Stugor i Hou
Destination

Hou

Hou

Hyr semesterstuga i Hou - Boka här

Stuga i Hou, Nordöstjylland, Danmark till uthyrning!

Hou är ett vackert fritidsområde vid Kattegatt med en trevlig, barnvänlig badstrand och sanddyner. I Hou finns också en stor, trevlig småbåtshamn och massor av fina sommarstugor för alla smaker. På grund av den vackra, fridfulla naturen och den inbjudande badstranden är uthyrning av sommarstugor populärt i Hou.

Område

Hou ligger c:a 8 km norr om Hals ute vid Kattegatt. Sommarstugorna ligger i ett fridlyst skogsområde vid kusten och sträcker sig en bra bit in i landet på båda sidorna om Hou by. De välskötta gamla fiskarhusen vittnar om att Hou är ett gammalt fiskeläge. Byn har en modern och stämningsfull småbåtshamn med en lång pir. Kännetecknet för hamnen är 'vindharpeskulpturen', som består av stävarna på två upphuggna fiskekuttrar. Byn har flera intressanta sevärdheter, bl.a. batteriet vid Hou's sydstrand och Galleri Hou. I byn finns det dagligvarubutiker och flera matställen.

Strande

Både norr om och söder om Hou hittar ni en vit, mild och barnvänlig sandstrand utan trafik. Stranden har Blå Flagg. Vattnet är lugnt, nästan utan vågor och det är ganska grunt. På en del ställen kring Hou är det skog nästan helt ned till strandkanten.

Natur

Naturen bakom stranden är präglad av härliga skogsområden som är omgärdade av backigt landskap med ängar och mossar.

Aktiviteter

Området har flera Put & Take-sjöar samt en golfbana. Det finns simhall till hands i ett feriecenter och bowlingbanor i Hals. Fina naturupplevelser väntar längs de många markerade vandringsstigarna och cykellederna i området. Hela sommaren arrangeras det olika aktiviteter på platsen, som t ex byfester, open-by-night och musikarrangemang.

Attraktioner

Batteriet vid Hou's sydstrand är en välbevarad befästning från Englandskrigen 1807-14 (8 km). Hals är som Hou en trivsam semesterort med en livlig och mysig hamnmiljö. Fästningen Hals Skanse ligger vid Limfjordens mynning. Kruttornet och tyghuset är bevarade och det sistnämnda är inrättat som museum. Hals Museum visar en lokalhistorisk utställning om hav, fjord, land, by, Hals Skanse, krig och ockupation. Besök den fridfulla och idylliska byn Voerså, som ligger 20 km norr om Hou. Vid det gamla värdshuset kan ni hyra roddbåtar och vattencyklar, ta er uppför ån och uppleva den äkta danska naturen. Voergård Slott vid Flauenskjold är en av Danmarks vackraste renässansbyggnader och är, med sin park, sina vallgravar, franska konstskatter och fina samlingar av möbler och interiör väl värd ett besök.

Utflykter

Upplev den charmiga handelsstaden Sæby, som ligger c:a 35 km norr om Hou. Här finns gamla, välskötta hus, gågator, kullerstensgator, vattenkvarnen vid Sæby Å, en mysig hamnmiljö med småbåtshamn, härlig barnvänlig badstrand samt en kilometerlång stig längs stranden. Dessutom finns det glasbruk, bra inköpsmöjligheter och flera matställen. Frederikshavn är en bra handelsstad, och härifrån kan ni bl.a. ta en dagstur till Sverige. En biltur på toppen av backarna från Sæby till Frederikshavn (via Understed - Bangsbo) ger en härlig utsikt över vattnet, hamnen, staden och landskapet. Aalborg är Nordjyllands 'huvudstad' och ligger c:a 30 km från Hou. Här finner ni konst, kultur, gågator, den charmiga gamla bykärnan, nöjesgatan Jomfru Ane Gade och diverse matserveringar.