klitter och Blå Flagg.

Natur

Ett par km bakom kusten ligger den vackra Kristianssæde Skov med många vandringsleder. På den norra delen av Lolland finns det i allmänhet många skogsarealer med ett rikt djurliv. I Naturparken Maribosøerne kan ni vandra i det vackra landskapet eller ta en båttur på en av de fyra sjöarna, där ni kan uppleva ett rikt fågelliv. Landskapet kring Bredfjed är flackt och präglat av strand, klitter och ängar. Landskapet är flackt och lämpar sig därför väl för cykelturer. Det finns flera natursköna vandrings- och cykelstigar nära havet, bl.a. den 40 km långa ¿Digesti¿, som tar er från Rødbyhavn till Albuen längs Femeren Bælt.

Aktiviteter

Ta ev. en mysig båttur på sjöarna vid Maribo. På Lolland finns två golfklubbar; Vestlollands Golfklub vid Nakskov och Golfklubben Maribo Sø vid Maribo. Lolland är ett paradis för fritidsfiskare, oavsett om ni gillar kust- eller havsfiske från en kutter. M/S Emanuel seglar med jämna mellanrum ut från Rødby Havn. I Dannemare ligger en Put & Take-sjö.

Attraktioner

På Polakkasernen i Tågerup, nu ett museum, kan ni få en inblick i de polska roddarflickornas liv och arbete (12 km). Besök ev. den lilla byn Kramnitse, som ligger 15 km västerut. Här finns bl.a. en liten idyllisk hamn, där ni kan köpa nyfångad fisk direkt från båtarna. I närheten av Maribo ligger Engestofte Gods samt Søholt Gods, där det finns möjlighet att besöka den unikt bevarade barockträdgården.

Utflykter

Besök den vackra, gamla handelsstaden Maribo. Här kan ni uppleva den mysiga stämningen, musik, marknadsdagar, spännande butiker, sightseeing och matställen (25 km). I Knuthenborg Safaripark vid Maribo rör sig de vilda djuren i naturliga omgivningar - alldeles kring er bil eller buss. Upplev t ex giraffer, noshörningar, strutsar, antiloper, zebror och sibiriska tigrar på nära håll (20 km). Friluftsmuseet i Maribo ligger ned mot Maribo Sø och består av några hus, en bondgård, en stolpkvarn och en skola, som ger ett intryck av platsens bondekultur och byggskick kring år 1800. Museibanan Maribo-Bandholm har sedan 1962 kört med det äldsta fungerande ångloket i Danmark från 1879. Vid Nysted ligger Aalholm Slott och Aalholm Skog. Middelaldercentret är ett friluftsmuseum vid Sundby, där en autentisk 1300-talsmiljö är uppbyggd med hus, verkstäder, skepp, fartyg och en kastmaskin (51 km).