Stugor i Läsö, Vesterö Syd
Destination

Läsö, Vesterö Syd

Läsö, Vesterö Syd

Hyr semesterstuga i Läsö, Vesterö - Boka här

Stuga i Läsö, Vesterö, Nordöstjylland, Danmark till uthyrning!

Vesterö på Läsö är ett populärt fritidsområde med en lång, barnvänlig badstrand med sanddyner, ett charmigt stadsliv med en aktiv hamn och vacker natur. En stuga i Vesterö på Läsö är en bra utgångspunkt för en trevlig och aktiv semester för hela familjen.

Område

I Vesterø Syd bor ni i omgiven av idyllisk natur, alldeles vid den populära Kongestranden, och ändå nära Vesterøs aktiviteter, affärer och matställen. Semesterstugorna i Vesterø Syd ligger inemellan träden längs med Strandvejen, som börjar i Vesterø och slutar vid ön Stokken. Mellan Strandvejen och havet ligger ett plant och naturskyddat hedlandskap, som gör det möjligt att se ut över havet från flera semesterstugor.

Strande

Kongestranden är en fin sandstrand och förmodligen öns mest barnvänliga strand, eftersom vattnet först blir djupt efter den tredje sandbanken. Stranden sträcker sig längs hela stugområdet och avgränsas av höga och vindskyddande sanddyner med strandråg. Kongestranden inbjuder till bad, avkoppling, promenader och kite- och windsurfing. I bortre änden, där Kongestranden slutar i söder, ligger den 5 km långa ön, Stokken. Stokken är smal och långsträckt med sanddyner, strandråg och sandstrand, och den ligger bara 50 meter från Læsø. Längs hela utsidan av ön finns det en härlig sandstrand, Sdr. Nyland Strand, där ni utan problem kan hitta en ostörd plats. Men var uppmärksam på, att vattnet snabbt blir djupt här.

Natur

Vesterø Syd är omgiven av små skogar, klitthedar och strand. I riktning mot söder, kan ni försöka att gå de 50 metrarna över till Stokken, i knähögt vatten. Vid övergången kan ni ibland hitta blåmusslor. Naturen på Stokken är orörd och präglas av sanddyner, strandgräs och sandstrand. Många häckande fåglar håller till här, och därför är den västra delen av ön skyddad från den 15 april till den 15 juli varje år! Strax bortom Vesterø kan ni uppleva de natursköna våtmarkerna Kærene och Holtemmen, som är omgivna av hedar med ljung och orörd skog. Här kan ni se ett stort antal sällsynta växter och njuta av de blommande näckrosorna på sommaren. Bortom Kærene ligger Læsø Klitplantage, som är ett stort område med sanddyner med hedar och skog. Här kan ni vandra, cykla och rida på stigarna, och kanske se rådjur längs vägen. Ni kan också gå på promenad med hunden i hundskogen, träna på utomhusgymmet, grilla på grillplatsen, och gå på svamp jakt på hösten.

Aktiviteter

Kongestranden och Stokken lockar till bad och strandaktiviteter av alla slag. Men ni kan också ta en cykeltur till Læsø naturområden och attraktioner eller in till Vesterø, där ni kan handla, äta och njuta av stämningen i hamnen medan ni äter en Læsø glass. I området mellan Vesterø Syd och Rønnerne kan ni på flera ställen hyra islandshästar och följa med på en ridtur utmed strandkanten eller på Rønnerne. Golfare kan testa banan på Læsø Seaside Golfklubb i Østerby. Banan är vackert belägen i naturen och har fått 16 av 20 möjliga stjärnor i Peugeots Golf Guide. Banan är öppen för gästspelare. Sportfiskare kan fiska från hamnen i Vesterø eller följa med på havsfiske med kuttern Seadog, som seglar ut från Vesterø. Seadog arrangerar även sälsafari för hela familjen.

Attraktioner

Områdets största attraktion är den härliga stranden och den fredliga naturen i Vesterø Syd. Den medeltida kyrkan Vesterø Søndre Kyrka ligger i Vesterø Syd, och här kan ni se några vackra, sen gotiska fresker från början av 1500-talet. Besök det moderna, nordiska kurbadet Læsø Kur i Vesterø. Här kan ni prova olika salthaltiga bad eller en avkopplande behandling med lera, salt och alger. Om ni behöver skämma bort er och koppla av, är detta det rätta stället.

Utflykter

På Museumsgården i Byrum kan ni uppleva ett intakt Læsøhem från slutet av 1800-talet. Själva gården är en vacker och mycket välskött tånggård med metertjockt tångtak. Utanför kan ni se en fungerande stubbmölla. Se de gamla rummen och utställningar med målningar och Læsøs egna folkdräkter. På Læsø Saltsyderi kan ni uppleva hur saltet blir sjudet i de öppna järnpannorna i de små sjudhyttorna. Hör sjudarna berätta om processen och saltsjuderiets historia. Köp med nysjudet salt hem och njuta av en nygräddad pannkaka på plats. Från tornet på saltsjuderiet kan ni se ut över det naturskyddade området Rønnerne. Ni kan uppleva området på nära håll från Rønnerbussen eller med häst och vagn. Här kan ni se en mängd fåglar och sällsynta växter. Nära saltsjuderiet, ligger den barnvänliga sevärdheten Storhaven, där barnen kan stoja runt på en hoppborg, få en ridtur på islandshästar, skjuta med pil och båge och klappa gårdens djur bland mycket annat.