Stugor i Saksköbing
Destination

Saksköbing

Saksköbing

Hyr semesterstuga i Saksköbing - Boka här

Stuga i Saksköbing, Lolland, Falster och Mön, Danmark till uthyrning!

Den vackra staden Sakskøbing är omgiven av vacker natur och många attraktioner.

Område

Handelsstaden Sakskøbing härstammar från 1200-talet och ligger på botten av den smala Sakskøbing Fjord på den nordöstra delen av Lolland. Här kan ni njuta av en charmig stadsmiljö med många affärer och restauranger. Stadens landmärke är det leende, 33-meter höga vattentornet Saxine. I Sakskøbings trevliga hamn finns det ett antal design-husbåtar och på 10 minuters gångavstånd ligger den charmiga småbåtshamnen, omgiven av fjordfyllda ängar, lövskogar och fält. Från hamnen kan ni njuta av den vackra solnedgången över landskapet. Precis utanför staden ligger den fridfulla skogen, Holmeskov Dyrehave, som ni kan följa utmed olika spår.

Strande

Det finns ingen badstrand i Sakskøbing, men ni kan köra 7 km norrut till Tårs Vik eller 18 km söderut till Nysted, där ni hittar fina och barnvänliga stränder. 18 km mot nordväst ligger Bandholm, och här kan ni bada vid en konstgjord badstrand. Om ni vill bada vid en vacker sandstrand med sanddyner, kan ni köra till Marielyst på Falster, 37 km från Sakskøbing. Här hittar ni Danmarks längsta strand med rent och barnvänligt vatten.

Natur

Sakskøbing är omgiven av fjord och vacker, orörd natur med skogar, åkermarker och grönområden. Holmeskov Dyrehave ligger strax utanför Sakskøbing och här kan ni gå på promenad i de fridfulla och natursköna omgivningarna. Vid mynningen av Sakskøbing Fjord ligger det uppdämda viltreservatet, där ni bland annat kan uppleva vadare, änder, gäss och svanar från ett fågelskådningstorn (4 km). Naturparken Maribosøerne är ett stort, vackert område med sjöar, lummiga skogar och ett rikt djurliv. Här kan ni vandra i det vackra landskapet och se intressanta växter, djur och fåglar eller ta en båttur på en av de fyra sjöarna (12 km). Nära Sakskøbing kan ni också uppleva Smålandsfarvattnet med intressanta öar som Askø, Lilleø, Fejø och Femø och flera andra. Vid Nysted ligger Nysted Nor Viltreservat, som är ett stort område med skog, äng och kärr. Området ingår i EU:s nätverk av fågelskyddsområden (18 km).

Aktiviteter

Varje år i september, anordnar Sakskøbing en stämningsfull fruktfestival för hela familjen. Golfare kan spela på flera banor av internationell klass på Lolland och Falster. Besök till exempel den vackert belägna golfklubben Maribo Sø, som ligger några kilometer från Sakskøbing. Ta en tur med tåget och de vackra, gamla ångloken, som körs på museijärnvägen mellan Maribo och Bandholm. Tågen kör på den natursköna sträckan under skolloven och fram till jul (10 km från Sakskøbing).

Attraktioner

Ni kan besöka många gallerier med lokal konst i och runt Sakskøbing. 3 km utanför Sakskøbing ligger Krenkerup Gods. Godset har ett eget bryggeri och öl bryggs av det spannmål, som växer på markerna runtomkring godset. Bryggeriet har ett besökscenter och det går att få en guidad tur på platsen. Den vackra gamla handelsstaden Maribo erbjuder charm, musik, marknadsdagar, intressanta butiker, sevärdheter och restauranger (10 km). Frilandsmuseet i Maribo Sø består av hus, en bondgård, en stubbkvarn och en skola. Här kan ni få en bra bild av Lollands bondekultur och byggnadssätt omkring år 1800.

Utflykter

På Fuglsang Konstmuseum i Toreby kan ni se varierande konstutställningar av internationella konstnärer. På platsen finns det också ett café och en museibutik (11 km). I Knuthenborg Safaripark i Maribo kan ni köra runt bland de vilda djuren. Upplev till exempel giraffer, noshörningar, strutsar, zebror och tigrar på nära håll (12 km). Medeltidscentret i Sundby är ett friluftsmuseum, där en autentisk 1300-talsmiljö har byggts upp med hus, verkstäder, skepp, båtar och en kastmaskin (15 km). På Nykøbing Falster Zoo (Folkets Park) kan ni uppleva ca ett hundratal olika djur (17 km). På Krokodil Zoo i Eskildstrup på Falster, kan ni uppleva många olika arter av krokodiler, alligatorer och gavialer. Dessutom har Krokodil Zoo ormar, sköldpaddor och andra intressanta djur (19 km).