Stugor i Öster Hurup
Destination

Öster Hurup

Öster Hurup

Hyr semesterstuga i Öster Hurup - Boka här

Stuga i Öster Hurup, Nordöstjylland, Danmark till uthyrning!

Semesterstaden Öster Hurup ligger ut mot Kattegatt och erbjuder en härlig och barnvänlig sandstrand med sanddyner, gott om vackra sommarstugor, ett aktivt stadsliv och en stämningsfull småbåtshamn. När ni tillbringar er semester i en stuga i Öster Hurup, är ni omgiven av unik natur och av aktiviteter för hela familjen.

Område

Semesterorten Øster Hurup ligger ute vid Kattegatt, vid en av östjyllands bästa badstränder, och inte långt från Mariager Fjord. Här finns skön natur och massor av aktivitetsmöjligheter för stora och små. Byn har bra inköpsmöjligheter samt ett stort urval av trottoarkaféer och restauranger. Nattlivet är livligt hela sommaren på byns barer och diskotek. Øster Hurup Havn är en trevlig och modern fiske- och småbåtshamn, där det surrar av liv och aktivitet. Här finns det möjlighet att köpa nyfångad fisk varje dag.

Strande

Den kilometerlånga, vita badstranden har låga klitter och Blå Flagg. Stranden är mycket barnvänlig eftersom vågorna är små och det är långgrunt. Förutom bad, sol och diverse strandaktiviteter lämpar sig stranden också bra för vindsurfing.

Natur

Naturen kring Øster Hurup är vacker och varierad. Lille Vildmose är det största mossområdet i Danmark med sjöar, lantbruksarealer och skogarna Høstemark Skov och Toft Skov. Toft Skov är ett enastående, fridlyst och orört naturområde, där ni har möjlighet att få uppleva vildsvin, kronhjort och kungsörnar - emellertid endast på en rundvisning i sällskap med en grupp. Längre in i landet ligger Danmarks näst största skogsområde Rold Skov på c:a 15 000 tunnland, som med sin kuperade terräng, de många skogssjöarna och källorna, den omväxlande skogen, det rika djurlivet och de många vandringslederna verkligen är värd ett besök.

Aktiviteter

För fritidsfiskare finns det ett otal bra möjligheter att fiska i områdets vattendrag, från hamnen, i Mariager Fjord eller i en av Put & Take-sjöarna. Vid Als Odde finns det också möjlighet att hyra en båt för fiske i Mariager Fjord. Området är flackt och därför lämpligt för cyklister. Härliga naturupplevelser väntar längs de markerade cykellederna, som tar er genom det vackra Østhimmerland och runt om Mariager Fjord. Det finns också flera naturstigar och vandringsleder i området. Øster Hurup bjuder dessutom på ett subtropiskt badland som har öppet året om, minigolf, tennisbanor samt cykel- och hästuthyrning. Det finns goda förutsättningar för vindsurfing vid stranden. Det arrangeras dessutom båtturer på Mariager Fjord. För golfspelare finns det flera banor i området.

Attraktioner

I den fina trädgården vid Visborggård Slott ligger Kung Christian X vita vallack begraven under en gravhög. Willestrup Barokhave från 1750 vid godset Willestrup är en vacker herrgårdsträdgård med fontäner, rosor och lökväxter. Willestrup Å flyter genom trädgården. Vid Mariager Fjord ligger Havnø Mølle, som är Nordjyllands äldsta bevarade väderkvarn. Från den halmtakstäckta kvarnen har ni en osedvanligt fin utsikt över fjorden. Als Hjemstavnsmuseum är inrättat i ett korsvirkeshus med halmtak och visar ett boningshus från 1750-1830 med inventarier. Hadsund Egns Museum ligger i vackra omgivningar och innehåller utställningar som berättar om traktens historia. De välskötta godsen Ravnborg, Wiffertsholm, Porsgården och Fredenslund är alla värda ett besök.

Utflykter

Rold Skov bjuder på kuperad terräng, skogssjöar och källor, omväxlande skog, rikt djurliv och många vandringsleder. Aalborg Zoo är en härlig grön trädgård, där du kommer tätt på 800 spännande och hotade djur från hela världen. I Randers Regnskov kan ni uppleva djungelstigar, klippor, krokodiler och vattenfall. Randers Regnskov lever upp till sitt namn. Hos Danmarks Saltcenter i Mariager kan ni uppleva saltets magi. Saltcentret är Skandinaviens enda turistattraktion med råämnet salt som tema. I Thingbæk Kalkminer (-gruvor) vid Rold Skov är det inrättat ett underjordiskt skulpturmuseum i de gamla gruvgångarna. Vikingecentret Fyrkat vid Hobro omfattar den fridlysta vallen Fyrkat samt rekonstruktioner av ett borghus och en vikingagård med nio hus, uppfört kort före år 1000. På Cirkusmuseet, som ligger i en äkta välbevarad cirkusbyggnad av trä, fokuseras det på de senaste 200 års cirkushistoria.