Stugor i Gedesby
Destination

Gedesby

Gedesby

Hyr semesterstuga i Gedesby - Boka här

Stuga i Gedesby, Lolland, Falster och Mön, Danmark till uthyrning!

Gedesby på Falster är ett mysigt fritidsområde med en lång, barnvänlig sandstrand med små sanddyner och många trevliga sommarstugor bortom stranden och diket. Stugområdet är lämpligt för en aktiv familjesemester.
Den avkopplande atmosfären och den fina badstranden gör att uthyrning av stugor är populärt i Gedesby.

Område

I Gedesby är den ursprungliga bydammen, kyrkan och de gamla gatorna bevarade. Gedser, 3 km söder om Gedesby, är en driftig handelsstad med färjeförbindelse till Tyskland. Området kring Gedesby och Gedser håller på att utvecklas till ett första klassens semesterområde. Här är frid och ro i mysiga och natursköna omgivningar. Dessutom är området en bra utgångspunkt för utflykter i trakten. I Gedesby finns et bageri.

Strande

Det finns bra och barnvänlig badstrand på båda sidor om Gedesby. Den 25 km långa vita sandstranden med klitter på Falsters östkust har tilldelats Blå Flagg för det rena vattnet. En idealisk plats för bad, sol, vandringsturer samt diverse strandaktiviteter. Överallt längs Falsters kust finns det möjlighet att hitta bärnsten - speciellt vid Gedser Odde.

Natur

Alldeles norr om Gedesby, vid Falsters sydligaste östkust, ligger Bøtøskoven, som är en tall- och granskog. Mot norr gränsar skogen upp mot Bøtø Nor och mot söder mot Gedesby. Skogen lämpar sig väl för vandringsturer året om. Fågelreservatet Bøtø Nor har två fågeltorn, från vilka det är utsikt över det rika fågellivet, den stora sjön, fälten, vass-skogen och de gröna ängarna. Norr om Gedser Odde ligger Birkemose, där fördämningen längs Falsters östkust slutar. Platsen är bevuxen med tall- och nyponsnår, och är en härlig plats för rastande småfåglar. De imponerande Corselitze-skogarna täcker c:a 3 000 tunnland på nordöstra Falster. Här hittar ni, förutom vacker bokskog och andra natursköna landskap, också flera forntidsminnen. En del av skogen är den lilla skogen 'Halskov Vænge', som innefattar sex stendösar och 72 gravhögar.

Aktiviteter

På Falster finns tre golfbanor varav Golfklubben Østersøen vid Marielyst och Golfklubben Storstrømmen vid Nykøbing Falster är de närmaste. Falster erbjuder idealiska betingelser för fritidsfiskare. Det finns goda möjligheter vid Östersjökusten och vid Guldborgsund samt i Grønsund och Storstrømmen. Därutöver finns det ett par Put & Take-sjöar i närheten av Gedesby. Det finns också möjlighet att åka på fisketur på Langelandsbæltet från Onsevig på Vestlolland. Hästsportsintresserades önskan kan tillgodoses på Nykøbing Falster Travbane, som ligger c:a 20 km från Gedesby.

Attraktioner

Gedesby Mølle är en restaurerad holländsk kvarn från 1911, som idag är fullt funktionsduglig. Det Sorte Museum i Gedser visar fynd från Falsters kuster i form av fossiler, bergarter, mineraler, bärnsten och insekter. I Gedser finns också ett lokalgeologiskt museum med många sällsynta stenar. Stubmøllen i Stovby är den enda av sitt slag i Danmark. Kvarnen är från 1668 och har varit nerbrunnen och återuppbyggd. Kvarnen är nu helrenoverad och öppen för besökare (15 km). På Sydfalster finns ett otal keramikverkstäder, glashyttor, gallerier, konsthus och museer.

Utflykter

Middelaldercentret vid Nykøbing Falster är ett friluftsmuseum, där en autentisk 1300-talsmiljö är uppbyggd med hus, verkstäder, skepp, fartyg och en kastmaskin (20 km). På travbanan i Nykøbing arrangeras hela sommaren travtävlingar, hundkapplöpningar och stockcar. I Nykøbing Falster Zoo (Folkeparken) kan ni uppleva hela 500 djur fördelade på 94 arter. Krokodille Zoo i Eskilstrup är Europas största samling av olika krokodilarter. Här hittar ni också sköldpaddor, varaner och en anakonda (32 km). I Knuthenborg Safaripark vid Maribo rör sig de vilda djuren i naturliga omgivningar - alldeles kring er bil eller buss. Giraffer och noshörningar på den ena sidan, strutsar, antiloper och zebror på den andra (47 km).