Stugor i Mou
Destination

Mou

Mou

Hyr semesterstuga i Mou - Boka här

Stuga i Mou, Nordöstjylland, Danmark till uthyrning!

Det trevliga semesterområdet Mou är beläget vid Limfjorden, bara några få km från den milda Kattegattkusten.

Område

Området kring Mou är präglat av ett exceptionellt naturlandskap, och belägenheten vid fjord och hav betyder goda möjligheter för många vattenaktiviteter. Den lilla byn har dessutom sin egen hamn. Det finns dagligvarubutik i byn. Från den lilla fiskarbyn Egense, 3 km från Mou, kan ni var tionde minut, åka med färjan till Hals, där ni hittar butiker, matställen, underhållning och aktiviteter för hela familjen. Mou är en härlig semesterort för dem som vill koppla av och njuta av naturen.

Strande

Det finns ingen badstrand vid Mou, men belägenheten vid Kattegatt betyder att det finns goda badmöjligheter i området. Norrut hittar ni de barnvänliga stränderna Hou Strand (16 km) och Bisnap Strand (10 km). Bägge stränderna har fin sand, sandbotten, grunt vatten och Blå Flagg. Söderut ligger Stejlgabet vid Dokkedal. Här finner ni härlig vit sandstrand med lugnt vatten. Stranden är bilfri och har Blå Flagg (10 km). Øster Hurup Strand är en kilometerlång vit badstrand med låga klitter och Blå Flagg. Stranden är mycket barnvänlig eftersom vågorna är små och det är långgrunt. Förutom bad, sol och diverse strandaktiviteter lämpar sig stranden också bra för vindsurfing (21 km).

Natur

Landskapet kring Mou är kuperat och på många ställen kan ni från backarna njuta av en fantastisk utsikt över Limfjorden och Kattegatt. Mulbjergene i Dokkedal ligger c:a 10 km söder om Mou. Här i det kuperade landskapet kan ni mot öster, njuta av utsikten över Kattegatt och i väster, det långsträckta slättlandskapet. Kongerslev Hede är ett fridlyst hedlandskap där ni också kan se gamla bronsåldershögar. Från dessa är det en fantastisk utsikt över området. Vid de grunda havsområdena mellan Egense och Hals finns det ett spektakulärt fågelliv. Lille Vildmose är det största mossområdet i Danmark med sjöar, lantbruksarealer och skogarna Høstemark Skov och Toft Skov. Längre in i landet ligger Danmarks näst största skogsområde Rold Skov på c:a 15 000 tunnland, som med sin kuperade terräng, de många skogssjöarna och källorna, den omväxlande skogen, det rika djurlivet och de många vandringslederna verkligen är värd ett besök.

Aktiviteter

Mou Go-Kart Bane arrangerar spännande tävlingar för hela familjen. Upplev fart, spänning och få pirr imagen på den 600 m långa banan. Mou är omgiven av vatten, och bjuder därför på många möjligheter för fritidsfiskaren. Här kan ni fiska i fjorden, från pirarna, på havet, i vattendrag eller i en av områdets Put & Take-sjöar. Båtar kan hyras vid Mou hamn. Golfspelare kan prova Hals Golfklubs bana, som ligger vid havet, eller Rold Skov Golfklubs bana, som är idylliskt belägen i skogen. Området är flackt och därför lämpligt för cyklister. Härliga naturupplevelser väntar längs de markerade cykellederna, som tar er genom det vackra Østhimmerland. Det finns också flera naturstigar och vandringsleder i området, bl.a. i Mulbjergene i Dokkedal.

Attraktioner

Från Egense kan ni ta den 5 min. långa turen med färjan över Limfjorden till Hals som är en trevlig semesterort med en livlig och mysig hamnmiljö. På torget i Hals har man ställt upp valkäkar och ryggkotor från en blåval. Fästningen Hals Skanse ligger vid Limfjordens mynning. Kruttornet och tyghuset är bevarade och det sistnämnda är inrättat som museum. Hals Museum visar en lokalhistorisk utställning om hav, fjord, land, by, Hals Skanse, krig och ockupation.

Utflykter

Aalborg är Nordjyllands 'huvudstad' och ligger c:a 24 km från Mou. Här finner ni konst, kultur, gågator, den charmiga gamla bykärnan, nöjesgatan Jomfru Ane Gade och diverse matserveringar. Aalborg Zoologiske Have är ett barnvänligt djurrike i sköna omgivningar. Rold Skov bjuder på 15 000 tunnland, med kuperad terräng, skogssjöar och källor, omväxlande skog, rikt djurliv och många vandringsleder. Fårup Sommerland & Aquapark vid Blokhus är belägen c:a 58 km från Mou. När entrén är betald kan alla aktiviteter nyttjas fritt.