Stugor i Helberskov
Destination

Helberskov

Helberskov

Hyr semesterstuga i Helberskov - Boka här

Stuga i Helberskov, Nordöstjylland, Danmark till uthyrning!

Sommarstugeområdet Helberskov ligger i en vacker skogsmiljö, alldeles ut mot Kattegatt. Här kan ni ha semester i natursköna och fridfulla omgivningar och vara aktiv i naturen. Barnen kan använda en vacker naturlekplats i skogen mellan sommarstugorna. I närheten av Helberskov kan ni besöka semesterorten Öster Hurup.

Område

Helberskov är ett fint exempel på en bymiljö värd att bevara. Byn visar prov på en mer än 200 år gammal byggstil. De vackra korsvirkesgårdarna från 1700 och 1800-talet är belägna runt omkring bydammen. Det trevliga naturområdet ligger c:a 8 km söder om den populära semesterorten Øster Hurup med härliga stränder, diverse aktivitets- och inköpsmöjligheter samt många matserveringar.

Strande

Det finns möjlighet att bada vid Kattegattkusten kring Als Odde, och här är betingelserna för vindsurfing goda, men de vita barnvänliga sandstränderna finns norr om området i Øster Hurup (8 km). Øster Hurup Strand är en kilometerlång, vit badstrand med låga klitter och Blå Flagg. Stranden är mycket barnvänlig eftersom vågorna är små och det är långgrunt. Förutom bad, sol och diverse strandaktiviteter lämpar sig stranden också bra för vindsurfing.

Natur

Naturen kring Helberskov har ett rikt djurliv med bl.a. rådjur, fasaner, rävar och diverse fåglar. Från 'Bjerget' i Helberskov kan ni uppleva den storslagna utsikten över Mariager Fjord och Kattegatt. Kusten utanför Helberskov och kring Als Odde består av breda flacka strandängar med många vadarfåglar. Arealerna sydväst om Als Odde, ned mot fjorden, ligger bara omkring en meter över havsytan. Lille Vildmose är det största mossområdet i Danmark med sjöar, lantbruksarealer och skogarna Høstemark Skov och Toft Skov. Längre in i landet ligger Danmarks näst största skogsområde Rold Skov på c:a 15 000 tunnland, som med sin kuperade terräng, de många skogssjöarna och källorna, den omväxlande skogen, det rika djurlivet och de många vandringslederna verkligen är värd ett besök.

Aktiviteter

Med Mariager Fjord i söder och Kattegatt i öster, inbjuder området vid Helberskov till vattenaktiviteter. För fritidsfiskare finns det verkligen goda möjligheter från piren i Als Odde, i Mariager Fjord, i områdets vattendrag eller i en av Put & Take-sjöarna. Vid piren i Als Odde finns det också möjlighet att hyra en båt, för fiske i Mariager Fjord. Förutom fiske, är segling, surfing och vattenskidåkning också populära vattenaktiviteter i området. Det finns också bra möjligheter till vandrings- och cykelturer. Området är flackt och därför väl lämpat för cyklister. Härliga naturupplevelser väntar längs de markerade cykellederna som för genom de vackra Østhimmerland och runt om Mariager Fjord. I Øster Hurup, 8 km från Helberskov, finns ett subtropiskt badland som har öppet året om, minigolf, tennisbanor samt cykel- och hästuthyrning. För golfspelare finns det möjlighet att prova den vackra banan vid Rold Skov Golfklub.

Attraktioner

Besök de många gallerierna, konstverkstäderna eller hembygdsmuseerna som ligger i området kring Hadsund (14 km). Vid Mariager Fjord ligger Havnø Mølle, som är Nordjyllands äldsta bevarade väderkvarn. Från den halmtakstäckta kvarnen har ni en exceptionellt fin utsikt över fjorden. Als Hjemstavnsmuseum är inrättat i ett korsvirkeshus med halmtak och visar ett boningshus från 1750-1830 med inventarier. I den fina trädgården vid Visborggård Slott ligger Kung Christian X vita vallack begraven under en gravhög. Willestrup Barokhave från 1750 vid godset Willestrup är en vacker herrgårdsträdgård med fontäner, rosor och lökväxter. Willestrup Å flyter genom trädgården. Hadsund Egns Museum ligger i vackra omgivningar och innehåller utställningar som berättar om traktens historia. De välskötta godsen Ravnborg, Wiffertsholm, Porsgården och Fredenslund är alla värda ett besök.

Utflykter

Upplev också 'Rosernes By' Mariager, se de vackra gamla korsvirkeshusen kullerstensgatorna och njut av det omkringliggande idylliska naturlandskapet. Här ligger också Danmarks Saltcenter där ni kan uppleva saltets magi. Saltcentret är Skandinaviens enda turistattraktion med råämnet salt som tema (27 km). Rold Skov bjuder på 15 000 tunnland, med kuperad terräng, skogssjöar och källor, omväxlande skog, rikt djurliv och många vandringsleder (38 km). I Thingbæk Kalkminer (-gruvor) vid Rold Skov är det inrättat ett underjordiskt skulpturmuseum i de gamla gruvgångarna. Vikingecentret Fyrkat vid Hobro omfattar den fridlysta vallen Fyrkat samt rekonstruktioner av ett borghus och en vikingagård med nio hus, uppfört kort före år 1000. (42 km) I Randers Regnskov kan ni uppleva djungelstigar, klippor, krokodiler och vattenfall. Randers Regnskov lever upp till sitt namn (45 km).