Stugor i Hegedal, Hobro
Destination

Hegedal, Hobro

Hegedal, Hobro

Hyr semesterstuga i Hegedal, Hobro - Boka här

Stuga i Hegedal, Hobro, Nordöstjylland, Danmark till uthyrning!

Ostört sommarstugeområde - direkt intill Mariager Fjord och bara 4 km från Hobro.

Område

Om Ni vill ha en semester i lugn och ro i ett vackert naturområde vid Mariager Fjord, rekommenderar vi Hegedal, som bara ligger 4 km från Hobro. Här är Ni nära den vackra fjordens inbjudande vatten, som bl. a lockar till bad och fiske och det är också bekvämt avstånd till många spännande attraktioner, nöjes- och djurparker och museer i städer som Randers (32 km), Aalborg (54 km) och Århus (70 km). Den närmaste affären ligger 2 km bort men Ni kan hitta många fler butiker i Hobro eller på den andra sidan av fjorden, i den 600 år gamla staden Mariager, som är känd för sina vackra rosor (19 km).

Strande

I direkt anslutning till Er stuga finns det möjligheter för att bada i Mariager Fjord. Nästa närmaste badstrand hittar Ni bara 9 km från stugan. Stranden Bramslev Bakker har liggplatser såväl som bord, stolar och toaletter. Här går det också att åka vattenskidor och alldeles strax intill finns det restauranger och butiker. I Mariager Fjord lägger Hjuldamperen Svanen till, så Ni har goda chanser för att ta Er en tur på fjorden med hjulångaren. Om Ni får lust för att bada i en sjö, kan vi rekommendera en utflykt till Madum Sø i Rold Skov (26 km). Den idylliska sjön består av det renaste klara vatten. 42 km bort ligger den utmärkta Kattegatt stranden, Øster Hurup, en kilometerlång vit sandstrand med låga sanddyner, som även har fått Den Blå Flaggan. Stranden är ytterst barnvänlig, för att vågorna är mycket låga, när det är lågvatten. Stranden har gott om plats för solbad och simning och för olika strandaktiviteter som t. ex surfing.

Natur

Ert sommarstugeområde är omgivet av skog, hedar och inbjudande stränder. På den andra sidan av Mariager Fjord, 7 km från Er stuga, utbreder sig Østerskoven från Hobro i östlig riktning längs fjorden. Østerskoven är ett stort gammalt skogsområde, som är fridlyst med många härliga vandringsleder. Ca. 26 km från Er fritidsbostad ligger Rold Skov och Hammer Bakker. Här kan Ni se massor av skog, hedar, kullar, dalar, naturliga källor och sjöar. Naturområdet lockar till både vandring och cykelturer och inte minst trevliga skogspromenader med hela familjen. Våtmarken Bjørnsholm Ådal är Danmarks näst största återskapande miljöprojekt. Här kan Ni utforska torrlagda och översvämmade ängar med betande boskap, sumpmarker, vide- och pil snår och Nordjyllands största sjö, den 450 ha stora Vilsted Sø (53 km). Den fridlysta Kongenshus Mindepark ligger mitt på Danmarks största hedmarker (68 km).

Aktiviteter

Ni kan fiska i Mariager Fjord eller i en fiskesjö som Volstrup Fiskepark (11 km), som ligger ostört. I Fiskeparken finns tillgång till en stor uppvärmd fiskestuga, bra toaletter och ett rensbord för fisk och varje dag sätts regnbågsöring ut i sjön, som är öppen från soluppgång till solnedgång. Golfspelare kan svinga klubban i Mariager Fjord Golf Klubb (27 km) och njuta av en av Danmarks vackraste utsikter. Även de närliggande Rold Skov Golfklubb (31 km) och Randers Golf Klubb (32 km) erbjuder golfare allt, vad man kan önska sig.. Hobro har olika fritidsaktiviteter, bl. a bowlingcentret 'Bowl’n’Fun Hobro' med 10 moderna bowlingbanor med automatiskt poängsystem och flera banor för barnen. Dessutom finns det airhockey, petanque, åtskilliga spelautomater och en trevlig restaurang.

Attraktioner

I Hobro kan Ni gå till Gasmuseet, Museet for Danske Lystfartøjer, Hobro Museum och Vikingecenter Fyrkat. Gas museet ligger i ett nedlagt gasverk och har utställningar om den roll, gasen har spelat sedan 1853 och fram till i dag. Här finns även många föremål, som användes i hushåll med gas, såsom gaskokare, ugnar, spisar, varmvattenskittel och gasmätare. Museet for Danske Lystfartøjer finns i en gammal lagerbyggnad i Hobro Havn och de informerar om den intressanta utvecklingen av fritidsbåtar på hobbynivå. Hobro Museum är ett kulturhistoriskt lokalmuseum och ligger i stadens äldsta hus från 1821. På Vikingecenter Fyrkat vid Mariager Fjord finns aktiviteter och sevärdheter, som tar Er tillbaka i tiden och illustrerar hur livet tedde sig, i den då största vikingaborgen.

Utflykter

Världskartan visar hela världen i miniatyrutgåva med sjöar, floder och bergskedjor. Njut av de fina grönområdena och prova att spela minigolf eller besök kiosken. Det finns också möjligheter för en segeltur i 'Stilla Havet' och barnen kan rida på ponnyer eller åka i 'häst och vagn' (15 km). I Mariager ligger Danmarks Saltcenter. Besök Saltminen nere i jorden, få en häftig multimediatur genom världens största saltgruvor i Salt Fun Ride eller upplev total avslappning i Det Døde Hav, en badbassäng med temperatur och saltinnehåll som i det riktiga Döda Havet. Tag även en tur till Djursland och besök också Randers Regnskov med djungelstigar, klippor, krokodiler och vattenfall (32 km). Kattegattcentrets farliga hajar väntar också på besök (92 km), och Ree Park Ebeltoft Safari är absolut värt en utflykt. För barnen är Djurs Sommerland ett mycket attraktivt utflyktsmål (70 km). Även Århus har mycket att bjuda på med Tivoli Friheden, Den Gamle By, spännande butiker och en livlig stämning.