Stugor i Egense
Destination

Egense

Egense

Hyr semesterstuga i Egense - Boka här

Stuga i Egense, Nordöstjylland, Danmark till uthyrning!

Område

Det trevliga och barnvänliga sommarstugeområdet vid Egense ligger i fridfulla och natursköna omgivningar. Egense är ett attraktivt semestermål för dem, som vill kunna koppla av, bada, vara i naturen och som vill njuta av stämningen i den lilla, pittoreska hamnen. Det finns en livsmedelsbutik i Egense, och var tionde minut går färjan till Hals där ni kan hitta butiker, matställen, underhållning och aktiviteter för hela familjen.

Strande

Under 2005 fick Egense sin egen, konstgjorda, 250 m långa sandstrand i samband med småbåtshamnen. Ovanför stranden är landskapet uppbyggt av sanddyner och i varje ända avgränsas stranden av pirer som ger lä. Den härliga, barnvänliga stranden har fått den Blå Flaggan uppsatt (av myndigheterna godkänt badvatten). Norrut ligger Hou Strand (12 km) och Bisnap Strand (7 km). Bägge stränderna har liksom Egense Strand finkornig sand, sandbotten, grunt badvatten och den Blå Flaggan. Söderut ligger Øster Hurup Strand (12 km). Den kilometerlånga, vita badstranden har låga klitter och Blå Flagg. Stranden är mycket barnvänlig eftersom vågorna är små och det är långgrunt. Förutom bad, sol och diverse strandaktiviteter, passar stranden också väl till vindsurfing.

Natur

Landskapet kring Egense är vackert och omväxlande. Mulbjergene i Dokkedal ligger c:a 7 km söder om Egense. Här i det kuperade landskapet kan ni mot öster, njuta av utsikten över Kattegatt och i väster, det långsträckta slättlandskapet. Kongerslev Hede är ett fridlyst hedlandskap där ni också kan se gamla bronsåldershögar. Från dessa är det en fantastisk utsikt över området. Vid de grunda havsområdena mellan Egense och Hals finns det ett spektakulärt fågelliv. Lille Vildmose är det största mossområdet i Danmark med sjöar, lantbruksarealer och skogarna Høstemark Skov och Toft Skov. Längre in i landet ligger Danmarks näst största skogsområde Rold Skov på c:a 15 000 tunnland, som med sin kuperade terräng, de många skogssjöarna och källorna, den omväxlande skogen, det rika djurlivet och de många vandringslederna verkligen är värd ett besök.

Aktiviteter

Området kring Egense är en fritidsfiskares paradis, eftersom här finns det möjlighet att fiska både i fjorden, på havet, i vattendrag eller i en av områdets Put & Take-sjöar. Golfspelare kan prova Hals Golfklubs bana, som ligger vid havet, eller Rold Skov Golfklubs bana, som är idylliskt belägen i skogen. Området är flackt och därför lämpligt för cyklister. Härliga naturupplevelser väntar längs de markerade cykellederna, som tar er genom det vackra Østhimmerland. Det finns också flera naturstigar och vandringsleder i området, bl.a. i Mulbjergene i Dokkedal. I området finns det också möjlighet att köra go-cart, spela tennis m.m.

Attraktioner

En kort färjetur tar er från Egense till Hals som är en trevlig semesterort med en livlig och mysig hamnmiljö. Här finns flera kulturella sevärdheter, bra inköpsmöjligheter och flera matställen.

Utflykter

Aalborg är Nordjyllands 'huvudstad' och ligger c:a 27 km från Egense. Här finner ni konst, kultur, Zoo, gågator, den charmiga gamla bykärnan, nöjesgatan Jomfru Ane Gade och diverse matserveringar. Rold Skov bjuder på 15 000 tunnland, med kuperad terräng, skogssjöar och källor, omväxlande skog, rikt djurliv och många vandringsleder. Hos Danmarks Saltcenter i Mariager kan ni uppleva saltets magi. Saltcentret är Skandinaviens enda turistattraktion med råämnet salt som tema (48 km).