Stugor i Nysted
Destination

Nysted

Nysted

Hyr semesterstuga i Nysted - Boka här

Stuga i Nysted, Lolland, Falster och Mön, Danmark till uthyrning!

Nysted är otroligt vackert belägen på Lollands sydostkust, omgiven av vatten, skog och Aalholm Slott.

Område

Nysted är Danmarks äldsta, minsta och mest välbevarade handelsstad med en charmig hamnmiljö. Från hamnen är det utsikt över vattnet, Aalholm Skove och Aalholm Slott. Upplev de gamla gatorna, de vackra välbevarade husen och det före detta vattentornet, som idag är inrättat som ett utsiktstorn. Byn har många grönområden ned till vattnet, och i ett parkliknande område ligger byns härliga strand. Det finns bra inköpsmöjligheter, flera matställen samt diverse aktivitetsmöjligheter i Nysted ¿ en härlig semesterort för hela familjen.

Strande

Nysted har en skön och mycket barnvänlig strand, kallad Skansen, då den ligger i närheten av en gammal skansanläggning. Sandstranden är belägen i ett parkområde i skogsliknande omgivningar, där vattnet alltid är varmare än på andra platser. Stranden har Blå Flagg, och här finns dessutom bra surfmöjligheter.

Natur

Nysted ligger vackert omgiven av vatten, skog, fält och ängar. Utanför den västra delen av byn ligger Nysted Nor Vildtreservat - ett stort område med skog, ängsarealer och sumpvegetation. Området är en del av ett EU-fågelskyddsområde. I Roden Skov, alldeles nordost om Nysted, finns flera historiska stenuppsättningar och bra vandringsleder. På den norra delen av Lolland finns det i allmänhet många skogsarealer med ett rikt djurliv. I Naturparken Maribosøerne kan ni vandra i det vackra landskapet eller ta en båttur på en av de fyra sjöarna, där ni kan uppleva ett rikt fågelliv.

Aktiviteter

I Nysted Havn kan ni hyra kanoter och båtar och ta en tur ut på Noret. Eller prova en vandrings- eller cykeltur längs 'Paradisruten' - en naturskön stig som tar er förbi Nysted Havn, genom vackra landskap, bl.a. längs Nysted Nor och Egholm Skov, förbi små bymiljöer och välbevarade gamla korsvirkeshus, och på vägen kommer ni att träffa på flera kulturhistoriska minnesmärken. För fritidsfiskare finns det goda möjligheter längs Lollands kust eller ombord på en fiskekutter som seglar ut från Nysted Havn. Det finns dessutom Put & Take-sjöar i området. Det finns sex bra golfbanor På Lolland och Falster, varav fyra med internationell standard.

Attraktioner

Gå på upptäcktsfärd genom Nysteds gamla gator med de vackra husen och utsiktstornet, som är inrättat i det gamla vattentornet. Upplev stämningen och utsikten i den charmiga hamnen, där ni också kan äta och hyra kanoter/båtar. Tillverka era egna handstöpta ljus hos Svane Lys i Nysted - en upplevelse för hela familjen. Synen av medeltidsborgen Aalholm Slott, som är vackert belägen vid vattnet och omgiven av skog, kan avnjutas från hamnen eller vattnet.

Utflykter

Middelaldercentret är ett friluftsmuseum vid Sundby, där en autentisk 1300-talsmiljö är uppbyggd med hus, verkstäder, skepp, fartyg och en kastmaskin (18 km). I Nykøbing Falster Zoo (Folkeparken) kan ni uppleva hela 500 djur fördelade på 94 arter (18 km). Besök den vackra, gamla handelsstaden Maribo. Här kan ni uppleva den mysiga stämningen, musik, marknadsdagar, spännande butiker, sightseeing och matställen (28 km). Friluftsmuseet i Maribo ligger ned mot Maribo Sø och består av några hus, en bondgård, en stolpkvarn och en skola, som ger ett intryck av platsens bondekultur och byggskick kring år 1800. I Knuthenborg Safaripark vid Maribo rör sig de vilda djuren i naturliga omgivningar ¿ alldeles kring er bil eller buss. Upplev t ex giraffer, noshörningar, strutsar, antiloper, zebror och sibiriska tigrar på nära håll (34 km).