Stugor i Bogö
Destination

Bogö

Bogö

Hyr semesterstuga i Bogö - Boka här

Stuga i Bogö, Lolland, Falster och Mön, Danmark till uthyrning!

Den natursköna Bogø ligger väster om Møn, och är via en fördämningsvall förbunden med både Møn och Farø.

Område

Den mysiga Bogø har direkt förbindelse med fastlandet via fördämningsvallar och broar, och är därför synnerligen centralt belägen i förhållande till sevärdheter, naturområden, byar och stränder på Møn, Falster, Sjælland och Lolland. Från färjeläget Nyby på öns sydkust kan ni ta er till Stubbekøbing på Falster. Bogø By består av Gammelby och Nyby, och här hittar ni bra inköpsmöjligheter och flera matställen. Dessutom är Bogø känd för sin restaurerade väderkvarn, sin vinkelfyr, de två mysiga småbåtshamnarna, de bra fiskemöjligheterna och den fridfulla naturen.

Strande

Det finns möjlighet att bada från badbryggan Skåninge Bro, på öns nordkust. I dessa fridfulla omgivningar finns dessutom en mysig hamnmiljö med små båtar.

Natur

Landskapet på Bogø är präglat av uppodlade fält, kuststräckningar och lite skog. Bogø Vesterskov är en ung skog som avlöser, den nu avverkade, gamla Bogø Vesterskov. Vid fördämningsvallen mot Møn kan ni observera det rika fågellivet vid de grunda områdena.

Aktiviteter

Det finns bra möjligheter för fritidsfiskare längs fördämningsvallen och kusten. Vill ni ut på havet och fiska på egen hand, kan ni hyra en båt i Stubbekøbing. På Falster och Møn finns flera golfbanor med hög standard. Golfbanorna hos Falster Golf Klub i Eskildstrup och Møn Golfklub vid Stege är de banor, som ligger närmast Bogø.

Attraktioner

Bogø Kyrka, från omkring år 1200, är utsmyckad med flera skeppsmodeller och på kyrkogården finns flera sjömansgravar. Från den restaurerade väderkvarnen Bogø Mølle kan ni få en fin utsikt över Grønsund och till Falster, då kvarnen är belägen på en kulle.

Utflykter

Besök den gamla handelsstaden Stubbekøbing, som har bevarat sin ursprungliga prägel. Upplev den livliga miljön i småbåtshamnen, där ni också kan ta båten till Bogø. Här finns gamla torg, mysig stämning, ett par museer, bra butiker och flera matställen. På Stubbekøbing Motorcykel- och Radiomuseum kan ni uppleva en enastående samling av gamla motorcyklar samt sällsynta radioapparater, högtalare, TV osv. De imponerande Corselitze-skogarna täcker c:a 3 000 tunnland på nordöstra Falster, c:a 6 km sydöst om Stubbekøbing. Här hittar ni, förutom vacker bokskog och andra natursköna landskap, också flera forntidsminnen. Middelaldercentret är ett friluftsmuseum vid Sundby, där en autentisk 1300-talsmiljö är uppbyggd med hus, verkstäder, skepp, fartyg och en kastmaskin (34 km). Møns Klint är ett spektakulärt hörn av Danmark. De imponerande vita kritklinterna reser sig ur havet och är en svindlande syn både från stranden och från klinten (41 km).