Stugor i Als Odde
Destination

Als Odde

Als Odde

Hyr semesterstuga i Als Odde - Boka här

Stuga i Als Odde, Nordöstjylland, Danmark till uthyrning!

Als Odde är ett fridfullt område vid hav och fjord - idealiskt för naturälskare.

Område

Als Odde ligger på den norra kusten vid Mariager Fjords mynning. Byn Als Odde är en bevarad miljö med bydamm, gårdar och korsvirkeshus från omkring 1700 och 1800-talet. Byn ligger i lä bakom moränkullen Bjerget, som är 24 m hög och omgiven av flacka strandängar med rikt fågelliv. Området ligger c:a 12 km från den populära semesterorten Øster Hurup med härliga stränder, diverse aktivitets- och inköpsmöjligheter samt många matställen.

Strande

Det finns möjlighet att bada vid kusten kring Als Odde, men de vita barnvänliga sandstränderna med klitter finns norrut i Øster Hurup (12 km).

Natur

Kusten utanför Als Odde består av breda flacka strandängar med många vadarfåglar. Arealerna sydväst om Als Odde, ned mot fjorden, ligger endast c:a en meter över havsytan. Moränkullen Bjerget ligger 24 m.ö.h. och härifrån är det en storslagen utsikt över vattnet och trakten. Lille Vildmose är det största mossområdet i Danmark med sjöar, lantbruksarealer och skogarna Høstemark Skov och Toft Skov. Längre in i landet ligger Danmarks 2: största skogsområde Rold Skov på c:a 15 000 tunnland, som med sin kuperade terräng, de många skogssjöarna och källorna, den omväxlande skogen, det rika djurlivet och de många vandringslederna verkligen är värd ett besök.

Aktiviteter

Det finns bra förutsättningar för surfare på Mariager Fjord. För fritidsfiskare finns det verkligen goda möjligheter från piren i Als Odde, i Mariager Fjord, i områdets vattendrag eller i en av Put & Take-sjöarna. Vid piren i Als Odde finns det också möjlighet att hyra en båt, för fiske i Mariager Fjord. Området är flackt och därför väl ägnat för cyklister. Härliga naturupplevelser väntar längs de markerade cykellederna som för genom de vackra Østhimmerland och runt om Mariager Fjord. Det finns också flera naturstigar och vandringsleder i området. I Øster Hurup finns ett subtropiskt badland som har öppet året om, minigolf, tennisbanor samt cykel- och hästuthyrning. Det arrangeras dessutom båtturer på Mariager Fjord. För golfspelare finns det flera banor i området.

Attraktioner

Vid Mariager Fjord ligger Havnø Mølle, som är Nordjyllands äldsta bevarade väderkvarn. Från den halmtakstäckta kvarnen har ni en exceptionellt fin utsikt över fjorden. Als Hjemstavnsmuseum är inrättat i ett korsvirkeshus med halmtak och visar ett boningshus från 1750-1830 med inventarier. I den fina trädgården vid Visborggård Slott ligger Kung Christian X vita vallack begraven under en gravhög. Willestrup Barokhave från 1750 vid godset Willestrup är en vacker herrgårdsträdgård med fontäner, rosor och lökväxter. Willestrup Å flyter genom trädgården. Hadsund Egns Museum ligger i vackra omgivningar och innehåller utställningar som berättar om traktens historia. De välskötta godsen Ravnborg, Wiffertsholm, Porsgården och Fredenslund är alla värda ett besök.

Utflykter

Hos Mariager Saltcenter kan ni uppleva saltets magi. Saltcentret är Skandinaviens enda turistattraktion med råämnet salt som tema (30 km). Rold Skov bjuder på 15 000 tunnland kuperad terräng, skogssjöar och källor, omväxlande skog, rikt djurliv och många vandringsleder (40 km). I Thingbæk Kalkminer (gruvor) vid Rold Skov är det inrättat ett underjordiskt skulpturmuseum i de gamla gruvgångarna. Vikingecentret Fyrkat vid Hobro omfattar den fridlysta vallen Fyrkat samt rekonstruktioner av ett borghus och en vikingagård med nio hus, uppfört kort före år 1000 (46 km).