Stugor i Frederikshavn
Destination

Frederikshavn

Frederikshavn

Hyr semesterstuga i Frederikshavn - Boka här

Stuga i Frederikshavn, Nordöstjylland, Danmark till uthyrning!

Den aktiva handelsstaden med färjeläge och småbåtshamn är omgärdad av fin natur och härliga stränder.

Område

Tordenskjolds stad Frederikshavn ligger helt ute vid Kattegatt och bakom staden är naturen präglad av vackra, kuperade skogsområden. En biltur på toppen av backarna från Frederikshavn till Sæby (via Understed - Bangsbo) ger en härlig utsikt över vattnet, hamnen, staden och landskapet. Besök den mysiga gamla stadsdelen Fiskerklyngen, med kullerstensgator, de gula husen med röda tak och stockrosor framför. Det finns bra inköpsmöjligheter och många bra matställen i staden. Prova ev. en 'Frederikshavner' - en stor, stekt rödspätta.

Strande

Ni kan hitta fina sandbadstränder på bägge sidor av stan. Alldeles norr om staden har Danmarks enda palmstrand blivit etablerad. Här finns också en beachvolley-bana. På Nordstrand, nära staden, är vattnet grunt och därmed mycket barnvänligt. Stranden är skyddad av klitter. Härifrån kan ni njuta av utsikten till de sju öarna Hirsholmene. Bratten Strand är en fin bred sandstrand med klitter och Blå Flagg. Det finns bra parkeringsförhållanden vid stranden samt en lång ramp som gör det möjligt att komma till med barnvagn och rullstol. Stranden är barnvänlig eftersom det är långgrunt. (10 km norrut).

Natur

Bakom staden ligger det skogsbevuxna kullar med flera platser som har utsikt över staden och havet, bl.a. är utsikten från Pikkerbakken, som ligger på 71 m höjd, enastående. Bangsbo Skovene är en bokskog på c:a 100 ha med ett rikt djur- och fågelliv. Hirsholmene är Danmarks nordligaste ögrupp. Öarna är fridlysta och häckningsplats för flera arter av havsfågel. Från Øksnebjerg (95 m.ö.h.) är det utsikt över havet till Sæby.

Aktiviteter

I Frederikshavn kan ni bl.a. spela tennis, squash, minigolf samt bowla och vindsurfa. Staden kan dessutom bjuda på flera simhallar och badland. Fritidsfiskare kan fiska från pirarna och stränderna samt i områdets åar och Put & Take-sjöar. Golfspelare kan prova de tre närliggande banorna hos Frederikshavn Golf Klub, Sæby Golfklub (14 km) och Sindal Golf Klub (21 km).

Attraktioner

Från det 60 m höge utsiktstorn Cloostårnet kan ni njuta utsikten över stora delar av Vendsyssel. Bangsbo Hovedgård från 1364 bjuder på kulturella och historiska upplevelser. Byggnaderna rymmer ett museum och ett lokalhistoriskt arkiv, och de är omgivna av en stenträdgård och medeltida vallgravar. Bangsbo museum & arkiv är en liten charmerande herrgård, som omfattar två av Vendsyssels äldst daterade korsvirkeshus. I förbindelse med besök i Bangsbo Herregård finns det möjlighet till också att uppleva Bangsbo Fort Bunkermuseum och att flanera runt i Bangsbo Botaniske Have, Bangsbo Dyrehave, Boolsens Stenhave samt i Læge- och Krydderurtehaven. Upplev den charmiga handelsstaden Sæby, 14 km söderut, med gamla, välskötta hus, gågator, kullerstensgator, vattenkvarnen vid Sæby Å, en mysig hamnmiljö med småbåtshamn, härlig barnvänlig badstrand samt en kilometerlång stig längs stranden.

Utflykter

Från Frederikshavn kan ni ta båten på en dagstur till antingen Læsø, den fridlysta ögruppen Hirsholmene med det rika fågellivet eller till Göteborg i Sverige. I Göteborg finns det bl.a. stora varuhus, mysiga matställen och det berömda nöjesfältet Liseberg. I Ørnereservatet vid Tversted kan ni få uppleva de stora rovfåglarnas fantastiska flygkonster (27 km). Besök ev. Danmarks nordligaste stad Skagen med fiske- och småbåtshamnen, butikerna och de många matställena. På Skagens nordligaste spets Grenen kan ni uppleva hur de två haven Kattegat och Skagerrak möts. Upplev också några av stadens många museer, bl.a. Skagen Kunstmuseum, som ställer ut målningar av de kända Skagenmålarna (39 km). Den Tilsandede Kirke vid Skagen är tillsammans med Råbjerg Mile och Skagens Gren, bland de mest kända naturliga sevärdheterna i Danmark. Fårup Sommerland & Aquapark ligger c:a 65 km från Frederikshavn.