Stugor i Napstjært
Destination

Napstjært

Napstjært

Hyr semesterstuga i Napstjært - Boka här

Stuga i Napstjært, Nordöstjylland, Danmark till uthyrning!

Napstjært är belägen vid Kattegatt i Ålbæk Bugt, mellan Skagen och Fredrikshavn.

Område

Det lugna och trevliga området vid Napstjært och Ålbæk är känt för sina härliga, vita och mycket barnvänliga sandstränder. Napstjært är mycket väl placerad i förhållande till större städer, härliga naturområden, aktivitetsmöjligheter och sevärdheter för hela familjen. Det finns möjlighet att göra inköp av dagligvaror i närheten, men spännande specialbutiker och matserveringar finner ni i Frederikshavn (18 km) och Skagen (23 km).

Strande

Vid Napstjært hittar ni en härlig vit badstrand med fin sand och grunt, stillsamt vatten. Stranden är mycket barn- och familjevänlig eftersom det är långgrunt, och den har dessutom Blå Flagg.

Natur

Napstjært är omgiven av strand, skog och flacka strandängar, som bjuder på ett rikt växt- och djurliv. Alldeles bakom Ålbæk ligger Ålbæk Klitplantage med flera markerade vandringsleder i den vackra naturen (3 km norrut). Napstjærts belägenhet gör det möjligt att uppleva både Jyllands öst- och västkust. Åk t ex till västkustens breda vita sandstränder eller upplev Råbjerg Mile, en av Europas största vandringsklitter. Milen (en stor obevuxen klitt) är idag fridlyst och den flyttar sig varje år 15 m mot nordost (14 km). Mellan kusterna hittar ni yppig äng och skog, och vid östkusten kan ni njuta av de flacka strandängarna med ett frodigt växt- och djurliv. Utnyttja det korta avståndet mellan öst- och västkusten, och se solen gå upp över Kattegatt och ned över Skagerrak.

Aktiviteter

För fritidsfiskare finns det goda möjligheter i området. Ni kan bl.a. fiska direkt från stranden, i Put & Take-sjöar och i Elling Å. Emellertid är det fiskeförbud i det fridlysta området kring Rugholm Å. Det finns många bra golfbanor i området. Prova t ex banorna vid Frederikshavn Golf Klub, Sindal Golf Klub, Golfklubben Hvide Klit vid Ålbæk, Hirtshals Golfklub och Hjørring Golf Klub. De många vandrings-, cykel- och ridstigarna i området ger er goda möjligheter till vackra naturupplevelser.

Attraktioner

Den trivsamma fiskarbyn Ålbæk, 3 km norr om Napstjært, har en charmig och mysig hamnmiljö som varje år lockar till sig många fritidsseglare. Djurparken Farm Fun ligger bara några få km norr om Napstjært. Här hittar ni mer än tjugo olika keldjur samt en stor lekplats till barnen. Ørnereservatet i Tuen vid Tversted ligger i natursköna omgivningar, c:a 11 km väster om Napstjært. Kom helt nära några av världens största örnarter och se hur de blir matade i luften. I de lokala gallerierna och keramikverkstäderna, kan ni se utställningar av t ex keramik, glas, målningar och grafik.

Utflykter

Endast 16 km söder om Napstjært finns det möjlighet att åka med färjan på en dagstur till, antingen Læsø eller Göteborg i Sverige. I Göteborg finns det bl.a. stora varuhus, mysiga matställen och det berömda nöjesfältet Liseberg. Besök ev. Danmarks nordligaste stad Skagen med fiske- och småbåtshamnen, butikerna och de många matställena. På Skagens nordligaste spets 'Grenen' kan ni uppleva hur de två haven Kattegat och Skagerrak möts. Upplev också några av stadens många museer, bl.a. Skagen Kunstmuseum, som ställer ut målningar av de kända Skagenmålarna (23 km). Den Tilsandede Kirke, söder om Skagen, är tillsammans med Råbjerg Mile och Skagens Gren, bland de mest kända naturliga sevärdheterna i Danmark. Fårup Sommerland & Aquapark vid Blokhus, ligger c:a 78 km från Napstjært. När entrén är betald kan alla aktiviteterna nyttjas fritt.