Stugor i Voerså
Destination

Voerså

Voerså

Hyr semesterstuga i Voerså - Boka här

Stuga i Voerså, Nordöstjylland, Danmark till uthyrning!

Den fridfulla och idylliska byn Voerså ligger vid Kattegatts kust, c:a 15 km söder om Sæby.

Område

Voerså ligger mellan Frederikshavn och Limfjordens utlopp i Kattegatt på Jyllands östkust. Området kring Voerså är känt för sin oförstörda natur och sina fina och mycket barnvänliga sandstränder. Voerså har sitt eget mysiga fiskeläge/småbåtshamn samt ett mer än 300 år gammalt värdshus, där ni kan hyra roddbåtar och vattencyklar, ta er uppför ån och uppleva den äkta danska naturen. Några få km norr om Voerså, i Lyngså, finns det möjlighet till inköp av dagligvaror.

Strande

Ett par km norrut, vid Lyngså strand, hittar ni en av östkustens bästa badstränder. Den 10 km långa, vita och mycket barnvänliga sandstranden är långgrund och har en härlig sandbotten. Lyngså Strand är väl lämpad för vindsurfing. Stranden har fått Blå Flagg.

Natur

Voerså och naturen runt omkring är fridfull och idyllisk. Vid Dybvad Sø kan ni fiska, promenera runt sjön på en anlagd stig eller bara koppla av på områdets stora gräsmattor under de gamla bokarna. Mellan Albæk, ett par km inne i landet, och Voerså ligger Holtbjerg, ett fascinerande moränbacklandskap. Här har ni en fin utsikt över havet och områdets små byar. Missa inte heller Holtbjergs sju bronsåldershögar. Mellan Sæby och Lyngså, ett par km norrut, ligger Professorens Plantage, en klitthed med tallar. Plantagen har ett otroligt rikt växt- och djurliv. Arealerna längs kuststräckningen mellan Stensnæs och Voerså är ett fågelskyddsområde som består av strandängar, vassmyrar och uppodlade arealer.

Aktiviteter

Ni har möjlighet att hyra cyklar, vattencyklar eller båtar i området, och uppleva naturen på ett roligt och annorlunda vis. För fritidsfiskare finns det fina möjligheter, då det kan fiskas från kusten, i Dybvad Søpark samt i Voer Å. Två härliga golfbanor är belägna i närheten av Voerså; Hals Golfklub och Sæby Golfklub.

Attraktioner

Upplev den charmerande handelsstaden Sæby, som ligger c:a 15 km norr om Voerså. Här finns gamla, välskötta hus, gågator, kullerstensgator, vattenkvarnen vid Sæby Å, en mysig hamnmiljö med småbåtshamn, härlig barnvänlig badstrand samt en kilometerlång stig längs stranden. Dessutom finns det glasbruk, bra inköpsmöjligheter och flera matställen. Voergård Slott vid Flauenskjold är en av Danmarks vackraste renässansbyggnader och är, med sin park, sina vallgravar, franska konstskatter och fina samlingar av möbler och interiör väl värd ett besök.

Utflykter

Frederikshavn är en bra handelsstad, och härifrån kan ni bl.a. ta en dagstur till Sverige och Læsø. En biltur på toppen av backarna från Sæby till Frederikshavn (via Understed - Bangsbo) ger en härlig utsikt över vattnet, hamnen, staden och landskapet (32 km). Nordjyllands 'huvudstad' Aalborg ligger c:a 45 km från Voerså. Här finner ni konst, kultur, gågator, den charmiga gamla bykärnan, nöjesgatan Jomfru Ane Gade och diverse matserveringar. Aalborg Zoologiske Have är ett barnvänligt djurrike i sköna omgivningar. Fårup Sommerland & Aquapark vid Blokhus är belägen c:a 73 km från Voerså. När entrén är betald kan alla aktiviteter nyttjas fritt.