Stugor i Langø, Lolland
Destination

Langø, Lolland

Langø, Lolland

Hyr semesterstuga i Langø, Lolland - Boka här

Stuga i Langø, Lolland, Lolland, Falster och Mön, Danmark till uthyrning!

Langø på Lolland - direkt vid naturparadiset Nakskov Fjord

Område

Langø på Lolland är ett underbart resmål vid Nakskov Fjord. Här kan ni rekreera er i härliga omgivningar vid vattnet och tillbringa lata sommardagar vid de vackra stränderna med Blå Flagga (garanterar rent vatten, säkerhet och goda förhållande på stränderna) - och i Nakskov finns Danmarks varmaste badvatten! Den vackra fjorden lockar till fiske eller båtturer och på land kan ni se på de vackra omgivningarna till fots eller på cykel. Dagligvaror kan köpas inom en radie av 4 km och den närmaste större staden är Nakskov (13 km) med bra inköpsmöjligheter och intressanta museer. Se fram emot ett fritidsområde med en spännande flora och fauna och spännande utflyktsmål - t. ex grannön Falster, som ligger inom 90 min. köravstånd.

Strande

Nakskov Fjord ligger 400 m från er stuga. Med stor sannolikhet kan ni bada direkt vid er stuga, men en kort tur till Albuen Strand eller Hestehovedet Strand kan rekommenderas. 4 km från er stuga kan ni bada vid den härliga Albuen Strand, som ligger på Albuen Tange, omgiven av vatten på 3 sidor - Femerbælt, Langelandsbæltet och Nakskov Fjord. Stranden är 7 km lång och har Blå Flagga. Hestehovedet Strand i Nakskov, som har Danmarks varmaste badvatten, kan även den rekommenderas. Stranden ligger på gångavstånd från Nakskovs centrum och har också Blå Flagga. På denna barnvänliga strand, som även ät lämplig för vindsurfing, finns en badbrygga, kiosk, lekplats och toaletter.

Natur

Langø vid Nakskov Fjord har ett rikt djurliv och omges av ett fredligt landskap, som passar väl för cykelturer och promenader. Ni kan med fördel, bl. a följa den 30 km lån 'Digesti', som leder er från Albuen till Rødby. Nakskov Fjord, med en yta på knappa 50 km2, är Danmarks örikaste fjord. Den bjuder året om, på spännande naturupplevelser. Besök t. ex Enehøje, den största ön i Nakskov Fjord, eller udden Albuen med den fantastiska badstranden. Vid Nakskov Fjord och på fördämningarna på den södra delen av Lolland, växer det många spännande plantor och några av dem är mycket sällsynta. Området vid Næsby Strand (7 km) passar speciellt bra för vandring, på grund av det omväxlande landskapet med strand, skog, mindre ängsmarker och vattenhål. Næsby Strand är speciellt känd för att vara den viktigaste rastplatsen för flyttfåglar på den västra delen av Lolland.

Aktiviteter

Ni kan fiska i Nakskov Fjord och Hoby Put & Take (21 km), men ni har även möjlighet för att följa med ut på havsfiske. Dessutom kan ni segla ut på havet utan fiskespö - åk med postbåten, som fraktar post från Nakskov till öarna i Nakskov Fjord och till udden Albuen. Om vädret endast tillåter inomhus aktiviteter, kan ett par upplevelserika timmar i 'Es Bowl Bowlingcenter' i Nakskov rekommenderas. Här kan ni även spela biljard eller roa er vid spelautomaterna. Tag t. ex en utflykt till Maribo och åk med Danmarks äldsta tågbana på en 8 km lång sträcka mellan Maribo och Bandholm. Den leder er genom ett naturskönt skogsområde. För golfspelare finns det två olika golfklubbar i området omkring Langø: Vestlollands Golfklub (21 km) och Golfklubben Maribo Sø (50 km).

Attraktioner

Trädgården 'Peter Hansens Have' med spännande växter från hela världen, ligger bara 6 km från er stuga. Följ de många spännande stigarna, som slingrar sig genom trädgården och hitta allt som en trädgårdsälskare drömmer om. Nakskov (13 km) är en historiskt intressant stad, med trevliga gator och spännande butiker. Besök här ett antal attraktioner som t. ex. Danmarks Sukkermuseum, Den Gamle Smedje och Nakskov Skibs- & Søfartsmuseum med båtmodeller, dräkter, verktyg, instrument, kuriosa och foton.

Utflykter

Knuthenborg, Nordeuropas största safaripark, måste ni absolut besöka. Kör i egen bil nära inpå apor, tigrar, giraffer och noshörningar (41 km). Nära Maribo i vackra omgivningar och inte långt från Maribo Søndersø, finns Frilandsmuseet med olika byggnader, en gård, en stubbkvarn, en smedja och en skola. Byggnaderna och dess inredningar ger er ett intryck av Lolland-Falsters bondekultur och byggtradition omkring år 1800 (47 km). Krokodille Zoo i Eskilstrup är också en spännande upplevelse. Här kan ni se 19 av de i dag 23 existerande arterna av krokodiler och alligatorer - allt från den lilla 1,5 m långa dvärgkaiman till den jättestora Nilkrokodilen - och se hur de imponerande krokodilerna utfordras (76 km). I Golf & Fun Park i Væggerløse kan ni spela AdventureGolf (en slags minigolf), FootballGolf och FrisbeeGolf (87 km).