Stugor i Bratten
Destination

Bratten

Bratten

Hyr semesterstuga i Bratten - Boka här

Stuga i Bratten, Nordöstjylland, Danmark till uthyrning!

I stugområdet Bratten, som ligger alldeles intill Kattegatt, finns en härlig badstrand med en lång badbrygga och många trevliga sommarstugor i det natursköna inlandet. Fritidsområdet inbjuder till en mysig och aktiv familjesemester och därför är uthyrning av sommarstugor väldigt populärt i Bratten.

Område

Bratten är ett härligt och mysigt sommarstugeområde, omgivet av skog och härlig strand. Det är 9 km till Frederikshavn söderut och 30 km till Skagen norrut. Det finns en sommaraffär i området. C:a 1 km från Bratten ligger den lilla byn Strandby med en stor fiske- och småbåtshamn, bra inköpsmöjligheter och en livlig atmosfär.

Strande

Kattegattstranden vid Bratten är en fin, bred sandstrand med klitter och Blå Flagg. Stranden används också ofta av de lokala från området. Det finns bra parkeringsförhållanden vid stranden samt en lång ramp som gör tillträde med barnvagn och rullstol möjlig. Stranden är barnvänlig för att det är långgrunt.

Natur

Naturen kring sommarstugeområdet vid Bratten är präglad av skog och härlig badstrand. Strandängarna vid Elling Å har ett rikt fågelliv, som kan observeras från fågeltornet.

Aktiviteter

Det finns bra möjligheter för fritidsfiskaren i området, bl.a. kan det fiskas direkt från stranden, i Put & Take-sjöarna och i Elling Å. Emellertid är det fiskeförbud i det fridlysta området kring Rugholm Å. Det finns två golfbanor i området. Den breda sandstranden inbjuder till promenader i alla väder.

Attraktioner

Besök de lokala gallerierna och keramikverkstäderna, där det ofta är utställningar av t ex keramik, glas, målningar och grafik. Strandby Kyrka är mycket otraditionell i sin form. Upplev den ovala kyrkan med ett tak som är format som en sadel.

Utflykter

Endast 12 km från Bratten finns det möjlighet att ta färjan på en dagstur, antingen till Læsø eller till Sverige. På sin resa mellan Skagen och Fredrikshavn stannar tåget från Skagenbanan i Bratten. Besök ev. Skagen med Grenen, fiskehamnen, Den Tilsandede Kirke, museerna, butikerna och de många matserveringarna under ert uppehåll i Bratten. I Örnreservatet vid Tversted, c:a 20 km från Bratten, kan ni uppleva de stolta rovfåglarnas fantastiska flygkonst. Nordsømuseet i Hirtshals, c:a 30 km från Bratten, är Europas största akvarium med Oceanarium och Sälarium. Upplev hajar och fisk samt aktivitetscenter och utställningar om fisk och fiske.