Stugor i Läsö, Vesterö
Destination

Läsö, Vesterö

Läsö, Vesterö

Hyr semesterstuga i Läsö, Vesterö - Boka här

Stuga i Läsö, Vesterö, Nordöstjylland, Danmark till uthyrning!

Vesterö på Läsö är ett populärt fritidsområde med en lång, barnvänlig badstrand med sanddyner, ett charmigt stadsliv med en aktiv hamn och vacker natur. En stuga i Vesterö på Läsö är en bra utgångspunkt för en trevlig och aktiv semester för hela familjen.

Område

Hamnstaden Vesterø är staden, där Læsøfärjan lägger till. Här kan ni njuta av stämningen i hamnen, som både fungerar som marina och fiskehamn. Stadens aktiviteter kretsar mestadels runt hamnen, där ni hittar restauranger, butiker, glasskiosk och en lekplats. Och vid solnedgången är Havnebakken i småbåtshamnen den naturliga samlingsplatsen för alla. Vesterø har många semesterstugor, som ligger i stan eller längs kusten på båda sidor om hamnen. Alla ligger inom gångavstånd från stan, hamnen och stranden. Vesterø är också känd för sitt moderna kurbad Læsø Kur, som ligger i en före detta kyrka. Och inte minst, är Vesterø populär på grund av sin vackra, barnvänlig badstrand, som börjar precis vid sidan om hamnen.

Strande

Kongestranden börjar mitt i Vesterø, precis vid hamnen, och fortsätter i flera kilometer söderut. Den barnvänliga sandstranden har grunt vatten hela vägen ut till tredje sandbanken, så här kan barnen stoja och plaska runt i vågorna utan någon fara. Stranden är avskärmad av höga sanddyner med strandråg. Här kan ni lätt hitta en håla i lä att koppla av i. Ni kan komma ner till stranden från Vesterø Hamn, från Kongevejen och från Vesterø kyrka, där möjligheten att komma till också är lätt för barnvagnar och rullstolar.

Natur

Bortom Vesterø ligger de natursköna mossarna Kærene, som är omgivna av ljunghedar och orörd skog. Strax norr om dessa ligger kärret Holtemmen. I båda områdena kan ni se på många sällsynta växter, och under sommaren fylls de små sjöarna med vackra, blommande näckrosor. Bortom Kærene ligger Læsø Klitplantage, som bildades av inlandssanddynerna under det 17:e århundradet. Odlingen består av hedar och vackra skogsområden med stigar, som ni kan vandra, cykla eller rida på. Här kan ni ha tur att se rådjur från stigarna. Gateway Læsø, som är en del av Læsø Klitplantage, har en 10 hektar stor hundskog, en träningsplats med redskap samt områden med bålplats, grill, dricksvatten och toaletter. Om ni tycker om att gå och plocka svamp, kan ni på hösten hitta både kantareller och karljohansvamp i Læsø Klitplantage.

Aktiviteter

Med sin långa, fina strand inbjuder Vesterø till bad, avkoppling, promenader, lek och surfing. Om ni gärna vill lära er att surfa, är "Flaget", norr om Vesterø hamn, en idealisk plats. Ni kan också paddla i havskajak från stranden i Vesterø. Och på grund av de korta avstånden, är det också helt perfekt att cykla ut till Læsøs sevärdheter från Vesterø. Ni kan hyra cyklar i stan, om ni inte har tagit med er egen. Om ni är sportfiskare, kan ni kasta ut linan från hamnpirarna i Vesterø eller följa med kuttern Seadog ut på havsfiske. Seadog erbjuder också andra båtturer för hela familjen. Ni kan t.ex. följa med ut till klipprevet Borfeld och se på sälarna, som ligger och dåsar på klipporna och i vattnet. Hamnen i Vesterø bildar varje år ramen om flera festdagar. Ni kan t.ex. delta i familjefesten Havets Dag i juni, där all mat och alla tävlingar handlar om havet. Eller kan ni vara med på Kajfest i juli, där ni kan lyssna på musik, se på shower och festa med de andra deltagarna.

Attraktioner

Vesterø Søndre Kyrka härstammar från en medeltida kyrka och är dekorerad med vackra, sen gotiska fresker från tidigt 1500-tal. Unna er själv ett besök i Vesterøs största attraktion - det moderna kurcentret Læsø Kur. Här kan ni njuta av olika saltbad, som är baserat på öns eget salt, och koppla av i bastun, ångbadet eller i ett spa utomhus . Ni kan också prova en behandling med tång, salt eller lera och försöka att andas in salt. Här skall ni skämma bort er och känna välbefinnande. Det kommer i första hand. I utkanten av Vesterø kan ni besöka Lynggård Keramik. Se keramiker arbeta i verkstaden, som är inrymt i ett torp med timmer från 1828.

Utflykter

Besök Museumsgården, På Lynget, som är en av de bäst bevarade tånggårdarna på Læsø. Under det meter tjocka tångtaket på det vackra tånghuset finns det ett intakt Læsøhem med originalmöbler från slutet av 1800-talet. Här kan ni även se en konstsamling och en utställning av nationaldräkter från Læsø. Utanför kan ni se på en gammal men fungerande, stubbmölla. Læsøs mest kända attraktion, Læsø Saltsyderi, ligger vid det fredade naturskyddsområdet Rønnerne, vars salta grundvatten gör det möjligt att producera sjudet salt. Gå på upptäcktsförd i sjudhyttorna och se, hur salt blir sjudet i de öppna järnpannorna. Under högsäsongen, kan ni vid varje hel timma höra, när ”sjudarna” berättar om sjudningsprocessen och saltsjuderiets intressanta historia. Ni kan köpa flingsalt och andra saltprodukter i butiken och njuta av en nygräddad pannkaka på plats. Ni kan också se det intressanta naturområdet Rønnerne, som har många fåglar och sällsynta blommor, från Rønnerbussen eller med häst och vagn.