Stugor i Melholt
Destination

Melholt

Melholt

Hyr semesterstuga i Melholt - Boka här

Stuga i Melholt, Nordöstjylland, Danmark till uthyrning!

Melholt är belägen vid Kattegatt på Nordjyllands östkust, 13 km norr om Limfjorden.

Område

Melholt är omgiven av kust, ängar, fält och plantager. I närheten av Melholt hittar ni många av östkustens härliga, barnvänliga badstränder. Det lugna och ostörda området är också attraktivt för fågelintresserade och fritidsfiskare. Det är möjligt att göra inköp av dagligvaror i området. Bra inköpsmöjligheter och matställen hittar ni i de närliggande städerna, som t ex Dronninglund (12 km), Sæby (30 km), Hals (13 km) och Aalborg (40 km).

Strande

Vid Hou (5 km söderut), Asaa (5 km norrut) och Lyngså (19 km norrut) hittar ni bra och barnvänliga badstränder med fin sand, grunt och barnvänligt vatten, sandbotten och klitter. Alla tre stränderna har Blå Flagg.

Natur

Melholt är omgiven av härlig natur med bl.a. skog, hav, sjö och åar. Ett par km norr om Melholt ligger Aså-Gerå Vildtreservat, som är ett EU-fågelskyddsområde. Området sträcker sig från Gerå och 3-4 km norrut till Aså längs kusten, och här kan ni observera det rika fågellivet. Tio km in i landet hittar ni den vackra Dronninglund Storskov med markerade vandringsleder som tar er över backar och genom skog med mosse och sjö. Här kan ni bl.a. uppleva 'det uforklarlige vandløb', som stick i stäv med tyngdlagen rinner uppför en backe. Mellan Albæk och Voerså ligger Holtbjerg, ett fascinerande moränbacklandskap. Här har ni en fin utsikt över havet och områdets små byar. Missa inte heller Holtbjergs sju bronsåldershögar (16 km).

Aktiviteter

Melholt är ett attraktivt område för fritidsfiskare, som kan fiska i havet, i områdets åar och sjöar samt i Put & Take-sjöar. Det finns flera golfbanor i området och de vackra banorna hos Hals Golfklub och Sæby Golfklub är de närmaste. Det finns bra förutsättningar för vindsurfing utanför Melholt. Nära Dronninglund ligger Naturparken, där det finns aktiviteter för hela familjen, bl.a. tennis, minigolf, pentanque och beachvolleyboll. Den härliga naturen som omger Melholt, kan upplevas till fots, på cykel eller till häst.

Attraktioner

Se det vackra och välskötta Dronninglund Slott, som byggdes på 1100-talet, och ta ev. en promenad i den härliga slottsparken (12 km). I Dronninglund Kunstcenter kan ni uppleva både nationell och internationell konst. I semesterorten Hals kan ni njuta av den mysiga atmosfären vid byns småbåtshamn. Här hittar ni också fästningen Hals Skanse. Kruttornet och tyghuset är bevarade och det sistnämnda är inrättat som museum. Hals Museum visar en lokalhistorisk utställning om hav, fjord, land, by, Hals Skanse, krig och ockupation (13 km). Besök den fridfulla och idylliska byn Voerså. Vid det gamla värdshuset kan ni hyra roddbåtar och vattencyklar, ta er uppför ån och uppleva den äkta danska naturen (14 km).

Utflykter

Den charmiga handelsstaden Sæby ligger 30 km norr om Melholt. Här finns gamla, välskötta hus, gågator, kullerstensgator, vattenkvarnen vid Sæby Å, och en mysig hamnmiljö med småbåtshamn. Voergård Slott vid Flauenskjold är en av Danmarks vackraste renässansbyggnader och är, med sin park, sina vallgravar, franska konstskatter och fina samlingar av möbler och interiör väl värd ett besök (30 km). Nordjyllands 'huvudstad' Aalborg ligger 40 km från Melholt. Här finner ni konst, kultur, gågator, den charmiga gamla bykärnan, nöjesgatan Jomfru Ane Gade och diverse matserveringar. Frederikshavn är en bra handelsstad, och härifrån kan ni bl.a. ta en dagstur till Sverige och Læsø. En biltur på toppen av backarna från Sæby till Frederikshavn (via Understed - Bangsbo) ger en härlig utsikt över vattnet, hamnen, staden och landskapet (46 km). Fårup Sommerland & Aquapark vid Blokhus är belägen 68 km från Melholt. När entrén är betald kan alla aktiviteter nyttjas fritt.