Stugor i Hesnæs
Destination

Hesnæs

Hesnæs

Hyr semesterstuga i Hesnæs - Boka här

Stuga i Hesnæs, Lolland, Falster och Mön, Danmark till uthyrning!

Det lugna och mysiga semesterområdet vid Hesnæs är omgivet av skog, strand, hamn och hav.

 

Område

Hesnæs är ett idylliskt fiskeläge med några helt speciella hus, som enligt gammal tradition har klätts med säv och vass för att skydda mot den ibland bistra östanvinden. I byns mysiga småbåts- och fiskehamn har ni möjlighet att köpa nyfångad fisk. Det finns matställen här och i handelsstaden Nykøbing, som ligger 12 km från Hesnæs, hittar ni bra inköpsmöjligheter och flera matställen. Hesnæs är mycket naturskönt belägen vid både skog och strand, och det är korta avstånd till Falsters och Lollands många spännande sevärdheter.

Strande

Vid Hesnæs hittar ni en härlig, bred sandbadstrand som sträcker sig från Hesnæs Hamn, förbi en fördämning mot söder och ända ned mot början av Bønnet Skov. Stranden är avskärmad med träd och kullar och är lämplig för små barn då vattnet är grunt inne vid kanten. Här kan ni bada, sola, gå promenader, utöva strandaktiviteter och leta efter bärnsten.

Natur

Naturen kring Hesnæs präglas av vackra kuststräckningar, skog och åkrar. Den härliga Bønnet Skov ligger alldeles söder om Hesnæs och växer ända ned till vattenbrynet. Här kan ni uppleva den 30 m långa och 12 m breda långdösen Ørnehøj, som innehåller en 8 m lång gånggrift. På en klint i skogen kan ni besöka den lilla restaurangen Pomlenakke. De imponerande Corselitzeskogarna täcker c:a 3 000 tunnland på nordöstra Falster, bara några få km norr om Hesnæs och Bønnet Skov. Här hittar ni, förutom vacker bokskog och andra natursköna landskap, även flera forntidsminnen. Fågelreservatet Bøtø Nor har två fågeltorn, varifrån det är utsikt över det rika fågellivet, den stora sjön, fälten, vass-skogarna och de gröna ängarna.

Aktiviteter

En mycket naturskön stig leder genom Bønnet Skov och kan nyttjas till fots eller på cykel. Stranden vid Hesnæs inbjuder dessutom till vandringsturer. Det finns bra fiskemöjligheter i havet utanför Hesnæs, speciellt vid uddarna 'Hestehoved' och 'Pomlenakke', som båda är belägna i skogen vid Hesnæs. Därutöver kan fritidsfiskare utnyttja flera Put & Take-sjöar i området eller åka på havsfiske på egen hand. På Lolland-Falster finns det inte mindre än sex golfbanor, varav fyra med internationell standard. Falster Golf Klub och Golfklubben Storstrømmen ligger närmast Hesnæs, och båda har 18 hål. På travbanan i Nykøbing arrangeras hela sommaren trav- och hundkapplöpningar samt stockcartävlingar (26 km). Därutöver kan ni rida, köra go-cart, bowla, dyka och besöka ett vattenland på Falster.

Attraktioner

Såväl Bønnet Skov som de stora Corselitzeskogarna innehåller flera historiska minnesmärken i form av bl.a. gravhögar, gånggrifter och dösar. Hos Stubbekøbing Motorcykel- och Radiomuseum kan ni uppleva en enastående samling av gamla motorcyklar samt sällsynta radioapparater, högtalare, TV osv. (12 km).

Utflykter

Middelaldercentret är ett friluftsmuseum vid Sundby, där en autentisk 1300-talsmiljö är uppbyggd med hus, verkstäder, skepp, fartyg och en kastmaskin (26 km). Krokodille Zoo i Eskilstrup har Europas största samling av olika krokodilarter. Här hittar ni också sköldpaddor, varaner och en anakonda (28 km). I Knuthenborg Safaripark vid Maribo rör sig de vilda djuren i naturliga omgivningar ¿ alldeles kring er bil eller buss. Giraffer och noshörningar på den ena sidan, strutsar, antiloper och zebror på den andra (59 km). Bonbonland har mer än 70 spännande nöjen för hela familjen - i vattnet, på land och i luften (65 km).