Stugor i Lyngså
Destination

Lyngså

Lyngså

Hyr semesterstuga i Lyngså - Boka här

Stuga i Lyngså, Nordöstjylland, Danmark till uthyrning!

Det härliga sommarstugeområdet vid Lyngså ligger helt ute vid den härliga Kattegattstranden.

Område

Lyngså är en lugn semesterort i härlig natur med skog, strand och kuperade, öppna landskap. Området ligger c:a 10 km söder om den trevliga handelsstaden Sæby. En idealisk semesterort för familjen som vill bo i fridfulla omgivningar och ändå nära aktiviteter och sevärdheter. Det finns dagligvarubutik i området.

Strande

Sønderklit Strand vid Lyngså har fina badvillkor och klitter. Stranden är en barnvänlig sandstrand med Blå Flagg. Stranden är känd för sin vita sand. Vattnet är grunt och det är sandbotten. Efter blåsväder med sydostvind finns här goda möjligheter att finna bärnsten och spännande snäckskal. Här är bra förhållanden för vindsurfing.

Natur

Naturen är mycket varierande här med gamla tallskogar, öppna kuperade arealer, fält, badstränder och klitter. På flera ställen i området är det fin utsikt över havet och landskapet.

Aktiviteter

Vatten- och vindförhållandena i Lyngså är väl ägnade för vindsurfing. Det finns både golfbana och tennisbanor i området. För fritidsfiskare finns det möjlighet att fiska både från kusten och i lokala Put & Take-sjöar. Längs de många vandrings-, och cykellederna i området väntar fina naturupplevelser.

Attraktioner

Den vackra Lyngså Kyrka med trappgavlar ligger på backen söder om byn. Från kyrktornet är det en storslagen utsikt över havet och landskapet. Besök den fridfulla och idylliska byn Voerså, som ligger 5 km norr om Lyngså. Vid det gamla värdshuset kan ni hyra roddbåtar och vattencyklar, ta er uppför ån och uppleva den äkta danska naturen. Voergård Slott vid Flauenskjold är en av Danmarks vackraste renässansbyggnader och är, med sin park, sina vallgravar, franska konstskatter och fina samlingar av möbler och interiör väl värd ett besök.

Utflykter

Upplev den charmiga handelsstaden Sæby, som ligger c:a 10 km norr om Lyngså. Här finns gamla, välskötta hus, gågator, kullerstensgator, vattenkvarnen vid Sæby Å, en mysig hamnmiljö med småbåtshamn, härlig barnvänlig badstrand samt en kilometerlång stig längs stranden. Dessutom finns det glasbruk, bra inköpsmöjligheter och flera matställen. Köp ev. med er färsk fisk härifrån. Frederikshavn är en bra handelsstad, och härifrån kan ni bl.a. ta en dagstur till Sverige. En biltur på toppen av backarna från Sæby till Frederikshavn (via Understed - Bangsbo) ger en härlig utsikt över vattnet, hamnen, staden och landskapet. Besök Fårup Sommerland & Aquapark vid Blokhus på västkusten. När entrén är betald kan alla aktiviteter nyttjas fritt.